Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród Tosi 13:10, 26 mar 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Która selseria Madziu? podpowiesz??

Tośka, dokładnie ta którą na zdjęciu pokazała Magnolia.
Sesleria Caeurela - skalna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 26 mar 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

A możnaby prosić o widok z góry ????
Bo nie wiem czy są w rządku obok siebie, czy na zygzak
Schemat
A
O-O-O-O
O-O-O-O

czy B
O-O-O-O
-O-O-O-

Pytam serio

stawiam na zygzak, schemat B, szybszy efekt i mniejsza konkurencja
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:39, 26 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Już?! Co jest? U mnie ledwo pąki pękają...

To magnolia gwiaździsta.. stelata.. jest miesiąc wcześniejsza od innych. Kwitnie pod koniec krokusów wielkokwiatowych, a pozostałe kwitną razem z tulipanami Reszta nawet nie zaczęła pękać w pąkach..

Miłego dnia zaglądającym..

Acha, te krokusy słońca nie widzą wcale.. nawet przez 5 minut nie dociera, tylko światło rozproszone.. i dają radę

A te maja ok. 30 minut maksymalnie, krzewy je skutecznie cieniują... a mam krokusy które zarosły krzewami na amen.. nawet rozproszonego światła nie widzą tylko noc.. i też kwitną. Muszę je w końcu poprzesadzać. Są gorsze niż te na słoneczku, ale żyją

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:25, 26 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Super mocne musi być to piwo z dodatkami

Po 8 latach jeszcze mnie wzdryga... bleee ..ale na forach piszą, że ślimaki nie zawsze skore do piwa leźć.. szkoda piwa.. chyba, że biedronkowe, ale trzeba zakryć napis, bo cholery inteligentne.

U mnie trąbię wiosnę... krokusy przekwitają, a magnolia gwiaździsta już króluje.,,

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:13, 26 mar 2015

Do góry
ale żabi urodzaj, jej!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:12, 26 mar 2015

Do góry
ale super że tak masz cudnie. U nas dzisiaj jest pięknie i wczoraj tez nieźle, ale nie az tak ciepło. I sucho bardzo.

Prawdę mówiąc chyba pieczemy w 190 st, ale dawno tego sama nie robiłam- ja głwonie zmywam, sprzatam i robię prozaiczne obiady.Za fajniejsze bierze się Ola ( ja wtedy myje warzywa, obieram, wyrzucam śmieci, naktrywam do stołu- robię za kuchcika), więc nie pamiętam dobrze.
Głupio mi, taka ze mnie świetna gospodyni.

Na szczawiową szczaw zbieramy zwykle na działce sasiada- to bardzo wygodne- mieć szczaw pod reką, ale jednak nie u siebie

Pod Laskiem 10:54, 26 mar 2015

Do góry
agnieszka_podpora napisał(a)
Ale masz pracy do ogarnięcia,,ja dziś trochę chwastów powyrywałam,lada dzień i magnolia mi zakwitnie.Pozdrawiam

Dostałam nasionka dzięki wielkie też ci paczuchę z niespodzianką wyśle jutro to szykuj miejsce w ogrodzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:12, 26 mar 2015

Do góry
Gabrysia, podziel się przepisem.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:30, 26 mar 2015

Do góry
Wieloszko przenosze się do Ciebie z dylmatem lwendowym
Pytałas u magdy 70 czy beda później jeszcze lawendy- zwykle bywały, ale warto kupic świezy rzut, bo to co sklepy robia z roslinami woła o pomste do nieba- zwykle lawendy sa utopione, więc nawet jak przezyją to start mają marny.
Dltaego jeśli masz już decyzję że wymieniasz, to nie zwlekaj ( chociaż jak posadzisz to na przymrozkowe noce warto rzucic na nia agrowłókninę, albo samemu potrzymac w doniczkach podlewając oszczędnie.
Ogród u stóp klasztoru 08:20, 26 mar 2015

Do góry
dzięki Alinko. dwa lata temu moja ostnica nie przezyła- właśnie o tej porze roku była całkiem sucha. A w zeszłym sezonie zostały jej zielone źbła i dośc szybko ruszyła- stąd mój niepokój tegoroczny. Do tego cholewka na rabacie ostnocowej jest sucha, a kilka sztuk przeniesionych na rabatę mojego M pod naza "działam samodzielnie' jest nadal zielonych.

Dzięki jeszcze raz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:15, 26 mar 2015

Do góry
obieramy ziemniaki ( młode nie- szorujemy), kroimy w ćwiartki albo szóstki ( tak żeby z grubsza były podobnej wielkości kawałki) i wrzucamy w pojemnik i polewamy marynatą- oliwa, sól, czosnek, zioła dobrze ze soba wymieszane. Njalepiej jest wrzucic ziemniaki do pojemnika który mozna zaknąc- wtedy mieszaja się z marynatą przez potrząsanie tym pojemnikiem.
Na papier do pieczenia na blache i pieczemy około godziny.
Tylko pieczonych zjada sie jakies 40% wiecej niestety.
Makowo na Kociewiu 08:11, 26 mar 2015

Do góry
Piękna magnolia do Ciebie dotarła Niech się u Ciebie dobrze przyjmie i kwitnie
Typografia ogrodu 07:26, 26 mar 2015

Do góry
No jak temat dla mnie Ja mam rozplenice z różowym rozchdonikiem i beda tam różowe jeżówki, pozdrawiam

PS- Magnolia chyba pokazywała kiedys swoje połaczenie rozplenicy chyba turzycy brazowej i wlasnie jeżówki różowe i zieelone
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:04, 26 mar 2015

Do góry
Pamajo....i gdzie watek? masz, co pokazać, ta twoja magnolia, to ochy i achyno fakt, trudne to nasze ogrodniczkowanie, ale jakie piękne może malutkie ślimaki, u mnie też widziałam, ponadto mogły czubki ciut przymarznąć, u mnie tez tak się stało, ale i tak cieszą kolorem i zapachem; pomysł z donicami jest niezły, bo przy okazji rewolucji w ogrodzie, nie uszkodzisz ich, ja juz sporo zmasakrowałam

Kochana Irenko! Wiem, że w Ogrodowisku najlepiej mieć swój wątek z dużą ilością zdjęć ale ja ogrodniczkuję sobie w nieswoim ogródku i nie wiem nawet czy zobaczę efekty mojej pracy. Taki lajf.
Kilka miesięcy temu trafiłam tu szukając informacji o krzewach zimozielonych i przypomniałam sobie, że przecież ja też lubię grzebać się w ziemi. Ja też lubię to uczucie sponiewierania po całym dniu spędzonym w ogrodzie i ogromnego zadowolenie z efektów tego sponiewierania
Miałam swój ogródek a w zasadzie mam ale teraz rośnie już w nim tylko trawsko. Mój ogródek ma jedną wadę, jest przygarażowy a nie przydomowy. Jak już zrobił się ładny to takie krety na dwóch nogach zaczęły z niego wszystko wykopywać. Próbowałam z tym walczyć ale to niestety walka z wiatrakami. Poddałam się jak w ciągu jednej nocy zniknęły wszystkie świeżo posadzone cebule

A potem.............. potem niebo zwaliło mi się na głowę............... i uciekając od wspomnień trafiłam do tego ogródka.

Masz rację moje hiacynty i miniaturowe narcyzy zjadają malutkie ślimaki. Poszłam z latarką do ogródka i pierwszego wieczoru zdjęłam z kwiatków 64 (!!!!!!!!!!!!!)żarłoczne, oślizłe potwory. Obsypałam kwiaty wkoło zgniecionymi skorupkami jajek ale to pomaga tylko jak jest sucho. Teraz właśnie popadało i upolowałam kolejne 16 sztuk. To jest jakaś masakra. Jeszcze jest zimno, nocami są przymrozki a ich już tyle jest w ogrodzie aż boję się myśleć co będzie jak się naprawdę ociepli

Mimo wszystko jutro idę kupić hortensje i może uda mi się kupić też bukszpanowe kulki

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia. Papatki!!!!!!!!!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:49, 25 mar 2015

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
moja magnolia sie otwiera a forsycje milcza

Może cięłaś forsycję ?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:48, 25 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
dzięki Aga- w piątek muszę jakoś dotrzeć na targ po owies.
I po stokrotki świąteczne.
I po pół tony jabłek na mojej trzody, bo tam jeszcze jadalne.
I pół tony ziemniaków na weekend ( ostatnio chca wciąż pieczone, ale sami je obierają)

Marta, a jak robicie pieczone ziemniaki? W piekarniku?

popcorn napisał(a)
A skąd ja owies wytrzasnę?? Pomysł jest, to najważniejsze (derenie, rodki) a ze odlegle wykonawstwo.... ale najważniejsze ze plan jest! Ja mam w planie dokupienie kawałeczka za płotem buu jakbym wiedziała ze mi się spodoba, to bym z pół hektara chociaż kupiła, ech...
Milego dnia, Aga!

Miłego, Karolina, ale już następnego raczej
Owies na targu albo w ogrodniczym w maleńkiej paczuszce za 2 zł. Niezły biznes na tym robią. Rolnik tyle nie dostaje za zboże

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam do Ciebie i jestem na bieżąco choc nie piszę , ciemierniki śliczne i pomysl na rodki za jeziorkiem bardzo mi sie podoba.Boję sie tylko czy derenie na podmokłym terenie będą do opanowania bo one potrafia urosnac ze trudno je poskromic.

Dobrze wiedzieć, że podglądacza mam stałego. Pewnie niejednego Ja też raczej podglądam niż piszę.
Na razie temat odległy, że ho ho! Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:45, 25 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To ja szukam, tylko... jeszcze nie teraz Chciałam mojej dać ostatnią szansę, a teraz co? Wywalić od razu? Podsypałam je dziś dolomitem...
Dzięki Tosia, toś mi namieszała w planie działania

Magnolia, Magda ratunku! Kupować teraz, czy potem (np. za miesiąc) one też jeszcze będą w sprzedaży???

A chciałam napisać u ciebie
Sorki ...

Proszę zagłosujcie u mnie
Ogród niby nowoczesny ale... 22:32, 25 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To ja szukam, tylko... jeszcze nie teraz Chciałam mojej dać ostatnią szansę, a teraz co? Wywalić od razu? Podsypałam je dziś dolomitem...

Magnolia, Magda ratunku! Kupować teraz, czy potem (np. za miesiąc) one też jeszcze będą w sprzedaży???

Będzie...myślę, że poczekaj.
Będzie na pewno drugi rzut lawendy
Pod Laskiem 22:27, 25 mar 2015

Do góry
Ale masz pracy do ogarnięcia,,ja dziś trochę chwastów powyrywałam,lada dzień i magnolia mi zakwitnie.Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 22:19, 25 mar 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Magda, szukasz lawendy???
U nas w O_I już są 6paki o których pisała Magnolia 16,9/paczka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies