Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Nigdy nie mów nigdy 20:13, 22 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Piękne jeszcze dalie.. moje przymrozek już załatwił i musiałam wykopać ..ale to dobrze, bo zapowiadają zimno, a tak wykopywałam jak ciepełko

I jako płetwonurek melduję, że synuś u mnie w stawie w stroju płetwonurka ..wycinał lilie Miałam ja zrobić jaja i pokazać się w piance, z płetwami nad moim oczkiem.... ale... strój za ciasny był..... I stopek nie przywiózł... a ja zmarzlak jestem

Teraz w piątek już wykopię, najwyższy czas Ciągle mi szkoda było
Ty Aniu też płetwonurek? Poznaliśmy się z M w klubie płetwonurków, dawno już wyczynowo nie pływaliśmy. Ale to były czasy
Kiedyś pływaliśmy na zawodach w wodzie, która miała 6 st. Teraz nikt by mnie nie przekonał żadnym argumentem Ale wtedy też nie lubiłam pianki.
Nigdy nie mów nigdy 20:06, 22 paź 2012

Do góry
Piękne jeszcze dalie.. moje przymrozek już załatwił i musiałam wykopać ..ale to dobrze, bo zapowiadają zimno, a tak wykopywałam jak ciepełko

I jako płetwonurek melduję, że synuś u mnie w stawie w stroju płetwonurka ..wycinał lilie Miałam ja zrobić jaja i pokazać się w piance, z płetwami nad moim oczkiem.... ale... strój za ciasny był..... I stopek nie przywiózł... a ja zmarzlak jestem
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:49, 21 paź 2012

Do góry
Witam Majeczkę z nowym avatarkiem.. i dwie Anie i Julitkę.....
ANiu goryczka rozrośnie się.... rozrośnie się... chociaż robi to bardzo powoli...
Maja... na ławeczce można siedzieć tylko do czerwca... potem siedzi na niej rozplenica... jak panisko .... ciągle się przymierzam to przerobienia tego miejsca.. ale za dużo innych mam pomysłów.... a czasu za mało..
Aniu an_tre... zawsze powtarzam nie mam wprawy mam fantazję....

MOja ostatnia fantazja wymyśliłam z synusiem.... jak ściąć rośliny wodne by nie gniły... synuś ma piankę do nurkowania...... Mówię przywoź piankę, koniecznie płetwy i będzie hicior ogrodowiska..... ja w moim oczku wodnym w stroju do nurkowania......

Ale zapomniał stopek........ i stwierdziłam... mam fantazję, ale jestem ciepłolubna.. aż tak dla kałuży się nie poświecę.... poza tym pianka strój klaustrofobiczny......

Synuś mnie uratował, stwoierdził, że on to mi zrobi... ......... pościnał wszystko, lilie przestawił na zimę niżej czyli głebiej... a ja zołzowata matka.. pozwoliłam na takie ekscesy...... gołe stopy i taka zimna woda... To już nie fantazja.. to głupota i brak odpowiedzialności....

A tu wcale się nie cieszy.... krzyczy, że zimno!!!!!!!

Mój 4 arowy azyl... 21:33, 20 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
((...) Róże piękne .

Aniu, na zdjęciu tylko

asc napisał(a)
Kwitnącego bluszcza jeszcze na oczy nie widziałam ....
Kolory jesieni..... w taką pogodę jesień jest nie gorsza od lata Też dziś oczy nie mogłam oderwać

Aniu, jesień nasza nie na darmo złotą się nazywa. Dobrze, że samej pluchy nie mamy A lilie przesadzę

Dzidka napisał(a)
Jesteś szczęściarą, że doczekałaś się kwitnącego.
Nieczęsty , to widok.

Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że kwitnący bluszcz to rzadkość Stare egzemplarze muszą kwitnąć

Mój 4 arowy azyl... 21:09, 20 paź 2012

Do góry
Acha... wpadłam napisać.. że lilie możesz śmiał posadzić jeszcze teraz.. moje rekordzistki były sadzone na początku stycznia..... problemem było znaleźć miejsca gdzie nie ma śniegu i daje się wbić łatkę.. Tydzień temu przesadzałam swoje lilie.... najwyżej nasypiesz troszkę grubiej ziemi (wiosną rozgarniesz) czy liści... korę....
Mój kawałek raju II 09:34, 20 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu u mnie jest tak jeszcze ciepło, że ja swoje będę przesadzała, nic im nie będzie, złapią trochę najwyżej powietrza, bo siedzą u mnie pod brzoskwinią a tam nie za bardzo ziemia i cień od gałęzi w folii otwartej było dzisiaj 24 st.,

Królik ma zniżkę teraz dobra na lilie nie wiem czy nie dokupić a sadzi się je we wrześniu i październiku

ja sadziłam lilie nawet w listopadzie, a raz w kwietniu, wszystkie wyrosły i pięknie kwitły za to min kocham lilie choć oczywiście głównie za ich piekno
Mój kawałek raju II 23:40, 19 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Królik ma zniżkę teraz dobra na lilie nie wiem czy nie dokupić a sadzi się je we wrześniu i październiku

Ja w tym roku jestem nie zadowolona z sadzonek i cebul od Królika, a też były ze zniżką i na dodatek przysłał 'gratis', cebule były tak zasuszone, że mało która puściła kiełki.
Mój kawałek raju II 23:13, 19 paź 2012

Do góry
Basiu u mnie jest tak jeszcze ciepło, że ja swoje będę przesadzała, nic im nie będzie, złapią trochę najwyżej powietrza, bo siedzą u mnie pod brzoskwinią a tam nie za bardzo ziemia i cień od gałęzi w folii otwartej było dzisiaj 24 st.,

Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 19 paź 2012

Do góry
Vito, to Ty masz ogród podzielony na "pokoje", moja wymarzoną różę EDEN na ceglanej ścianie.
Milo mi, że "koronki wpadły" Ci w oko.
Moniiko, Twój ogród z pięknym tarasem pod Gdańskiem odwiedziłam. Powojniki, róże, lilie bardzo mi się spodobały.
Slawko, będę cię odwiedzać, bo już mi się spodobały Twoje rysunki i projekty ogrodów, a jako studiujący architekturę krajobrazu podpowiesz nam roslinne nowinki, nowoczesność w ogrodzie...
Aniu, u Ciebie się kąpią większe grupy, bo i woda wielka.
Carolino, moje ciemierniki zarosły astrami i bym o nich zapomniała. Teraz je wyeksponowałam i przesadziłam na pierwszy plan, jak mają kwitnąć aż do kwietnia.

Ale się dzieje na O. a ja miałam ograniczyć czas by starczało na inne przyjemności.
Bogdzia sypie wierszami z rękawa, nasze ogrodniczki mają talenta artystyczne różniste, malują i haftują piękne obrazy, tworzą biżuterię, prace szydełkowo drutowe itd. podziwiałam na wątku "Nasze drugie hobby", a może sama tam coś pokażę, jak znajdę chwilę.
Zuzo, Ell, Reni, nie znałam Was od tej drugiej strony.
Pozdrawiam.

Lubię zmiany, więc dzisiaj przesadziłam Anabelki w cień tawuł wczesnych, a w ich miejsce posadziłam małe tawuły japońskie. Przy okazji wymieniłam ziemię na lepszą i znalazłam miejsce na dodatkowe róże.
Widać dzisiaj złoto jesieni.
Mój ogródek pod Gdańskiem 21:52, 19 paź 2012

Do góry
Dziękuję Moniiko za odwiedziny i miłe słowa. Twój taras, róże, lilie i powojniki śliczne.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:33, 17 paź 2012

Do góry
pomponella jest tam w ilości 4 szt. w kwadracie co mniej więcej 40-50 cm( wspaniała róża - do tej pory kwitnie ) , mam posadzone rozplenice - gdzie było miejsce , ale mam tam też gdzie nie gdzie lilie - jednak róże ( mam cały czas kwitnące), zanim zakwitną i czasami między kwitnieniami są tylko zielone , dlatego zdecydowałam się na lilie a wiosną czasami podsadzam tulipanami -,lubię kolory . aha tam jest też piórkówka., ogólnie miał to być taras tylko rózany więc chyba nic więcej nie będę sadzić trochę o moich różach jest tutaj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=32452
Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 00:24, 17 paź 2012

Do góry
gregx napisał(a)

śliczne zdjęcie - mała ogrodniczka przy lawendzie.
A tu gdzie te lilie widzą mi się małe trawki lub... ze wzlędu na to, że pasek dość wąski jest to może niski żywopłocik z bukszpanu żeby cegły były jednak widoczne, no chyba że zdecydujesz się poszerzyć tą rabatkę, ale zdaje się, że tam jest przejście na ogród i nie ma miejsca. A może kulę z cisa na pniu?.....
Pęcherznice - słyszałam, ze jak się je tnie to pięknie się rozrasta można też formować w kule ale nie jest zimozielona nie wiem czy nie za blisko są posadzone.

Inni napewno podrzucą też jakieś pomysły ale przeanalizuj realizacje Danusi, napewno coś dla siebie znajdziesz.

Pozdrawiam lecę spać
Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 00:12, 17 paź 2012

Do góry
Ślicznie Ci rabatka zakwitła - fajny zestaw kolorów. Druga rabata - ta lawendowa bardzo ładna, co chcesz od tej lawendy? te kwiatki przy murku to lilie albo jak kto woli "lelije" liliowce wyglądają troszkę inaczej Dopiero na tych zdjęciach zobaczyłam, że działka wcale taka mała nie jest super wcześniej chyba coś mi się na oczy rzuciło )
Czy oprócz powojników zamierzasz coś sadzić przy tym drewnianym ogrodzeniu?
I napisz tak ogólnie jaką masz wizję ogrodu, jakie rośliny chciałbyś tam mieć (już trochę widzimy) i jakie kolory
A młody miskant Variegatus wygląda tak

a tu z hortensją Limelight

Tak sobie o nim pomyślałam, bo ładnie by wyglądał przy tej ciemnej cegle.... ale otoczenie źródełka trzeba starannie zaplanować, nic na szybko wszak to bajer ważne też jest właśnie to czy coś będzie sadzone równolegle z ogrodzeniem.
Falstart - cebulowe wychodzą w październiku 21:42, 16 paź 2012

Do góry
...lilie mają pąki...

Ogród w Alei Lipowej... 16:34, 16 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Jejku ile ja mam jeszcze roboty, tutaj tak brzydko, cały kawałek do zmiany, ciągle nie mam koncepcji na to miejsce, oprócz tego że tuj trzeba dosadzić.

Wszyscy mamy, jak to jesienią. Justi, gdzie Ty chcesz te tuje dosadzać? Piękny klon widzę a i w lewym rogu srebrzy się bylica, u siebie zestawię ją z szałwią.

Tuje na gęsto chcę, żeby brzydką siatkę zakryły. A to srebrne to jest lawenda i w tych doniczkach też.

tam jest wszystko lawenda, lilie, szafirki nawet i tulipany

W cieniu - zacieniona 13:40, 15 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Zacieniona ma lato to nie dziwne,że lilie wychodzą ...
Można spróbować rzucić na nie ziemię ,ale i to chyba na nic.
Buziak
Masz racje,u mnie jeszcze nie zmroziło....lilie na pewno zakwitną następną jesienią...wiosna na pewno nie....
W cieniu - zacieniona 13:35, 15 paź 2012

Do góry
Zacieniona ma lato to nie dziwne,że lilie wychodzą ...
Można spróbować rzucić na nie ziemię ,ale i to chyba na nic.
Buziak
Mój 4 arowy azyl... 23:33, 14 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu, widziałam Twoje lilie i zaskoczona jestem podobnie jak moimi hiacyntami...
Dwie lilie są wysokie ...mają pąki...nie mam pojęcia co się dzieje...

A czy to nie te, co Ci w domu kwitły? Bo moje hiacynty były pędzone i po przekwitnięciu do ziemi je posadziłam. Pewnie stąd to zachwianie w wegetacji
Mój 4 arowy azyl... 23:25, 14 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękne sarniaki, smażyłyście? niektóre hiacynty u mnie też wychodzą i lilie a zawilec jeszcze też ma sporo pąków, zrób z patyków malin schronienie dla biedronek, jest w ostatniej Magnolii

Zdjęcia sarniaków przysłała mi córka - wyrosły w jej ogrodzie. Nie wiem, co z nimi zrobiła...
Ma być ciepło, tak więc myslę,że zawilce się jeszcze rozwiną.
Nie kupuję Magnolii, nie wiem jak zrobić schronienie dla biedronek
Mój 4 arowy azyl... 23:24, 14 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, widziałam Twoje lilie i zaskoczona jestem podobnie jak moimi hiacyntami...
Dwie lilie są wysokie ...mają pąki...nie mam pojęcia co się dzieje...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies