ja w tym roku sadziłam pnki whinki, jedna gałązka była lekko wygięta ale jakoś nie zwracalam na nią uwagi. Później robiłam porządki chcialam z niej odgarnąc ziemię i kore ale poczułam oór jak ja pociągnełam, patrze a tam korzonki właśnie Czyli tzw odkład (?)
Aniu najlepsze bylyby cisy.... Ale koszt dla 60 m masakra.... Graby wg mnie za szybko rosną, chyba lepsze będą u Ciebie tuje, nie bedziesz musiala ich ciąć od strony muru, graby wymagają jednak cięcia z każdej strony. Chyba dobrym rozwiązaniem byłyby bluszcz Danusiowy...
\Marta podejrzewam, że mówisz o larwach chrząszcza majowego, one są większe od opuchlaków. Jak zdejmowałam darń pod rabaty to też nazbierałam ich od metra...
Ewciu kształt rabat jest zgodny z projektem, większość roślin na nich też jest zgodne z projekterm, ale dodałam też coś jeszcze np trawy, dużo traw... zamiast buka są brzozy które rosły, zamiast szpaleru hortensji przy murku oporowym jest cisowa ściana. Tak na szybko to co mi przyszło do głowy
nic Ci się nie wydaje , miały, ale będą jutro. Po pracy powiązałam trawy, zanim skończyłam to zmierzchało...
za to dokonałam masakrycznego odkrycia buuuuuu mam krewetki buuuuu.
wycinałam uschłe kwiatostany w zurawkach przy cisowych kulach pocignełam i wyjełam żurawkę.... rozgrzebałam ziemie a tam krewetka, zmierzchało juz wiec nie midzialam więcej.... po żurawkach nie było nic widać...
Muszem poczytać jak z nimi walczyć!