Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z zegarem 00:16, 22 gru 2020

Do góry
Ogólnie mam mało zdjęć pokazujących szerszy kadr, ale wrzucę to, co mam. Nadrabiać będę w przyszłym sezonie

Wiosenno-letnie ujęcia.

Ogród z zegarem 00:14, 22 gru 2020

Do góry
Czasami przychodzą sarenki

i łosie, ale jeszcze nie udało mi się żadnego upolować aparatem.
Ogród z zegarem 00:08, 22 gru 2020

Do góry

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie .
Mam na imię Agnieszka i mieszkam od kilku lat w niewielkiej miejscowości oddalonej od Warszawy o kilkadziesiąt km (w kierunku północno-zachodnim).
Ogrody zawsze podziwiałam i lubiłam w nich przebywać. Moim wzorem od dzieciństwa była (i jest) moja mama, która potrafiła stworzyć niesamowity ogród (za jakiś czas postaram się wrzucić tu kilka zdjęć ogrodu mojego dzieciństwa ).

Na Ogrodowisko trafiłam przypadkiem, szukałam czegoś (jakiegoś narzędzia) do cięcia darni i "wyskoczyło" mi to forum. I przepadłam. I pierwsze co sobie pomyślałam "z czym do ludzi" . Przede mną długa droga, ale od czegoś trzeba zacząć, prawda? .
Do tej pory nie ustrzegłam się od błędów (typu kupowanie pojedynczych egzemplarzy roślin, przycinanie hortensji ogrodowych , sadzenie w trawniku, bez planu itp.), ale mam zamiar poprawić pewne rzeczy. I przede wszystkim planować. Chociaż będzie ciężko, bo jak coś mi się spodoba, to nie ma zmiłuj .

Mamy dość dużą działkę, bo ma ponad 3 ha (w tym kawałek lasku), ale ogrodzony jest obszar około 1 ha. Dom jest oddalony od innych zabudowań w tej miejscowości, stwarza wrażenie odosobnionego, ale o to nam chodziło.
Niestety na terenie ogrodzonego obszaru nie było żadnych drzew (dawna łąka), co może być i wadą i zaletą.

Znalazłam kilka zdjęć z 2018 roku z roślinami posadzonymi rok, dwa lata wcześniej. Niestety jest to pora zimowa i niewiele widać, ale można się zorientować w kształcie, czy wielkości działki.

Kierunek południowo- wschodni - lewy bok domu (patrząc od frontu)

Kierunek południowy (front). Proszę nie zwracać uwagi na sztuczną choinkę w kamieniach . Wierzby były, co jakiś czas je przycinamy, przed nimi posadziliśmy brzozy (za ogrodzeniem). Tutaj nie widać dokładnie, ale są też dwa oczka, wokół których posadzone są różne rośliny.

Kierunek zachodni (prawa strona)

i widok z tarasu (z tyłu), kierunek zachodnio- północny

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:34, 21 gru 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Podobno chcieć to móc.
Mi tych chęci do wypieków brakuje.
Kiedy ( niezwykle rzadko) odwiedzają mnie wnuczki brak mi inwencji do zabaw z nimi.
Oglądając Twoje relacje z zabaw, wypieków, ogrodu, podziwiam w zachwycie.
Ja lubię piec ciasta i lubię wymyślać, chyba w każdej dziedzinie. Za dużo u mnie chyba fantazji dlatego też nie mam problemu z ukierunkowaniem zabawy z wnukiem. Ja mu poddaję pomysł, ale tak, żeby był przekonany, że to on wymyślił. Kiedyś wnuk mi powiedział, że babcia A.....a nie bawi się z nim, tylko każe mu grzecznie siedzieć, bo inaczej dostanie lanie. Dla mnie nie do pomyślenia jest takie zachowanie wobec małego dziecka.

,,Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić...,,
Mark Twain

Migawki z ogródka 23:29, 21 gru 2020

Do góry

Jak mi się będzie bardzo chciało, to polukruję trochę dla siebie, reszta domowników woli czyste.
Testowe dodawanie zdjęć 22:59, 21 gru 2020

Do góry
W avatarze mam obrócone zdjęcie. Ciekawe jak tutaj .

udało się
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 21 gru 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
pajęczyna nawet cieszyć może i za dekoracje robić

Szok ! piękne cuda uchwyciłaś!
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 21:46, 21 gru 2020

Do góry
Druga córka też dekoruje
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:49, 21 gru 2020

Do góry
Taka dekoracja (autorstwa mojej corki) do powieszenia na scianie:
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:36, 21 gru 2020

Do góry
W swoich dekoracjach idę na łatwiznę . Tutaj ukryta wśród gałązek kalina wonna, która będzie mieszkać w donicy

Przedziwny Ogród 20:09, 21 gru 2020

Do góry
Kochani, dziękuję bardzo za tyle miłych słów.....

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:59, 21 gru 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Dopiero dziś rozliczyłam się z panem, padam na twarz, ale szczęśliwa jestem bardzo Do wiosny odpoczywam
Ty bardzo operatywna dziewczyna jesteś i dlatego tak dużo udało Ci się w tym roku zrobić - podziwiam.
Piękna szadź w ogrodzie, co to za drzewko z lewej strony ma takie fajne frędzelki?
Przerwa na kawę... 19:46, 21 gru 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Widoczki ogólne na tyły.

Jak spojrzałam na to zdjęcie, to jakbym patrzyła na swój ogród kształt trawnika, nasadzenia, placyk z kostki, hortensje...nie tak dosłownie ale coś w tym jest
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:31, 21 gru 2020

Do góry
RUMIANKA bardzo miłe to co piszesz - dziękuję

BASIA 3012 Nie jest to takie precyzyjne, gdybym upiekła jeszcze raz to samo, na pewno wyszło by lepiej. Wiedziałabym ci poprawić, ale ja zazwyczaj dany wzór piekę tylko raz. No chyba, że za rok.

ANIA 111 Na razie na tych piernikowych domkach można by ząbki połamać a teraz jakiekolwiek leczenie jest mocno utrudnione i bardziej niż zwykle kosztowne.
Po świętach będą akurat do zjedzenia. Moja teściowa domek , który jej dałam ma już 3 święta, a u moich rodziców stał w witrynie 2 lata.

MAŁGORZATA S No ale co byś z tym zrobiła? Ta wioska zajmuje blat całej komody. Może stać do lutego, a później jak trochę zmięknie zjadamy po kawałku jak nie ma nic innego akurat do kawy.

ELŻBIETA FRANKA Dziękuję

Blaski i cienie nowego życia 19:24, 21 gru 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

U Ciebie dekoracyjnie przed świętami a ja pisałam o moim minimaliźmie w dekoracjach, najwięcej w nich zieleniny - ona potrzebna dla oka

Ula ja lubię u siebie na bogato ale Twoje minimalistyczne dekoracje są naprawdę urocze Kwintesencja eco Pozdrawiam ciepło
W ogródku emerytki 18:59, 21 gru 2020

Do góry

To dwie nowe ozdoby

Wszystkim przyjaciołom z Ogrodowiska składam serdeczne życzenia świąteczne
Ogród Cioci cz. 3 18:58, 21 gru 2020

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie masz w ogrodzie Podziwiam...

Dzięki Aguś
Ogród Cioci cz. 3 18:56, 21 gru 2020

Do góry
Nikita napisał(a)
Gosiu, macham prawie świątecznie.
Jak się czujecie? Wszystko ok.?

Madziu już ok Wir racy przedświątecznej trwa nie ma czasu na stękanie
Mój ogrodowy pamiętnik 18:55, 21 gru 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Zimą jestem wymiksowana z ogrodu ale dzisiaj cyknęłam parę smutnych pseudozimowych fotek. Żeby coś było ku pamięci końcówki tego mega dziwnego roku. W tym roku nie ścinałam bylin i na razie nie obcinałam kwiatów hortensji więc aż tak łyso nie jest.

Witam i pytam co to za trawka tak pięknie się przebarwia.
Czy te dalsze to te same trawki.
Bardzo ładne o tej porze.

Pozdrawiam
W ogródku emerytki 18:55, 21 gru 2020

Do góry
W ogrodzie brak kolorów, więc zaprosiłam je do domu, oczywiście w ozdobach świątecznych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies