Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 06:21, 04 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Wow, jak się cieszę a jaki w końcu wybrałas?
Moje trawy nie powiązane, lało non stop

Tu pasuje każdy i wielki i kolumnowy.
BarbaraM 09:09, 04 lis 2013

Ja też mam chrapkę na ambrowca,tylko czy u mnie przeżyje mrozy bo podobno wrażliwy jest.
I pytanie czy nie boisz się o niego w Twoich okolicach?
Agnieszka_B 17:06, 04 lis 2013

Czy mi się zdaje , czy zdjęcia miały być ?
Pszczelarnia 18:06, 04 lis 2013

Ana, konsekwentnie trzymasz się projektu? Pytam z ciekawości czystej, wybacz. Czy są jakieś pokusy na drodze realizacji?
ana_art 18:41, 04 lis 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Czy mi się zdaje , czy zdjęcia miały być ?
nic Ci się nie wydaje , miały, ale będą jutro. Po pracy powiązałam trawy, zanim skończyłam to zmierzchało...
za to dokonałam masakrycznego odkrycia buuuuuu mam krewetki buuuuu.
wycinałam uschłe kwiatostany w zurawkach przy cisowych kulach pocignełam i wyjełam żurawkę.... rozgrzebałam ziemie a tam krewetka, zmierzchało juz wiec nie midzialam więcej.... po żurawkach nie było nic widać...
Muszem poczytać jak z nimi walczyć!
Madzenka 18:46, 04 lis 2013

ana_art napisał(a)
nic Ci się nie wydaje , miały, ale będą jutro. Po pracy powiązałam trawy, zanim skończyłam to zmierzchało...
za to dokonałam masakrycznego odkrycia buuuuuu mam krewetki buuuuu.
wycinałam uschłe kwiatostany w zurawkach przy cisowych kulach pocignełam i wyjełam żurawkę.... rozgrzebałam ziemie a tam krewetka, zmierzchało juz wiec nie midzialam więcej.... po żurawkach nie było nic widać...
Muszem poczytać jak z nimi walczyć!

Widziałaś jakie miałam żurawki rok temu.... A w tym roku buuuuu... Krewetki niech je ....
Zielona 18:53, 04 lis 2013

Pędraki:
Wykopy pod nawadnianie pokazały, jak dużo ich mamy.
Zanim zrobiliśmy trawnik całą zaoraną działkę pryskaliśmy preparatem dursban. Dwukrotnie. Pomogło. Zostały po nich brązowe, zasuszone krewetki Koszt butelki, która wystarczyła na dwukrotny oprysk to 80zł. Myślę, że niezbyt wygórowana jak na taki efekt... W przyszłym roku myślę o powtórzeniu zabiegu. Muszę tylko doczytać, jak to jest z roślinami, bo trawnik można pryskać.
ana_art 19:01, 04 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ana, konsekwentnie trzymasz się projektu? Pytam z ciekawości czystej, wybacz. Czy są jakieś pokusy na drodze realizacji?

Ewciu kształt rabat jest zgodny z projektem, większość roślin na nich też jest zgodne z projekterm, ale dodałam też coś jeszcze np trawy, dużo traw... zamiast buka są brzozy które rosły, zamiast szpaleru hortensji przy murku oporowym jest cisowa ściana. Tak na szybko to co mi przyszło do głowy
Madzenka 19:12, 04 lis 2013

Zielona napisał(a)
Pędraki:
Wykopy pod nawadnianie pokazały, jak dużo ich mamy.
Zanim zrobiliśmy trawnik całą zaoraną działkę pryskaliśmy preparatem dursban. Dwukrotnie. Pomogło. Zostały po nich brązowe, zasuszone krewetki Koszt butelki, która wystarczyła na dwukrotny oprysk to 80zł. Myślę, że niezbyt wygórowana jak na taki efekt... W przyszłym roku myślę o powtórzeniu zabiegu. Muszę tylko doczytać, jak to jest z roślinami, bo trawnik można pryskać.

A ja ukatrupiłam w ten sposób swoje żurawki...
ana_art 19:16, 04 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Widziałaś jakie miałam żurawki rok temu.... A w tym roku buuuuu... Krewetki niech je ....
kurza stopa ale skąd one przecież te żurawki rosną tam od 2012. Teraz cyba już nic nie zrobię, trzeba czekać do wiosny?