Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kuba 10:13, 26 cze 2015

ja na mszyce stosuję z powodzeniem herbatkę tymiankową
agam 11:47, 26 cze 2015

Marzenko wracaj. Wróciłam właśnie z zakupów różanych. Kupiłam 2x J.W. Goethe, 2x Heidi Klum. Nie wiem jak skomponować to z The Fairy. Przed, za, pomiędzy? Muszę wgłębić się w Twój ogród, pamiętam że Juzi podpowiadałaś w tym temacie.
13:05, 26 cze 2015
asa7 napisał(a)
jaki zatem naturalny środek można zastosować na mszyce? Całkowicie opanowały mi róże. W tamtym roku zero mszyc. W tym jakaś masakra. Póki co mam jeszcze mało roślin, bo dopiero zaczynam działać w tym kierunku, ale te mszyce mnie dobijają. Jakby ktoś doświadczony mógł też zerknąć do mojego wątku i pomóc w dobrze roślin to będę wdzięczna. Z góry przepraszam za taką wstawke. Mam nadzieję że Madzenka wybaczy.

mszyca w tym roku skomasowała atak ...jest jej duzo wiecej niz w zeszłym ...u mnie nawet na ostach i lebiodzie siedzi ...brak zimy robi swoje.
Madzenka 08:20, 27 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko napisz mi coś o Falstaff, właśnie zdecydowałam się na jej zakup , ale chciałam zebrać informacje u źródła. To, że piękna wiem, ale nie wiem, czy długo kwitnie, jaka duża rośnie? (ja potrzebuję pnącej) Napisz mi proszę wszystko co o niej wiesz.

Mam ja dopiero pierwszy sezon więc dośidczeń brak....
Madzenka 08:21, 27 cze 2015

bleebla napisał(a)

Na ulotce było napisane, że lubi słońce i półcień. Nie wiem co mu jest. Mokro ma, słońce ma, a brzydki.

Poprawy jeszcze nie widzę, ale będę obserwować, dzięki

Rok temu gdy był brzydki , chyba w czerwcu , obciełam mu końce i popytem ruszył z kopyta. Sprobuj
Madzenka 08:23, 27 cze 2015

Kasya napisał(a)
A Gospel jaki ma kolor w rzeczywistosc ? to jakiej innej najblizszy ?

Chyba jest najbradziej krwisto purpurowa, nie mma innej takiej, bo Ascot jest bardzije purpurowa po rozwinięciu paków. Lae Gospel bedzie własnie orzesadzona na. Rabatę z Ascot i Red Leonardo
Madzenka 08:29, 27 cze 2015

Konieczki napisał(a)
Madżenka - jak posadziałam ok 1,5m graby to musze je odrazu przyciąć tak o 1/3?

Na zywopłot czy wolno rosnącej? Bo na zywopłot to tnij od razu aby były geste od samego dołu. Na wolnorosnące niecnie musisz ciać, wszystko zalezy od tego jaki maja pokrój. Sory za lakoniczne odpowiedzi ale nie widze ich i nie wiem jak je planujesz prowadzić. Ja nie mam żadnych skrupułów z cieciem, wiec pewnie od razu bym je skróciła...
Madzenka 08:34, 27 cze 2015

Nie biegam po watkach, nie siedzę na forum. Odpoczywam i mam odwyk ogrodowiskowy..... Jesli do kogos wpadne to nie z poradami tylko dla mojego relaksu....
Odpowiedzi lakoniczne, bo mi net słabo działa i mam nerwa. jak sie dowiedziałam o masakrze w Tunezji .....

Sebek 08:38, 27 cze 2015

mam nadzieję, że jesteś gdzie indziej... Mi np. idealnie by pasował wypoczynek w Twoim ogrodzie na tych super kanapach Ale na razie lecę do mojego gąszczu trochę go przerzedzić nożycami
Madzenka 08:39, 27 cze 2015

Nie moge nawet zacytować Waldka...ten net!
Waldku reaguj, reaguj bo po to jest to forum, dla porad ogrodniczych i wymiany doświdczen a nie dla popychania głupot... Sorki ze tak pisze ale gdy wejdę na forum to na dziesiątkach wątkow jets pisanie o niczym, więcej dyskusji o gołej doopie niz roslinach... Wiec tym bradziej mam ochote na przerwe wakacyjną

Do zobaczenia zatemgdy beda zdjęcia u mnie....

PRZERWA WAKACYJNA