Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:50, 29 wrz 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Ja w swoim nie byłam z tydzień z powodu opadów. Ale może dziś się uda, bo wypogodziło się. Twoje kwitnące rabatki cieszą oko. Oj, jak jeszcze cieszą!

Rabatki powoli zmieniają kolor.ale i tak je lubię.Dalie dla Ciebie."d

Ta dalia od Hani /Anabell/

.
Ogród w remoncie 07:39, 29 wrz 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Asiu ,
Jest pięknie

A jak ćma się odważy chociaż skubnąć ,
to się z nią policzymy

Nie mogę się napatrzeć na tą nową rabatę ,
jest pięknie
i oczywiście sama to wymyśliłaś ?
bez niczyjej pomocy ???

jestem pod wrażeniem ,
chciałabym mieć takie super pomysły

Z czasem Aniu widać co nie pasuje, co trzeba zmienić.
Nie zawsze tylko jest tyle determinacji by złapać za szpadel

Dziś muszę obciąć Śmiałki darniowe pod brzozami bo nie dostanę się inaczej by wsadzić cebulki. Kupiłam irysy reticulata, tym razem to one na pewno. Irysy holenderskie zostawię też. Jedne będą kwitły wczesną wiosną a holenderskie w czerwcu. Fajnie wyglądały w trawach

Ogród z wilkiem zamkn. 07:14, 29 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Taki widok lubię i ogród i psica
Szmaragdowy Zakątek 06:41, 29 wrz 2020

Do góry
Nikita napisał(a)
Były też smaki Podlasia…kartacze, kiszka i babka ziemniaczana, pielmieni, zaguby, regionalny kwas chlebowy i podlaski sękacz na deser…ale to nie to forum, więc zdjęć nie będzie

Będą za to nasze roześmiane buźki…

...chyba jeszcze nie taki znow stary...

Witam piękne podrozniczki

Jak się ma ogród ukończony to i na wycieczkę czas .

Pozdrawiam

P.s ta nazwa zupełnie się z wami nie kojarzy .
" super babki " bardziej pasuje
Ogród w dolinie 23:52, 28 wrz 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Skarpa moja zmora, pokazuję taką niewypieloną na 100 % ( u mnie tak wygląda większość czasu) jako przestroga dla tych co nie mają czasu i pielą wyrywając jakieś minuty.
Trochę jest wypielona, niech się wam nie wydaje Perz został, bo chcę go opryskać.

Irga zarasta wszystko, tu rozchodniki, które jakoś się przebiły

Po usuwaj wszystkie rośliny oprócz irgi. Przycinaj irgę i się zagęści. Po jakimś czasie i trawy nie będzie. Jak jakaś się ostanie to pędzelkiem i Randapem.
Ptasi gaj 23:40, 28 wrz 2020

Do góry
Dla Asi i nie tylko
Ona różnie wysoko na ok 60 cm

Ziołowy Zakątek w Korycinach - magiczne Podlasie w pigułce 23:30, 28 wrz 2020

Do góry

Ziołowy Zakątek w Korycinach - magiczne Podlasie w pigułce 23:28, 28 wrz 2020

Do góry
sielsko...wiejsko...

Ziołowy Zakątek w Korycinach - magiczne Podlasie w pigułce 23:27, 28 wrz 2020

Do góry
No to jeszcze ja dorzucę parę fotek z tego pięknego miejsca...

Ogród z wilkiem zamkn. 23:16, 28 wrz 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madzia widoczki zachwycają ale jak patrzę co Ty jeszcze wyprawiasz to mnie ręce bolą Dziołcha kiedy odpoczynek? Buziaki

Gosia

ja po prostu uwielbiam pracę w ogrodzie -niech ona tak szybko się nie kończy ,bo w totka nie wygrałam ,żeby ziemi dokupić

a odpoczynek już wkrótce jeszcze tylko trochę darni pozrywam i pozbędę się perzu ,żeby ziemia czekała na wiosnę i nasadzenia

Buziaki

sylwik69 napisał(a)
Jesteś jak Monty w spódnicy piękne kolory na rabatach,zazdroszczę Ci tej łatwości tworzenia i komponowania kształt i poszerzenie rabat-super pomysł!!

Sylwia
och ......chciałabym być jak Monty
tylko wiesz ,że to moje tworzenie,to ciągłe poprawki i ciągłe uczenie się .....
i jeszcze daleka droga do końca

ale teraz po tych 4 sezonach przynajmniej wiem już co i jak chcę mieć w ogrodzie

....na pewno jeszcze nie raz coś tam będę zmieniać ,zamieniać ......bo sadzę za gęsto-czasem niezgodnie z warunkami .....metodą prób i błędow ....

Buziaki

Chwasty w trawniku 23:06, 28 wrz 2020

Do góry
robertino napisał(a)
Witam,

czytam forum i stosuję się do rad. Na nowozałożony trawnik (04/2020, około 700m2) nie sypnąłem jeszcze żadnej chemii mimo, że miałem miliard chwastów. Cenna rada "koszenie, koszenie koszenie" pomogła + nauczyłem się cierpliwości

Jak karmiłem za lata nawozem z azotem to wyglądała jak wembley. Ale przyszła jesień i trawa wygląda już ciut słabiej bez azotu, a w zamian pełno koniczyny. Przed skoszeniem wygląda to już słabo - zdjęcie.

Mam wrażenie, że zaraz zamiast trawy bedzie sama koniczyna. Koszę ale nie ma poprawy.

Mamy prawie pażdziernik, co robić? Poproszę o pomoc.

Chwastox i będzie po sprawie, koniczyna zniknie szybko.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:59, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mówił mi, że on zdecydowanie mało puszcza odrostów, a jak będzie kłopotliwy to usunę. Liście ma zjawiskowe. To odmiana 'Tiger Eyes'. Osiąga ok. 2 m i nie przypala go słońce.

Tak Danusiu , potwierdzone info ma go moja znajoma i faktycznie nie puszcza odrostów ,rośnie w pełnym słońcu i jest piękny również świetnie sobie radzi posadzony w donicy .
Ogród z wilkiem zamkn. 22:57, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dla ogrodnika najważniejsze jest kolejne miejsce do sadzenia. Cieszę się razem z tobą Wiem jaka to radość móc kupować kolejne rośliny. Widok na góry...ehhh, nie mam takiego

Danusiu
nawet nie wiesz ,jak cieszy mnie ten nowy kawałek wiem ,że to i tak niewiele patrząc na Twój ogród ,czy wielkie ogrody dziewczyn .....
ale i tak jestem szczęśliwa ,że mam jeszcze miejsce na nowe chciejstwa
powolutku doprowadzę go do względnego ładu
mój dzisiejszy mikro kroczek do przodu teraz niestety przez kilka dni przerwa ,ale w sobotę zamierzam działać dalej

buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 22:51, 28 wrz 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Za ogrodzeniem "bór" a u Ciebie kolory - piękny kontrast. I nowe możliwości poszerzenia rabat - oj fajna sprawa.

Ewa dziękuję .....lubię kolorowo ..........taka kokocha ze mnie

cały czas myślę nad nową nazwą swojego przyszłego nowego wątku i nic mi nie przychodzi do głowy ......

ta moja nowa część jeszcze jest mocno nieskończona ....
ale przynajmniej wiem ,co i jak chcę mieć -tylko potrzeba na to czasu i kupę pracy ....
non-dig tu nie przejdzie -za dużo perzu w ziemi ....chwastów wieloletnich trzeba niestety pozbyć się tradycyjnie ....

dziś zrobiłam znowu kolejny kroczek do przodu -niewielka mini rabatka -ma około 2,5 metra na 2 -kopałam ją ze 4 godziny chyba -wywiozłam z 6 taczek splątanych korzeni chwastów ,ale jakąś perwersyjną przyjemność przy tym odczuwam -po odchwaszczeniu -ta moja ziemia robi się puszysta,sypka -dodałam tylko korę i piasek -dosypię wiosną kompostu -bo teraz jeszcze go nie mam

........i tym sposobem znalazłam w końcu miejscówkę na mojego mikro judaszowca -będzie tu miał zacisznie ....nie wiem tylko czy proso nie jest za wielkie na tą mikro rabatkę -nie miałam tej trawki do tej pory ,więc się okaże ....

pomiędzy tymi rabatkami planuję pergolę -wejście do części warzywnej ....

Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 22:50, 28 wrz 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Drewienko widać że jej, takie wyprofilowane u nas też są takie kijki, drewienka złoszczę się tylko trochę jak ukradnie mi jakiś nieduży korzeń

Basiu kiedyś to był normalny ,kanciasty klocek
teraz już jest wygładzony z każdej strony .....
Moje już z ogrodu nic nie kradnie ,ale jak była młodsza ,to wiele drzewek połamała
i wykopała .....
teraz już nic nie niszczy -może trawnik nie ma szans być idealny

anabuko1 napisał(a)

Piękny ten twój pupil.
Widoki krajobrazowe masz cudne.
I już chryzantemy, jesienne kwiaty, jesienne dekoracje.
Szkoda, że te sezon nam się kończy
Buziaczki przesyłam

Aniu tak ,mieszkam w pięknym miejscu ale są też minusy -daleko wszędzie ,bez auta ani rusz ....mi to nie przeszkadza ....lubię to swoje miejsce

mi też szkoda ,że sezon się kończy ....nie mamy niestety na to wpływu ....
dziś w końcu posadziłam te moje wrzosy i chryzamtemy do donic ( bo tylko poustawiane były ) dokupiłam jeszcze jedną jasną chryzamtemkę ,bratki i 3 dynie ........lubię jesień....
narazie chodzę i przestawiam te moje doniczki z miejsca na miejsce

Buziaki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 28 wrz 2020

Do góry
Dla Danusi mój sumak od Kondzia
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:48, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dostałam skrzydeł, dzięki Wam za wsparcie
Na limonkowej posadziłam klony polne a na hortensjowej klony ginnala.
Odnośnie sumaka, posadziłam żółtego za radą Przemka od biżuterii rdzawej.
Mówił mi, że on zdecydowanie mało puszcza odrostów, a jak będzie kłopotliwy to usunę. Liście ma zjawiskowe. To odmiana 'Tiger Eyes'. Osiąga ok. 2 m i nie przypala go słońce.

Ciekawe czy to nie taki sam jak od Kondzia przywiozłam rok temu. Trzy podejścia z sadzeniem robiłam bo się nie chciał przyjmować, ale wreszcie jest i rośnie Kondzio też mówił, że ten się mniej rozłazi od pospolitego
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:45, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dostałam skrzydeł, dzięki Wam za wsparcie
Na limonkowej posadziłam klony polne a na hortensjowej klony ginnala.
Odnośnie sumaka, posadziłam żółtego za radą Przemka od biżuterii rdzawej.

No, i to są Twoje pierzaste skrzydła
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:44, 28 wrz 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:38, 28 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
katuj ,męcz nimi -z chęcią będę oglądać

A proszę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies