Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 11:04, 01 gru 2020

Do góry
TAR napisał(a)

Asiu, mowisz masz, na chwile wstawiam zeby nie smiecic 2017 r. jeszcze nie mielismy nic posadzone

HIHIHIHIHI

jaki słodziak
Basia - Mój Świat 11:00, 01 gru 2020

Do góry
basia3 napisał(a)
Kolejne

Basiu

Jakie fajniutkie
Pomysł na... Przedogródek! 10:50, 01 gru 2020

Do góry
Witajcie!
Od kilku dni przeglądam z zachwytem Wasze ogrody! Nadeszła pora by w końcu ogarnąć teren przed moim domem.
Mam do zagospodarowania prostokątna rabatę o wymiarach 3 x 5 m. Prawie na środku rośnie wiąz camperdowni. Dalej nie mam pomysłu... Nie wiem na co się zdecydować. Stanowisko słoneczne, wietrzne. Marzy mi się ogród nowoczesny.
Liczę na Wasza pomoc i inspiracje w zagospodarowaniu tego fragmentu ogrodu!

Roślinki widoczne na zdjęciu zostaną przesadzone i inne miejsce.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:16, 01 gru 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Jakoś nie bardzo cieszy go zimno, nie chce nigdzie wychodzić tylko w łóżku by leżał
A śniej to już raczej wspomnienie ...

Kocurek urósł moje piecuchy mają tak samo, wychodzą tylko że mną, ale ja jeszcze nie byłam zimy przywitać też piecuch
U nas się trzyma hu, hu, ha i mrozi do munus 2
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 09:05, 01 gru 2020

Do góry
Witam Panią Danusię i wspaniałe grono entuzjastów ogrodów.

Wreszcie odważyłam się do Was dołączyć po wielu miesiącach podczytywania Ogrodowiska.

Mam na imię Beata i od pięciu lat tworzę ogród weekendowy na kaszubskich piaskach.

Testowe dodawanie zdjęć 08:54, 01 gru 2020

Do góry
test

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:33, 01 gru 2020

Do góry
Krety rujnują mój jedyny ładny kawałek chwastownika buuuu

Kurki mają się dobrze w szklarni. Pies próbuje się do niej dostać bo nawet jeśli nie widzi to czuję i słyszy kury wewnątrz... Heh
Dobrze że jest w domu bo jakby ją tam zostawić samopas to pewnie przebiłaby folię pazurami i z kur niewiele by zostało...

Miłego dnia!
Basia - Mój Świat 07:23, 01 gru 2020

Do góry
Kolejne

Kiedyś będzie tu ogród 23:41, 30 lis 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Czytam, że ta walka z bobrami to bardzo uciążliwa. A to niśzczyciele.
Takie ładne a szkudne.
Współczuje walki z nimi.
I życzę powodzenia. Aby ogród był dalej ładny bez uszczerbków zwierzęcych
No niestety Aniu, szkudne.

Pszczelarnia napisał(a)
Widziałam raz bobra bijącego ogonem ponton i to już mi wystarczyło. A Ty Ania piszesz o łydce sąsiada - strach. Hm, z kolczuga trzeba po wsi chodzić? Zwierzyna nie uznaje granic naturalnych, niestety.
No z kolczugą Ewo jeszcze nie, ale przyznam się szczerze że jak zapuszczam się na koniec działki to staram sie mieć oczy dookoła głowy.

Pszczelarnia napisał(a)
Do Mikołaja zdążysz się poprawić i obiecać poprawę.
Myślisz, że może się udać? Marne szanse, ale popracuję nad tym.

Dębowe zakątki 22:38, 30 lis 2020

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu spokojnie, posiejesz trawkę. Grunt musi sie dobrze ułożyć. My kopaliśmy na wiosnę pod nawadnianie i jeszcze ziemia osiada.

O to tez wykopki miałaś.
Prac ziemnych nikt by pewnie nie wybierał i bałaganu.
Ale jak trzeba to i zrujnuje się co nie co aby potem było dobrze i lepiej.

No i czy nie warto zostawić jakieś suche badylki ??

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:37, 30 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A co to za odmiana cisa na obwódkach pod ambrowcami? Czy to Renke's Kleiner Gruner? On wydaje mi się ciemniejszy niż ten na zdjęciach. Zastanawiam się, czy istnieje podobnie kompaktowa odmiana, nadająca się na obwódki, ale o żółtych lub jasnozielonych igłach?
Ogród bez reguł 22:36, 30 lis 2020

Do góry
W ogrodzie dzieje się niewiele. Oprócz bieżących spraw typu uprzątanie resztek, karmienie ptaków, dumanie nad następnym sezonem - nie dzieje się nic. Ani śniegu, ani szronu, ani mgły nie dane mi było oglądać. Nawet dzisiejszej pełni nie widzę, bo na niebie gruby kożuch chmur. To zdjęcie z soboty

W sobotę było okno pogodowe Słońce, słońce, słońce i ptasie przeloty "last minute" Leciały setki i tysiące gęsi.
Wszystkie liście już na ziemi i w kompostowniku.
Za 3 tyg. Święta
(A ja daleko w poluuuu )
Zielona przestrzeń 22:28, 30 lis 2020

Do góry
koliber napisał(a)
Witam wszystkich po przerwie i przynoszę zimę
U mnie jest tak biało od wczoraj.

[

Bajkowo
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:19, 30 lis 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Piękne płomieniste foty, bo góry powalają mnie na kolana, kocham mimo lęku wysokości za majestat i widoki i tak się jakby człowiek mniejszym staje i bliżej Stwórcy czuje...
Dębowe zakątki 22:19, 30 lis 2020

Do góry
anpi napisał(a)
A u mnie zryte przez krety, przez gawrony albo innego"pędrakożercę" i chyba przez psa pod furtką, dodatkowo zryłam ja przesuwając okrągłe płytki w trawniku i dodając dodatkową Wiosną wszystkie będziemy poprawiać trawniczki

Trochę przymroziło zdobiąc szronem ogrody, Twój Aniu uroczo wygląda. A dziś już mokro...nawet jakiś topniejący śnieżek popadał u nas.

Jeszcze więcej ci zryły ten trawnik ??
Pies pod tą furtką na ogród ci wchodzi ??
O masz Ty taki piękniusi , wręcz katalogowy ten trawnik miałaś. W sumie to jeszcze go masz. Wszak tylko w małej części trochę podziurawiony.

U mnie rano dziś był śnieżek .Nie zawile. Trochę.

A w Chełmie też był ??
Ale słonko rano potem świeciło i śniegowe widoczki rozpuściło.

Takie zrobiłam wianki. .
Same nawet podkłady też zrobiłam .Z pędów winobluszczu i trochę bluszczu .
Jeden dla mnie

I dla koleżanki

Pozdrawiam Aniu
Pamiętajcie o ogrodach 22:02, 30 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Decyzja Twoja, moje z takich jak twoje tylko jeszcze ciut przywiędłych bo wykopano je nim się dowiedziałam o nich, dziś są takie miśki, szkoda mi ich trochę, ale to najlepsza miejscówka na ta wolierę , przy kompostowniku i warzywniku

Takie miski wyrzucasz? Sylwia przemysl jeszcze i dobrze wymierz tereny swoje.
To dobra przesłona na tym wygwizdowie.

Danusia by wyrzuciła, ale jak zaczną rosnąć jaka to przyjemność że się odwdzięczają.
Moja pierwsza róże przyniosłam że śmietnika, chora, bez liści 15 lat temu, przez 5 lat każda wiosnę cielam nie wiedziałam, że to pnąca. Którejś jesieni nie przycisłam wiosna też i obsypała się pięknymi kwiatami. Rośnie do tej pory jest piękna.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 21:54, 30 lis 2020

Do góry
Ja pokaże z 2019 roku dekorację w tym roku jeszcze nie wymyślone
Stylowe Nordowisko 21:46, 30 lis 2020

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 21:12, 30 lis 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Listopad był na początku pracowity. Sadzenie cebul w dużych ilościach. Sprzątanie liści i wiązanie traw. Potem korona i zostałam uziemiona. Dobrze że że nie ociągałam się z pracami bo zima zastałaby nieprzygotowany ogród.

11.11

Śliczne zdjęcia, mam ogromne tyły. Bo od 3 dni nie mogłam wpaść nawet na chwilkę.
Pewnie już nieaktualne.
Pamiętajcie o ogrodach 20:57, 30 lis 2020

Do góry
Decyzja Twoja, moje z takich jak twoje tylko jeszcze ciut przywiędłych bo wykopano je nim się dowiedziałam o nich, dziś są takie miśki, szkoda mi ich trochę, ale to najlepsza miejscówka na ta wolierę , przy kompostowniku i warzywniku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies