Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miejsko & sielsko 16:39, 15 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ale wiosennie, jakie kolory śliczne!
Trzymaj się dziewczyno- wieelki buziak!

jakoś sie trzymam
wiosenne, ciepłe buziaki!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:14, 15 mar 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Madżenko donice piękne, stokrotki i prymulki bosko wyglądają , no i widzę jeszcze tam chyba narcyzy pełne .. jak rozkwitną będzie bosko,
A czy te cebule z narcyzów to nadają się później do ziemi?? bo mam kila takich w domu i sobie myślę że bym je do ziemi wsadziła co by za rok zakwitły bo piękne są.
Ja dzisiaj się tylko pośliniłam do stokrotek, bo sercem mym (i portfelem)zawładnęła Magnolia Genie .. nie mogłam się oprzeć musiałam ją nabyć drogą kupna ... a pojechałam po Susan ... no i kasy na stokrotki brakło
U nas w Kielach leje i jest zimno ... ja chcę wiosny! ze słońcem!!

Joasiu narcyzy miniaturowe i szafirki zawsze po wysadzeniu z dnic wsadzam do ogrodu i z powodzeniem w nastepnym roku kwitną. To takie mało wymagajace rosliny a w donicach je też od czasu do czasu podelję florovitem
Nie dziwię się, że się Gience dalaś skusić. Stoskroki intak kupisz a Gienki mogloby nie być !
Gdy wyjezdzałam z JG było +8 i teraz w drodze świeci słońce, wiosna idzie i do Ciebie
W moim kochanym domu pewnie wiosna na calego
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:18, 15 mar 2015
Do góry
Ta kwitnąca magnolia mogłaby być z tego roku, bo u nas, w mieście, podobno już zakwitły.
Kwitnące róże widziałam na parkingowej rabacie na własne oczy:

...a w domu zakwitł grudnik, przy okazji widać jaką mam pogodę

Dobrego, miłego dnia!
Nasze RANCHO 22:21, 14 mar 2015

Do góry
Plan jest następujący:
Domek postawimy pewnie w następnym sezonie, ale już teraz wezmę się za posadzenie iglaków wzdłuż płotu. W rogu działki rabata iglaków. Z przodu działki między bramą, a domkiem wrzosowisko. Obowiązkowo magnolia przy furtce Pokusiłam się też o zaznaczenie na planie placu zabaw (piaskownica i małpi gaj, na przeciwko domku), przy 3 brzózkach. Miejsce też znajdzie się na murowany grill. Marzy mi się również małe oczko wodne, ale gdzie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:08, 14 mar 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Gosia też jest świetną dziewczyną, bezpośrednią i naturalną

I jeszcze jest zabawna bardzo i razem z EMem maja wielki power!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:06, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
wcale się nie dziwię że te w oko w oko było takie a nie inne... tzn inne nie mogło by bo Ona tzn Magnolia jest powalająca jak magnolia ups ale mi wyszło

Dzięki Aniu. Z Tobą tez nam się kiedyś udało 'oko w oko' i to było baardzo miłe.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:04, 14 mar 2015

Do góry
nie wiem, pewnie zalezy czy dni będa słoneczne.
Ja wsadziłam swoje do pomieszczenia technicznego przy piecu- po 5 dniach wylazły.
Ja Ci na parapecie nie będą chciały kiełkować w kilka dni, daj gdzieś gdzie cieplej.

Co do odmian- mam małe doświadczenie w odmianach.Wiuem tylko że zachwyca mnie papryka rożek, bo rodzi obficie.

Enya to chyba ostani moment na sianie bo papryka ma długi okres wegetacyjny,więc tzreba szybko zaczynać żeby zdązyła dojrzeć na dworzu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:00, 14 mar 2015

Do góry
wcale się nie dziwię że te w oko w oko było takie a nie inne... tzn inne nie mogło by bo Ona tzn Magnolia jest powalająca jak magnolia ups ale mi wyszło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:53, 14 mar 2015

Do góry
EnYa papryke daj do ciepła, nawet może być ciemno, ale w cieple. Wtedy ładnie wykiełkuje i wyniesiesz do świetała.
Mi w tym roku ładnie wyszły paparyki - właśnie dzięki takiej radzie jaką dała mi Agniecha.
Miejsko & sielsko 20:44, 14 mar 2015

Do góry
ale wiosennie, jakie kolory śliczne!
Trzymaj się dziewczyno- wieelki buziak!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:24, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
I jeszcze sprawozdanie co zrobiłam od połowy lutego:

1. Posiałam: paprykę, selery, kalafiory, kalarepki, stipę, pomidory
2. Cała jedna skrzynia kompostu trafiła do szklarni i warzywników , zostało to przekopane razem z jesiennym obornikiem
3. cięcie winorośli
4. cięcie malin
5. wycięłam i poczyściłam byliny
6. przycięłam hortensje
7. przycięłam powojniki
8. wyczyściłam seslerie
9. werbenę zimującą w szklarni przesadziłam do gruntu, zyje , puszcza się już
10. wycięłam kłosownice, trzcinniki, część stip, hakone, obiedki,

Z tego jeden widzę wniosek: jeszcze masa roboty przede mną

ale i masa roboty juz przewalona.
Donice jak nowe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:23, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
JEszcze musze Wam powiedzieć że moja wirtualna miłość do Magnolii została wreszcie zamieniona na miłość "sercew serce, oko w oko, dusza w duszę"
Jest wspaniałą osobą ona i cała jej rodzina.
Marto

I love you

Bałam się bardzo że po spotkaniu 'oko w oko' a nawet w 4 pary oczu będziesz baardzo rozczarowana.
A tu takie wyznania....aż się zarumieniłam.
Jesli ja jestem wspaniała, to nie wiem jak Ciebie nazwać, bo niesposób się nie zachwycić Tobą.
Bardzo jesteś kochana Gosiu, bardzo!!!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:10, 14 mar 2015

Do góry
Ta magnolia mnie powaliła w Poznaniu.
Cudniasta!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:19, 14 mar 2015

Do góry
Madżenko donice piękne, stokrotki i prymulki bosko wyglądają , no i widzę jeszcze tam chyba narcyzy pełne .. jak rozkwitną będzie bosko,
A czy te cebule z narcyzów to nadają się później do ziemi?? bo mam kila takich w domu i sobie myślę że bym je do ziemi wsadziła co by za rok zakwitły bo piękne są.
Ja dzisiaj się tylko pośliniłam do stokrotek, bo sercem mym (i portfelem)zawładnęła Magnolia Genie .. nie mogłam się oprzeć musiałam ją nabyć drogą kupna ... a pojechałam po Susan ... no i kasy na stokrotki brakło
U nas w Kielach leje i jest zimno ... ja chcę wiosny! ze słońcem!!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:14, 14 mar 2015

Do góry
Wow, ale śliczna ta magnolia! Oby rosła powoli i obficie kwitła.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:29, 14 mar 2015

Do góry
Jak ja uwielbiam naszą szkołę w Kostomlotach. Zobaczcie co upolowalam....

No i jeszcze dla osłony mała Magnolia Susan.

Zakupy uważam za udane
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:25, 14 mar 2015

Do góry
Piękna ta magnolia. Jeśli któraś mi wypadnie wymienie na Genie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:30, 14 mar 2015

Do góry
Fajnie że udało Ci się dotrzeć i mogłyśmy razem się spotkać.
Magnolia rzeczywiście śliczna, może gdzieś znajdę miejsce na nią.
Buziam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:27, 14 mar 2015

Do góry
Piękna magnolia,muszę pomyśleć gdzie ją "upchnąć"
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:00, 14 mar 2015

Do góry
Magnolia piękna - też mnie kusi. Wyczytałam, że powtarza kwitnienie i pachnie.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies