Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Grzyby kapeluszowe na trawniku 14:35, 28 sie 2020

Do góry
Witajcie
Temat cały czas aktualny co widać po ilosci postów. Tym razem i mnie trafiło. Od wiosny do teraz nie było problemów a teraz duży. Ostatni około 1,5 miesiąca temu przeprowadziłem areacje, następnie nadwoziem i była piękna bujaj trawa. Teraz pojawiły się grzyby jak na zdjęciach i to sporo. Wyrywać ręcznie to raczej awykonalne. Do zrobić? Czekać do wiosennej wertykulacji? Planowałem jeszcze raz skosić i nawozić, a może powtórzyć areację.podpowiedzcie proszę
Dziękuje

Szmaragdowy Zakątek 14:05, 28 sie 2020

Do góry
Nikita napisał(a)
…ale i praca.
Żywopłot należało przyciąć…

Mam tak samo 2 m od parkanu zarośnięte ponieważ mam 3 bluszcze więc jeden przez drugiego wyrasta gdzie się da zawładnęły wszystkim. Przez ostatnie lata też rosły ale nie tak jak w tym roku.
Przycięłam 2 tygodnie temu od tuji bo wlazily i znowu mają przyrosty po pół metra
Co z tym robić chyba wytnę co drugi.

Jeszcze idę popatrzeć.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 13:58, 28 sie 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Jak już o zmianach mowa to w tym sezonie chcę jeszcze wymienić Carexy na rabacie z Umbrami
Typy są dwa albo sesleria jesienna, która rośnie u mnie bezproblemowo albo hakonechloa z tymi zupełnie nie mam doświadczenia i nie wiem która da radę bo jest tam jednak sporo słońca.
Seslerię mam na całej północnej stronie działki nie wiem czy nie będzie jej już za dużo

O taką rabatę bym chciała u siebie mieć na jakiej długości są drzewa? Jaka szerokość rabaty?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 13:49, 28 sie 2020

Do góry
zawitka napisał(a)
Jak mowa o trawach to taka mi urosła Memory Ma ponad 2 metry.

U mnie Memory maja o 2 metry bez kości bo jeszcze nie zakwitły.
U ciebie widzę, że stoi u mnie się pochylają te liście ogromniaste ciężkie jeszcze ostatnie wichury musiałam przywiązać do palika.
Tak to prawda to dużą trawa szybko rosnie wzdłuż i wszerz,ale jaka dostojna elegantka.

Pozdrawiam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:31, 28 sie 2020

Do góry
Pastel green przebarwia się na niesamowity kolor

Skyfall

A najładniejsza dla mnie graffiti
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:28, 28 sie 2020

Do góry
Kicio ma apetyt i o dziwo nie interesuje się raną chociaż sterczą niebieskie nitki
Ale biedulek jest bo starsza kocica okropnie na niego syczy, nie daje się zbliżyć a nawet patrzec na siebie
a on przytulać się chce....no i płacze

Podwórkowa rehabilitacja 13:16, 28 sie 2020

Do góry
ryska napisał(a)

Nie wiem, nasionka dostałam wiosną.
Temat rozwojowy Razem będziemy się uczyły zbierać nasiona.
A tak bluszcz i wiciokrzew zarasta okno od kuchni letniej.

przyjmuje wyzwanie
To sie tylko dowiedz proszę gdzie rzeczone nasionka sie znajdują, bo w zeszłym roku szukałam czegoś w tym rodzaju i ni kija nie znalazłam

Bluszcz mi sie podoba, ale nie mam gdzie go puścić, za to zapotrzebowanie na gołą ścianę u mnie jest
Jak więcej błędów nie popełnić...... 13:05, 28 sie 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Wiolu Molinie mam tutaj
Mikrusy jeszcze ale już oko cieszą

To takie jak moje ? cudne !

Fajnie tutaj pasują
System automatycznego nawadniania 12:54, 28 sie 2020

Do góry
martinforester napisał(a)
Wymiana pompy nie wchodzi już w grę, powiedz proszę która opcja wg Ciebie lepiej podleje i każde miejsce ten trawnik. Pierwsza ze zraszaczami w środku ale wszystkie RB5004 będą miały mniejszy promień czy opcja druga?

Jeżeli promienie zraszaczy nachodzą na siebie w 50% to czy napewno jeden zraszacz doleje do drugiego? Wydaje mi się że nadal koło zraszacza może być sucho

W załączeniu mój projekt

Masz 3 kolory dysze typu MPR-35:
90 st - różowy (zużycie wody ok. 8 l/min),
180 st - czerwony(zużycie wody ok. 17,5 l/min),
360 st - granatowy-czarny (zużycie wody ok. 33 l/min),
Reszta dysze Hunter....
Popatrz następnie podziel zraszacze względem zużycia wody - będziesz miał ilość sekcji=ilość elektrozaworów...

Pozdrawiam
P.S.
Na dole działka nie ma 19m....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies