Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zszywkowy ogród marzeń :) 17:15, 24 sie 2020

Do góry
Małe porównanie

2018 i 2020

W ogródku emerytki 17:05, 24 sie 2020

Do góry
AniuzUroczyska, klonik na prawdę trzyma kolor przez cały czas, czy słońce, czy pochmurno
Szczerze go polecam
Na pierwszym zdjęciu w dniu zakupu /maj 2019/, stał w cieniu.

Tak wyglądał w październiku 2019.

A na tych zdjęciach w maju i lipcu tego roku.

Bylinowa łąka 17:04, 24 sie 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Basiu, podglądałam trochę na urlopie ale na telefonie to wszystko za małe dla mnie.
Domek masz świetny, takie miejsce, jakie tworzysz daje na pewno ukojenie. Piękna łąka się wyłania

Pozdrawiam

Asiu właśnie w drodze z pracy byłam u Ciebie i podziwiałam postępy prac. Naprawdę zrobiliście bardzo dużo i jak tylko rośliny nabiorą masy będzie szał. Niektórym jeden sezon wystarczy.

Tak rozrósł mi się rdest Red Dragon z kupionej jednej sadzonki (kłącze w woreczku, z którego udało się zrobić 7 sadzonek). Wszystkie siedem tu rośnie.

Ogóreczniki dopiero co wsadzałam do gruntu, a już takie wielkie. Łodygi mają grubość ponad centymetr średnicy. Te trochę leżą i dlatego nie są aż tak wysokie, za to z kątów liści wyrosło pełno pędów kwiatowych. Nie myślałam że aż tak im u mnie spasuje. Bardziej się bałam, że małe sadzonki będą sałatką dla ślimaków. Ciekawe teraz czy się rozsieją?

A tak rośnie moje "nie wiadomo co to"

I tegoroczna sadzonka z patyczka hortensji Phantom. Uczciwie mówię od razu, że tylko jedna była taka wyrywna, że wydała dwa kwiatostany. Część ma po jednym, a ciut ponad połowę jest bez.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:53, 24 sie 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

proszę Cie, powiedz, że to złudzenie optyczne... bo jak jeszcze masz jakąś wodę u siebie, to idę w kąt i będę płakać...
Ogród z wilkiem zamkn. 16:50, 24 sie 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Wacław
dziś nudna leniwa Niedziela więc parę kadrów cyknęłam
do znudzenia placykowa -bo mi się podoba

w moich mini oczkach mieszkają małe żabki -dziś nawet jedna skorzystała z kąpięli w dużym basenie

pozdrowionka

Wszystko u Ciebie takie ... pięknie poukładane, dobrane. Z przyjemnością podglądam.
I ja macham
Moja "przyziemna" :) pasja 16:45, 24 sie 2020

Do góry
A ja tak z innej beczki sie wkleję
Jagodaa napisał(a)

Cóż to za płyta na tarasie?
Moja bajka 16:42, 24 sie 2020

Do góry
Katkak napisał(a)

Ładny wynik
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:39, 24 sie 2020

Do góry
Buszu coraz więcej. Skąd ta natura ma tyle energii na produkcję zielonego? I nie tylko.

Rondo z przyległościami.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:34, 24 sie 2020

Do góry
wiąz JH- podkrzesuję, żeby doświetlić sąsiedztwo.

I takie tamy

To lubię! Werbena, liatra i biała gaura- cudowny tercet.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:29, 24 sie 2020

Do góry

Nie przewidziałam, że lilak Palibin wyrośnie taki dorodny. Hortensję ledwie widać, a jeszcze dwa lata temu była bardzo wyraźną plama bieli.

A tutaj dereń i miskant Variegatus pożarły biedną hortensję.

Fragment długiej prostej.

Bylinowa łąka 16:28, 24 sie 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Mi się też marzyły molinie i w zeszłym roku kupiłam sobie w Bochni. Podzieliłam na pó£ i już mam dwie ale muszą mieć swobodne stanowisko żeby było widać tą fontannę. Oglądałam na internecie kilka odmian które się różnie przebarwiają. Ciekawa jestem jaką Ty będziesz miała

A rdesty są dla mnie dopiero odkryciem ten G.arrow podobno rośnie do 1,20m.

Z chęcia zdjęcia zobaczę

Ula takie mam zdjęcia molinii. Na ostatnim Black Arrow. Ona faktycznie ma takie prawie czarne kwiatostany.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:21, 24 sie 2020

Do góry
Gdzie nie spojrzysz hortensje...

Jarząb szwedzki już jesienny. Wiosenne deszcze i wiatry nadwyrężyły jego pion. Trzeba było go prostować. Mam nadzieję, że przeżyje.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:16, 24 sie 2020

Do góry
Specjalnie dla Asi/Margerytki
Jabłonka Ola
Ma tendencję do bycia stożkiem.
Cięcie jak u typowych jabłonek: zimowe/wiosenne i letnie. Wycina się gałązki rosnące do środka, krzyżujące się. Pozostałe skraca się wedle potrzeb.

Bardzo obficie kwitła wiosną. Jabłuszek ma multum. Gałązki opadły pod ich ciężarem.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:08, 24 sie 2020

Do góry
andzia458 napisał(a)
A może to jakaś choroba grzybowa? Ja tak miałam w tunelu,jak szósty rok miałam uprawę w tym samym miejscu.
Postawiliśmy nowy tunel w nowym miejscu,dużo obornika i kompostu i dwa krzaczki posadzone w kwietniu owocowały bardzo ładnie. A gruntowe powoli kończą swój żywot.

Uprawy zaatakowała zaraza ziemniaczana. Sporo było wilgoci, zimne noce w maju i w czerwcu. Trzeba by działać silną chemią, a w uprawach amatorskich mija się to z sensem. Ekologiczna profilaktyka nie wystarczyła. Trudno.

Różyczki się budzą do drugiego kwitnienia.
Comte de Chambord

Błękitna rapsodia

Królowa fioletu

Elmshorn

Ogródkowe perypetie:) 16:03, 24 sie 2020

Do góry

Takie cudo jeszcze znalazłam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:01, 24 sie 2020

Do góry
Mariposa napisał(a)
Przyszłam popodziwiać ogród (i nie zawiodłam się, jak zawsze

Trochę pocieszyłam się, że nie tylko u mnie ogórkowo-pomidorowa masakra. A nasadziłam w tym roku 2 razy więcej, niż w ubiegłym. I tylko trochę do zjedzenia mam, włożyć nie ma czego.

Włąsnie zastanawiałam się, czym odkazić ziemię po tej zarazie grzybowej. PW / HT czy coś mocniejszego trzeba dać?

Witaj Elu!

Odkażać nie trzeba. Ważne, aby zebrać i zutylizować wszystkie porażone pędy i owoce. W kolejnym roku nie sadzić w tym samym miejscu ani ogórków, ani pomidorów.

Jesień stoi u wrót.

Ogródkowe perypetie:) 15:55, 24 sie 2020

Do góry
W tym buszowisku niektóre róże powtarzają kwitnienie.. ta np. pachnie cudnie, oczywiście łapie plamistość co roku, ale zapach ma obłędny.

Kwitnie jakiś niedobitek jeszcze

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:52, 24 sie 2020

Do góry
Ula będę kupować, ale to we wrześniu. Jak znajdziesz rolnika to poszłabym w poplon, najpierw?

Czekam aż się ochłodzi z sianiem, bo z podlewaniem nie wyrabiam...

Moja "przyziemna" :) pasja 15:11, 24 sie 2020

Do góry
Takie coś

dlatego ta rabata taka niedokończona ciągle i o dziwnych wymiarach .

tu widać też kontynuację

Do raju daleko - u Ewy 15:11, 24 sie 2020

Do góry
Proszę o poradę. Od tego roku mam krwawniki. W tej chwili wyglądają tak (kwiatostany są suche i czarne):

Czy mam je tak zostawić, czy przyciąć? A jeżeli przyciąć to na jakiej wysokości od ziemi?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies