Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Rumianka 22:29, 20 gru 2020

To co chciałam napisać, zostało już wszystko napisane...Takie cudne dekoracje, to tylko u CIEBIE Doris...Masz wyjątkowe zdolności, no i pomysłowość...Cudne wszystko... Dużo zdrowia życzę.
basia3012 23:37, 20 gru 2020

Dorotko, cudowności wypiekasz. Zdolności i precyzji można pozazdrościć.
Zdrówka.
Ania111 17:39, 21 gru 2020

Dorota123 napisał(a)
Dziś lepiłam piernikowe domki, no i powstała moja wioska.

Dorotka ,

Buzię otworzyłam z podziwu ,
WOW , WOW, WOW

... I TE DETALE ,

aż szkoda to zjeść
malgorzata_s... 17:42, 21 gru 2020

Ja bym nie zjadła tego cuda na 100%. Pozdrawiam
ElzbietaFranka 18:46, 21 gru 2020

Och Dorotka i co tu napisać.
Cudowne wypieki.
Dorota123 18:47, 21 gru 2020

Dziękuję wszystkim za tyle miłych słów, na prawdę bardzo się cieszę, że Wam podoba się to co robię.
SŁONECZNY OGRÓD dziękuję za tak miłe słowa, w ubiegłym roku wnuk nie mógł się doczekać kiedy zjemy te wszystkie domki, a przecież jeden dostał i też go szybciutko zjadł. Zrobiłam im dekoracje z igliwia ozdobionego piernikami to synowa mówiła, że raczej świąt to ona nie doczeka.

AGATAM nie tak perfekcyjnie bo trochę jak krzywa wieża w Pizie.

WACŁAW jaki tam ze mnie wulkan energii, jak ja ledwo łażę. Mam tyle pomysłów, że nie nadążam za nimi z realizacją.
Dziś piekłam ciasteczka, mają wyglądać jak wianki świąteczne, zobaczymy czy moje umiejętności dorównają pomysłom. Ja robię po trochu co dzień, a w ostatniej chwili robię kremy i wszystko łączę.

KASIEK bardzo mi miło, że moja piernikowa wioska zrobiła na Tobie wrażenie.

ANAPI Aniu mnie ta wieżyczka też podobała się kolejny sezon, ale cena mnie trochę odstraszała i nie kupiłam. Szukałam inspiracji na nową chatkę piernikową i padło na wieżę z przybudówkami.

KAMILA66 Dziękuję bardzo

BASIEKSP Bardzo mi miło, że się spodobało.

SULWIA_SŁOMC Dziękuję, lubię za każdym razem tworzyć coś nowego a że czasowa jestem to coś tam wymyślam.

Upiekłam takie elementy piernikowe, coś mi zdjęcia kiepskie wyszły. I wiecie co po sklejeniu ta chatka wygląda jak szopa.

Dorota123 19:31, 21 gru 2020

RUMIANKA bardzo miłe to co piszesz - dziękuję

BASIA 3012 Nie jest to takie precyzyjne, gdybym upiekła jeszcze raz to samo, na pewno wyszło by lepiej. Wiedziałabym ci poprawić, ale ja zazwyczaj dany wzór piekę tylko raz. No chyba, że za rok.

ANIA 111 Na razie na tych piernikowych domkach można by ząbki połamać a teraz jakiekolwiek leczenie jest mocno utrudnione i bardziej niż zwykle kosztowne.
Po świętach będą akurat do zjedzenia. Moja teściowa domek , który jej dałam ma już 3 święta, a u moich rodziców stał w witrynie 2 lata.

MAŁGORZATA S No ale co byś z tym zrobiła? Ta wioska zajmuje blat całej komody. Może stać do lutego, a później jak trochę zmięknie zjadamy po kawałku jak nie ma nic innego akurat do kawy.

ELŻBIETA FRANKA Dziękuję

kasiek 21:57, 21 gru 2020

Ja tez bym nie zjadła Moje dziewczyny też lepiły ale to nie takie proste wyciąć elementy i je posklejać, wyszło miasteczko upiorów ale kupa smiechu i zabawy przy tym
Waclaw 22:11, 21 gru 2020

Dorota123 napisał(a)

WACŁAW jaki tam ze mnie wulkan energii, jak ja ledwo łażę. Mam tyle pomysłów, że nie nadążam za nimi z realizacją.
Dziś piekłam ciasteczka, mają wyglądać jak wianki świąteczne, zobaczymy czy moje umiejętności dorównają pomysłom. Ja robię po trochu co dzień, a w ostatniej chwili robię kremy i wszystko łączę.

Podobno chcieć to móc.
Mi tych chęci do wypieków brakuje.
Kiedy ( niezwykle rzadko) odwiedzają mnie wnuczki brak mi inwencji do zabaw z nimi.
Oglądając Twoje relacje z zabaw, wypieków, ogrodu, podziwiam w zachwycie.
Dorota123 23:34, 21 gru 2020

Waclaw napisał(a)

Podobno chcieć to móc.
Mi tych chęci do wypieków brakuje.
Kiedy ( niezwykle rzadko) odwiedzają mnie wnuczki brak mi inwencji do zabaw z nimi.
Oglądając Twoje relacje z zabaw, wypieków, ogrodu, podziwiam w zachwycie.
Ja lubię piec ciasta i lubię wymyślać, chyba w każdej dziedzinie. Za dużo u mnie chyba fantazji dlatego też nie mam problemu z ukierunkowaniem zabawy z wnukiem. Ja mu poddaję pomysł, ale tak, żeby był przekonany, że to on wymyślił. Kiedyś wnuk mi powiedział, że babcia A.....a nie bawi się z nim, tylko każe mu grzecznie siedzieć, bo inaczej dostanie lanie. Dla mnie nie do pomyślenia jest takie zachowanie wobec małego dziecka.

,,Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić...,,
Mark Twain