Pływamy Wszędzie stoi woda - w tulipanach, w różach, pod płotem i na trawnikach, na ścieżkach i podjeździe. Ruchome rzeczy pochowaliśmy ale co wiatr od sąsiadów rzyniesie , to okaże sie juto rano. Jest strasznie. A Maya ma najgorsze dni cieczki i ciągle chce na dwór i sterczę na tym zimnie bo muszę jej pilnować. Taki horrorek.
Oj będziemy po Świętach lizać ogrodowe rany...
My też!! zalało altanę i jest awaria jego dachu bo basen się na nim zeobił. przez okno reszta narazie wyglada znośnie. Jedyna obawa sa nowe bukszpany posadzone. tyle tegi deszczu. Mam nadzieję, że brzozy wypija.
Kurcze, ten dach masz całkiem płaski. No i co robić, jeśli jest oberwanie chmury? Przecież rynny tego nie odbiorą. Rany, współczuję.
A rabata będzie wow! Na obrazkach jest akurat hortensja Anabelle. Będziesz sadziła taką? Czy Lime light?
gdzie ta dąbrówka by była?
Odradzam Ci ją jednak- w większości ogrodów prawie co sezon łapie mączniaka i wyglada nieciekawie od późnej wiosny do końca sezonu. Dzika czasem daje radę np u mnie, ale ja mam sucho bardzo.
ślinię się do Twoich mebli i puszystych kobiet w ogrodzie
Jakie trawy wyrzucasz??? Ja dosadzam co roku więcej i więcej, a Ty wyrzucasz
W prawym rogu przed iglakami jest kawałek żywopłociku bukszpanowego? Dobrze widzę? Pociągnęłabym go wzdłuż linii tej rabaty, żeby zrobić taką ramkę dla trawnika, albo... nie wyrzucała traw , tylko może wymieniła na inne, skoro te Ci nie pasują? Co tam rośnie?
Albo między pasami bukszpanu, które już są, kilka dużych kul rozmieszczonych regularnie, a pomiędzy nimi jednogatunkowe morze trawek/bylin.
Wolę pomęczyć Cię pytaniami osobiście, więc czekam z niecierpliwością na nowe zakupy bukszpanowe
Nóż do kancików muszę zakupić nowy, bo już dwa złamane na mojej wspaniałej glinie...
Dąbrówka miałaby być zaraz przed hojnami na samym przodzie. Z daleka widac takie chmurki małe traw. Wszystko wyleci i cos tam muszę wymyślić. Jak już pisałam to patelnia i bardzo sucho, więc jak piszesz, że w suchych warunkach ok, to może mozna pomysleć?
w pełnym słońcu znowu musi mieć wilgotniej żeby dała radę, bo ona lubi mniej słoneczna wystawę
Dużo masz tam miejsca?- Może nawiązać kształtem do kul i dać tawułę brzozolistną tor- wiosną na biało zakwitnie a jesienia łapie purpurowe kolory liści. Jest bardzo kształtna. Ale potrzebuje z 80 cm