Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja codzienność - ogród Oli 10:01, 28 cze 2015

Do góry
Myslałam , ze opuchlaki sa najgorsze.... Ale myliłam sie... Trzymam kciuki za udaną wlakę z turkuciami
Nornice mam na brzegu ogrodu, przy płocie z polem ale ciekawe, ze nic mi nie podgryzaja... Dlaczego czyzby na polu mialy więcej do jedzenia?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:14, 27 cze 2015

Do góry
Poczekam ciepliwie na fotki
U mnie córka róz nie obetnie... A nawadnianie napraiwłam orzed wyjazdem

Czy jest szansa że u Szmita zakupię szalwię caradonna?.
Moja "przyziemna" :) pasja 20:12, 27 cze 2015

Do góry
Dzieki za info o Hammeln. Mam little boy i bunny oraz jakaś medium i strasznie pózno startują , dopiero w II polowie maja. Chcę hortensje ogrodowe podsadzić rozplenica bo w tym miejscu inne trawy z powodu nadmiaru wody nie dadzą rady. A rozplenice uwielbiam
Ogródek Agam 08:46, 27 cze 2015

Do góry
Zawilce z grackami to piękne polaczenie. W tym roku mam takie w dwoch miejscach

Goethe ma ciemniejszy kolor i jest wysoka, Heidi Klum niska i ciut jaśniejsza. Odcienie wg mnie bardzo do siebie pasuja. Moze pomiedzy nimi posadz jakieś byliny : szałwię caradonna, jezowki lub monardy. Nie wiem w jakim stanie kupiłaś roze, jakiej wielkością i czy sa potrzebne rosliny pośrednie. U mnie roznica we wzroście obu roz jest duza, bo Goethe ma 2 sezon a Heidi pierwszy
Jesli masz stipe mozesz pomiedzy nie wsadzić stipę a najwyzej za rok jesli przezyje przesadzić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:41, 27 cze 2015

Do góry
Sebek od lat nie jeżdże do krajów arabskich..... Co miałam zwiedzić juz zwiedziłam.... A zaufania do nich nie mam....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:39, 27 cze 2015

Do góry
Nie moge nawet zacytować Waldka...ten net!
Waldku reaguj, reaguj bo po to jest to forum, dla porad ogrodniczych i wymiany doświdczen a nie dla popychania głupot... Sorki ze tak pisze ale gdy wejdę na forum to na dziesiątkach wątkow jets pisanie o niczym, więcej dyskusji o gołej doopie niz roslinach... Wiec tym bradziej mam ochote na przerwe wakacyjną

Do zobaczenia zatemgdy beda zdjęcia u mnie....

PRZERWA WAKACYJNA
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:34, 27 cze 2015

Do góry
Nie biegam po watkach, nie siedzę na forum. Odpoczywam i mam odwyk ogrodowiskowy..... Jesli do kogos wpadne to nie z poradami tylko dla mojego relaksu....
Odpowiedzi lakoniczne, bo mi net słabo działa i mam nerwa. jak sie dowiedziałam o masakrze w Tunezji .....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:29, 27 cze 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Madżenka - jak posadziałam ok 1,5m graby to musze je odrazu przyciąć tak o 1/3?

Na zywopłot czy wolno rosnącej? Bo na zywopłot to tnij od razu aby były geste od samego dołu. Na wolnorosnące niecnie musisz ciać, wszystko zalezy od tego jaki maja pokrój. Sory za lakoniczne odpowiedzi ale nie widze ich i nie wiem jak je planujesz prowadzić. Ja nie mam żadnych skrupułów z cieciem, wiec pewnie od razu bym je skróciła...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:23, 27 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
A Gospel jaki ma kolor w rzeczywistosc ? to jakiej innej najblizszy ?

Chyba jest najbradziej krwisto purpurowa, nie mma innej takiej, bo Ascot jest bardzije purpurowa po rozwinięciu paków. Lae Gospel bedzie własnie orzesadzona na. Rabatę z Ascot i Red Leonardo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:21, 27 cze 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Na ulotce było napisane, że lubi słońce i półcień. Nie wiem co mu jest. Mokro ma, słońce ma, a brzydki.

Poprawy jeszcze nie widzę, ale będę obserwować, dzięki

Rok temu gdy był brzydki , chyba w czerwcu , obciełam mu końce i popytem ruszył z kopyta. Sprobuj
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:20, 27 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko napisz mi coś o Falstaff, właśnie zdecydowałam się na jej zakup , ale chciałam zebrać informacje u źródła. To, że piękna wiem, ale nie wiem, czy długo kwitnie, jaka duża rośnie? (ja potrzebuję pnącej) Napisz mi proszę wszystko co o niej wiesz.

Mam ja dopiero pierwszy sezon więc dośidczeń brak....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:53, 26 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Aspiryn nie mam Mam The Fairy

Jednak na Twoim miejscu do Falstaffa dobrałbym coś w delikatnym różu, biel wg mnie będzie słabo wyglądać z nasyconą purpurą...

U mnie The Fairy zakwita dopiero w lipcu (jak na razie ma 1 kwiatek), ale kwitnie póki nie pokona jej mocny mróz, czyli gdzieś do grudnia Wiec musisz wziąć pod uwagę to, czy się nie miną w kwitnieniem...
Madżenka ma chyba róże Bailando (tez kwitnie non stop i ma większe kwiaty), tylko musiałabyś porównać ich wzrost. Fairy u mnie po 3 latach będzie mieć jakieś 60 cm, po wykulkowaniu

To jaką różę okrywową byś mi poradził do podsadzenia Falstaffa?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:08, 25 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marzenko Ty masz kilka pięknych berberysów Bagatelle, powiedz mi czy wiesz jak to jest z ich wybarwieniem?
Miesiąc temu były piękne purpurowe, a w ostatnich tygodniach zzieleniały.
Rosną na wystawie południowej, pod okapem dachu więc mają tam sucho, w te upalne tygodnie często je podlewałam - czy to może mieć związek ze zmianą koloru? Ostatnio czytałam, że nie lubią mieć wilgotno.
Teraz wyglądają tak:

Be obaw , zrobi sie czerwony, mój w srodku lata tez tak miewa. Podobnie zachowuja sie buki, wisnie latem, nabierają zielonkawego koloru aby potem poniwnie zczerwieniec
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:46, 25 cze 2015

Do góry

Co do M to dmentuję wypowiedz Ensaty, motto miesiaca " wszytskie jestesmy żonami tego samego M"

Od miesiaca zbierał sie do ciecia wisni i żyopłotu... A jak to zrobił to chiałam sie rozwodzić.....
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:45, 25 cze 2015

Do góry
Świetne kuleczki bukszpanowe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:43, 25 cze 2015

Do góry
Madżenka - jak posadziałam ok 1,5m graby to musze je odrazu przyciąć tak o 1/3?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:12, 25 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

walczę? masz jakiś sposób skuteczny? ja ciągle przegrywam dała ci marzenka ten naimar? wyslesz na priv mi?

Madżenka ma mi dać siewki rośliny, która odstrasza nornicę.
Jeśli możesz stosować trutkę to nornix dziewczyny polecają. Ja przepędziłam nierozcieńczoną gnojówką z pokrzyw ale przeniosła się 50m dalej więc mało skuteczny sposób
"W kolorze blue" 21:29, 24 cze 2015

Do góry
Nie drażnij mnie lawendą!

Nie po to mam urlop aby mieć u Ciebie zaległości, nie nadażam tyle wpisów!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:19, 24 cze 2015

Do góry
Nawet na urlopie mam zaległości na forum... A Ty sie stresujesz ze w robocie i na forum....
Buziaki
W Kruklandii 21:13, 24 cze 2015

Do góry
Juzia chwasty trzeba hakać masz takie prehistoryczne urządzenie?
Na róże poczekaj, jeszcze ci w sierpńiu zakwitną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies