Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 10:39, 06 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie orliki bardzo szybko weszły 7 dni teraz mają ok 3-4 cm.
Również stipa też ładnie rośnie ale wschodzi jak jej się podoba.
W tym roku rudbekii nie siałam byłam nią rozczarowana wyrosla na ponad metr i się polamAła leżała na ziemi. Może się rozsieje sama. Lubię czynie wysiewał do gruntu i nie bawię się w wysiewy lutowe.
Mirus pięknie było ale kosteczki i mięśnie bolą teraz.
Pozdrawiam.

U mnie Elu w tym roku Stipa ładnie rośnie. Zeszłorocznej odkryłam na zimę i widzę że przetrwały. Rudbeki w tym roku nie wysiewałam. Mam nadzieję że zeszłoroczna ruszy. Jutro jadę na działkę i tak się zastanawiam od czego zacząć.
Plan taki:
Przyciąć hortensje
Przyciąć berberysy
Przyciąć pęcherznice i derenie
Jak się uda zrobię z derenia sadzonki.
Wyciąć trawy
Podzielić rozchodniki i posadzić na nową rabatę.
Byliny wycinałam na jesieni.

Liliowo i kolorowo:) 08:37, 06 kwi 2018

Do góry
Witam Danusia dobrze ze zajrzałam tyle pięknych kepek krokusów . U mnie braki muszę jesienią nadrobić. Bazantom smakują cebulę i rozgrzebują wszystko.

Chciałam też zapytać o te trawy koreksy ciąć czy nie może się ktoś odezwie.

O już Jest odpowiedź z Wrocławia dzięki Miluś.

U mnie wczoraj bażant na dachu domu był, ale cebulek mi nie wyjada, problem mam owszem z nornicami, róze mi zjadły pnącą przed domem U mnie jeże kore rozgrzebują i kosy. Krokusy są wyjątkowo ładne w tym roku
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:19, 06 kwi 2018

Do góry

To jest największe zadowolenie prawie ekstaza.

Ha ha w trakcie, a po robocie, to?
Liliowo i kolorowo:) 08:08, 06 kwi 2018

Do góry
Witam Danusia dobrze ze zajrzałam tyle pięknych kepek krokusów . U mnie braki muszę jesienią nadrobić. Bazantom smakują cebulę i rozgrzebują wszystko.

Chciałam też zapytać o te trawy koreksy ciąć czy nie może się ktoś odezwie.

O już Jest odpowiedź z Wrocławia dzięki Miluś.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:01, 06 kwi 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

Uwielbiam te robote)) ...a właściwie ten czas kiedy moge usiąc i podziwiac jak to mam ładnie w obejściu

To jest największe zadowolenie prawie ekstaza.
Ptasi gaj 07:53, 06 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Fajne masz te rybcie
A jaka głębokość wody ?

Oczko w najgłębszych miejscu ma 1.5 m ryby na takiej głębokość zimują. Muszę przynajmniej połowę odlowić tyle tego się rozmnożyło.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:45, 06 kwi 2018

Do góry
Miluś nie pozwalają bo to i siły trzeba mieć dużo i drgania. Kiedyś sektorem ciełam, ale to głupiego robota jeszcze więcej siły trzeba.
Te twardsze trawy to raz dwa goRzej z miękkimi prosto i rozplenicami.
Maja lubi grabić i jej nie zabraniam.
Ledwo się dzisiaj unoszenie może przejdzie do soboty.
Idę zobaczyć co tam u ciebie.

To dobrze, że nie pozwalają
To ja, jak Maja, lubię grabienie, bardzo to uspokaja
Przejdzie ból, bo radość jest z robienia w ogrodzie
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:43, 06 kwi 2018

Do góry

A ja tam już dzisiaj 2 polknelam i się nasmarowalam z rana gorzej ledwo z wyrka wstałam ale teraz staram się siadać w krótkich odstępach.
A tam przejdzie i za pomne.

Ojej, ja na razie nic nie łykam, ale wieczorkiem tu szuram nogami, a nie łażę
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:42, 06 kwi 2018

Do góry

Ogród na zawołanie to wielki plus. Praca rozłożona, a nie takie wariactwo w doskoku.

To prawda, ale nałażę się u siebie na maksa
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:42, 06 kwi 2018

Do góry
Nie masz czasu widzę że jesteś jeszcze a tu takie foty, że aż oczy trzeba przymykac od kolorów takie ostre. W słońcu cudownie bzyki się uganiaja bo to pierwsze pyłki i spragnione.
Masz ładny krokusom. W zeszłym roku nasadzilam dużo tulipanów po długiej przerwie, w przyszłym będzie dużo krokusom są piękne. U mnie bażanty dziobia i rozgrzewający i w tym problem.
Gożdzikowa - wiejski ogród 00:34, 06 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Dziękuję serdecznie za wpisy,kochane dziewczyny

Co suche powycinałam,bergenię też...zobaczymy co z tego bedzie

Róze przezimowaly u mnie { o dziwo!!!} znakomicie...zielone pędy ,już puszczają pączki liściowe...Były nie okrywane ani kopcowane

Tulipany ...połowa pewnie nie zakwitnie a jeśli już, to słabo...

Narcyzy wschodzą aż się ziemia unosi...dwa dni ciepłego słoneczka i ruszyło wszystko,że hej

krokusy nadrabiają ze zdwojoną siłą...Przyleciały moje bociany

a ja zaczęłam pikować pomidory....jutro posieje ogórki ,cukinie itp

pelargonie już rosną

Basiu plantacje kuwetowe pełna gebom.

Też jestem zdziwiona moimi różami szczególnie pnacymi zawsze każdej późnej jesieni się mordowałam z zawijaniem a w zeszłym powiedziałam sobie koniec jak przeżyją to przeżyją. O dziwo nie chwale dnia przed zach.... Wszystkie się dobrze przechowaly więc się cieszę.

Jeszcze odnośnie Bergen bo też mam wyrośnieta i nie wiem co z nią zrobić, w zeszłym roku już słabo kwitla. Napisz co zrobiłaś z tą bergenią.
Ogrodowe kreacje 00:24, 06 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Dalej krokusy

Pszczółka:

Aurelia chyba leżała na ziemi robiąc te foty. Piękne kolorki. U mnie w tym roku nie widzę krokusom parę w trawie rośnie może się jeszcze obudza. Na rabatach pewnie bażanty wygrzebały.
Ja mam jakieś Iryski późniejsze też ładne. Jedne zimowały a część wykopałam i je posadze w sobotę.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 00:16, 06 kwi 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Jak to jest, że się tej roboty (i to męczącej) nie możemy doczekać?

Zawsze lubiłam się narobić a potem jęczeć bo wszystko boli, ale przechodzi i znów to samo i taki kołowrotek.
Piszesz nie może doczekać bo chce znowu mieć ładnie i podziwiać swoje chciejstwa a żeby mieć ładnie to trzeba się narobić. Bez pracy nie ma kołaczy.
Ptasi gaj 00:07, 06 kwi 2018

Do góry
Wczorajsza fota mojego inwentarza rybne go po zimie. Co one pod tym lodem robiły, że aż tyle ich jest ile małych dosłownie czarno. To białe to pokarm.

Mam dosyć ładne czosnki miałam trawy przykryte donica i plastikowymi wczoraj ściągnęłam a tu takie okazy jak na nasze warunki pogodowe.

A to kaczence.

Ptasi gaj 23:57, 05 kwi 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Nie doczytałam jaką piłą cięłaś trawy Ml?????Moje stoją i czekają

Mam sekator elektryczny czyli piła ogrodnicza i tym tnę. Zwykłym sektorem nie dałabym rady. Trawy w obwodzie to duże Kępy. Powinnam je już podzielić, ale zawsze czasu brak i siły też.
W zeszłym roku eM mi ociachał zwykła spalinowa w ciągu 15 minut, w tym roku się pospieszylam bo ładna pogoda i bałam się, że przyjdzie deszcz i namoczy i nie Spale tej słomy. EM zapracowany i tylko soboty i niedziele pomaga.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:50, 05 kwi 2018

Do góry
Monia te graby kupiłaś ładne muszę zobaczyć jak wyglądają w necie więc jeszcze będę dzisiaj u ciebie wieczorem teraz czas wstać z krzesła i się raz chodzić po wczorajszym dniu.

Elu widziałam, że szalałaś w ogrodzie nie dziwota, że wszystko boli, u mnie tak samo lewo z łóżka wstaję ale jak się rozruszam jest już dobrze z dnia na dzień w większą wprawę wejdziemy bo człowiek zastany przez tą zimę...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:42, 05 kwi 2018

Do góry

Ciesze się, że masz tyle pseudo kalifornijskach.
Jak siałam mój pierwszy trawnik rozsypslam też kompost z kalifornijskimi" myślaŁam trawa wzejdzie i bedzie czarna. Jak przyjechałam za tydzień za głowę się złapała na 30 m2 nie było jednego miejsca 0 5 m aby nie było tunelu czy kopca już trawa wchodziła. Najpierw miejsce koło miejsca udeptywalam później walec. Rzeczywiście w tym miejscu można nie siać nawozów trawnik zawsze, ma soczysta zieleń. Krety się wyniosły.
Przesyłam zielona trawa i przerobia ja

Nasze w trawniku tez urzędują, ale przerabiają wszystko co skoszone lub mulczowane, jest ich dużo, ale dzięki temu ziemia się użyźnia, trawy nie zasilam jedynie przed samą łąką kwietną bo tam najsłabsza na glinie
Ptasi gaj 12:56, 05 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu dzisiaj cudowna pogoda do działania była Pewnie kawał roboty odwaliłaś

Jak widzisz Aurelia dzisiaj kosteczki bolą ale to przejdzie. Byle do soboty odeszło wszystko bo znowu dalsza robota.
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:53, 05 kwi 2018

Do góry
Monia te graby kupiłaś ładne muszę zobaczyć jak wyglądają w necie więc jeszcze będę dzisiaj u ciebie wieczorem teraz czas wstać z krzesła i się raz chodzić po wczorajszym dniu.
Mój ogródek 12:47, 05 kwi 2018

Do góry
Tak Patrycja tnę bo już ciepło mam nadzieję, że dużych mrozów juz nie bedzie. Tnę bardzo nisko potem boję się, że zaczną wyrasta i będę przycinać zielone dorosły. Wczoraj przycinam wszystkie trawy jakie mam były suche wiec ogień bez dymu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies