Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe wariacje 23:15, 27 sie 2020

Do góry

Potrzebuję koloru, teraz to widzę.
Ogrodowe wariacje 23:02, 27 sie 2020

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Patrzę na rabat przy tarasie, mi jakoś nasuwa się takie zakończenie ile roślin tu wejdzie

Podoba mi się pomysł dziękuję za podpowiedź. Nie wpadłam na to, a tak fajnie rozciagnie się taras.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:54, 27 sie 2020

Do góry

Wiola podoba mi się sposób posadzenia czosnków na tej rabacie tzn.nie pojedynczo tylko w grupach. Chyba też tak posadzę
Pomidory - polecane przez was odmiany pomidorów do gruntu i do szklarni. 22:50, 27 sie 2020

Do góry
Aussie są fantastyczne! Wielkie i słodkie
Miałam je w zeszłym roku, mam i w tym
Tyle, że na tegoroczne muszę niestety poczekać, bo pierwsze siekła mi zaraza a te, które zostały na krzaku jeszcze nie dojrzały
Ale ogromne są naprawdę
Niestety lipiec w Warszawie był dla pomidorów okropny- deszcze i zimne noce załatwiły mi wiele krzaków, potem sierpniowe słońce trochę pozwoliło im urosnąć i się wzmocnić
Przyglądam sie Twoim odmianom i ciekawie wyglada Berkeley tie die pink i żółty Brandywine yellow
Ja z żółtych mam Ałtajskij Oranżewyj- wyglada pieknie ale wolałabym, by był bardziej słodki- wrzucam jego fotkę z bliska

Jak więcej błędów nie popełnić...... 22:47, 27 sie 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Masz piękny i bardzo zadbany ogród podoba mi się. Nie widać suszy zielono wszędzie.
Chciałam zapytać o tego buka czy masz go długo i jak rośnie u ciebie.
Pytam bo u mnie coś nie za bardzo chce rosnąć moze ma miejsce zle, ale widzę twój też w słońcu rośnie.
Nie wiem co robić jest u mnie 5 lat.
Co gorsze mam drugiego trochę niższego wiosna pięknie rósł po jakimś czasie liście zbrązowiała czesć gałązek widać że żywa część uschnieta.
Jestem tym załamana.

Pozdrawiam
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:29, 27 sie 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Kostka ciut opadła... Podnosimy a tam wymyta jama. Masakra. Po to właśnie na stoku robi się płytę fundamentową a nie zwykłe fundamenty...

Słabo zagęszczone podłoże i warstwy za płytkie. Powinno być wykorytowane, potem grubego klińca lub kruszywa tak z 10-20cm mocno ubić, na to drobne kruszywo i na to kostka na piasku wymieszanym delikatnie z odrobiną cementu, bo sam piach to mrówki w dwa lata wyniosą. Przykro mi, ale nie wiem czy nie musisz zdjąć całej kostki i zrobić jeszcze raz, ale fachowo. Bo inaczej co roku będziesz się z tego typu problemem bujać Do tego jeszcze zimy nie było, a to w czasie mrozów najbardziej grunt pracuje.
Pamiętajcie o ogrodach 22:26, 27 sie 2020

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 22:25, 27 sie 2020

Do góry
Dzięki

W nocy wiało porządnie a i dzień chłodniejszy był, to parę fotek

Jeżówkowe-Love 22:15, 27 sie 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Wiosną przesadzałam Brunnerę ,teraz w miejscu w którym rosła pojawiła się nowa a pod nią pełno maluchów
Ona tak się wysiewa? Czy to z pozostałości korzonków może?

Tu maluchy

Brunnery na dobrym stanowisku się sieją podobno
W ogródku emerytki 22:05, 27 sie 2020

Do góry
Bardzo, ale to bardzo mi się podoba
Super elegancko
Banan uzasadniony

Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:35, 27 sie 2020

Do góry
Jak już o zmianach mowa to w tym sezonie chcę jeszcze wymienić Carexy na rabacie z Umbrami
Typy są dwa albo sesleria jesienna, która rośnie u mnie bezproblemowo albo hakonechloa z tymi zupełnie nie mam doświadczenia i nie wiem która da radę bo jest tam jednak sporo słońca.
Seslerię mam na całej północnej stronie działki nie wiem czy nie będzie jej już za dużo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies