Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Kasya 00:04, 10 kwi 2015

monteverde napisał(a)

ja korzystam z tej http://www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa

no zupelnie sie nie sprawdza bo ja mam juz -1
barbara_kraj... 00:08, 10 kwi 2015

monteverde napisał(a)

miałam je też w rajskim w różnych kolorach bo z doniczek trafiały do ogródka

U mnie te doniczkowe w gruncie nigdy nie przetrwały. Cieplej u Ciebie, to radzą sobie.
MirellaB 03:23, 10 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Na razie wystarczy, gdyby była pogoda nie odpowiednia dla róż,deszcz. wilgoć to i tak róże podatne złapią plamistość najczęściej zdarza się tak pod koniec okresu wegetacyjnego, najważniejsze aby dobrze zawsze wygrabić wszystkie liście spod krzewów i na wiosnę opryskać też ziemię, bo grzyb też tam siedzi, i prosić tego co nad chmurami żeby dał piękną pogodę tu podam Ci linka gdzie te wszystkie choroby są dobrze opisane i na co zwracać trzeba uwagę, żeby szybko zapobiec chorobie, poczytaj sobie http://www.oczarjk.pl/?act=258#zamieranie_pedow wpadaj kiedy tylko masz ochotę pozdrawiam

Dziękuję za wyczerpującą informację. Liście zbierałam na bieżącą, kilka razy dziennie,obrywałam też chore liście, ale okropnie te róże wyglądały, wysokie krzaki z prawie gołymi łodygami.
Wszystkie choroby o których jest w linku moje róże miały. Piszesz o pogodzie, tak myślę, że może je za dużo podlewałam co trzy dni?

Pięknie u Ciebie wszystko rośnie, kalina takie kwiaty już ma, magnolia też zaczyna kwitnąć, cesarska korona za chwilę zakwitnie - fajne porównanie do tej z ubiegłego roku o tym czasie. U mnie nic pąki, pąki, pąki

Coś nie mogę dzisiaj w nocy spać, dobrze, że O jest

bogumila 14:01, 10 kwi 2015

Dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje rozwijające się pięknotki.Robią wrażenie!Dzisiaj na pewno "tańczysz" w ogródeczku...pogoda piękna.Pozdrawiam.
martaibartek 14:50, 10 kwi 2015

Aniu mam w planach swój wątek, ale jakoś zabrać się za niego nie mogę. Prowadze bloga, więc czasami tam "ogród" pokażę

Jedziesz do St. P?
monteverde 20:45, 10 kwi 2015

Postaram się
monteverde 20:50, 10 kwi 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje rozwijające się pięknotki.Robią wrażenie!Dzisiaj na pewno "tańczysz" w ogródeczku...pogoda piękna.Pozdrawiam.

Bogusiu do 19.00 byłam ale ślicznie i gorąco było jeszcze teraz jest 14 st.C
Obcinałam róże już nie czekam odkopywałam kopczyki pryskałam na grzyba wieczorem i zasiliłam róże nawozem dla nich zrobiłam dzisiaj 25 krzewów do tego rozsadziłam Kobeę białą i fioletową i podzióbałam między roślinami aha i wywiozłam 2 wózki śmieci, patyków po różach, kilka wsadziłam do ziemi jak Marek tylko maczałam w ukorzeniaczu i tak zleciał dzień jutro dalsza praca wśród róż
Kasya 20:53, 10 kwi 2015

posadzilas juz kobeę ?
a jak bedzie przymrozek ?
monteverde 20:54, 10 kwi 2015

MirellaB napisał(a)

Dziękuję za wyczerpującą informację. Liście zbierałam na bieżącą, kilka razy dziennie,obrywałam też chore liście, ale okropnie te róże wyglądały, wysokie krzaki z prawie gołymi łodygami.
Wszystkie choroby o których jest w linku moje róże miały. Piszesz o pogodzie, tak myślę, że może je za dużo podlewałam co trzy dni?

Pięknie u Ciebie wszystko rośnie, kalina takie kwiaty już ma, magnolia też zaczyna kwitnąć, cesarska korona za chwilę zakwitnie - fajne porównanie do tej z ubiegłego roku o tym czasie. U mnie nic pąki, pąki, pąki

Coś nie mogę dzisiaj w nocy spać, dobrze, że O jest

Róże wystarczy podlewać raz w tygodniu ale trzeba dać wiadro wody pod taką już podrośniętą za często podlewałaś ja za długo nie mogę siedzieć bo jak popracuję w ogrodzie to kręgosłup mnie boli, żeby nie naprocsan to pewnie nic bym nie zrobiła też nie śpię, ale oglądam na leżąco tv
monteverde 20:56, 10 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

U mnie te doniczkowe w gruncie nigdy nie przetrwały. Cieplej u Ciebie, to radzą sobie.

w rajskim były ładniejsze