osobno!- za rok każda będzie 3 razy większa niż teraz. Co 45 cm
Łobuzica- lawendę w prysznicu sadzi!- nie bedzie wygodnie wam brac ten prysznic. Chyba że będziecie się nacierać lawendą zamiast kąpieli.
a to lawenda z 6paków? czy duża jakaś? nie jest przycięta już? Nie masz foty?
Jak gęsto- jak lawenda mieszaniec z 6paków to co 45 cm, jak odmiana np Hidcote to co 40 cm. Chyba że sadzisz pole lawendy to szerzej, bo w srodku konkurencja wielka, ale chyba nie sadzisz, co?
Mnie łapać trzeba?- po prostu nie czytam ze zrozumieniem czasem- taki mały defekt
dokładnie to samo miałam napisać Cudowna złamana biel A kompozycja tulipanowo-wawrzynkowa bardzo oryginalna i całkiem pasująca do siebie wyszła, aż słodka
No dobra, zaciskam trudno, jutro lawenda się sadzić będzie bez udziału kciuków
Magnolio, pytałam u Małgośki ale nie odpowiedziała. Jak krótko przyciąć świeżo posadzoną lawendę i jak ją gęsto sadzić? 40 cm będzie oki ?
Beciu przepraszam, że u Ciebie w wątku ale Magnolię trzeba łapać gdzie się da i gdzie się pojawia
Iwona dzisiaj już ma dwa otwarte kwiaty ja paczkę wyślę jednak dopiero w poniedziałek. Agatek poza wiosną magnolia nie powala.. w słoiczku jest świeczka i wieczorami sobie oświetlam takich słoiczków u mnie nigdy za dużo, mam cały karton.
Niestety, nie miałam szans na oglądanie i wybieranie ciemierników, musżę się na razie zadowolić swoimi, w końcu też są ładne.
A magnolia prześliczna i nawet mróz jej nie zepsuł bardzo, rozwijają się nowe, nieprzemarznięte pąki.
Kulkowanie i stożkowanie. Żurawki mikre, bo obżarte przez opuchlaki. Reanimowałam, ukorzeniłam i mam nadzieję, że będą cieszyć:
Ten czeka na stożkowanie
A tu magnolia czeka na swoje miejsce
A tu pięknotka, ale to miejsce nie dla niej
Koreanka i świąteczne narcycy
Będzie cd. bukszpanu i w nim lawenda w lewo jeszcze 2m
Róże wystarczy podlewać raz w tygodniu ale trzeba dać wiadro wody pod taką już podrośniętą za często podlewałaś ja za długo nie mogę siedzieć bo jak popracuję w ogrodzie to kręgosłup mnie boli, żeby nie naprocsan to pewnie nic bym nie zrobiła też nie śpię, ale oglądam na leżąco tv
Wiosna chyba już na dobre zagościła
kilka fotek z dzisiejszego dnia
pierwsze żonkile
tulipanki wystawiają noski
moja ulubiona królowa wiosny czyli magnolia cała w pączkach