Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:40, 16 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ale wszędzie na fotkach Falstaff jakiś taki jasny jest
Czy to tylko tak się wydaje???

Wydaje sie, to ciemna purpura biskupia , głeboki kolor, aksamitny duzy kwiat. Kupiłam go pod koniec lata w ubiegłym roku i ma juz piekne dużow większe kwiaty niz Tradescant. Niestety deszcze wytlukły te purpury , nie ma na razie co pokazac...

Zawsze mozesz Darcey Bussel kupic
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:38, 16 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kule na mole...i znowu mnie z pantałyku zbiłyście z tą chochlą...marna całe lata jest??? Muszę mieć coś szybciej rosnącego między rzędem kulasków...Figo tamtędy przechodzi, po dużym nie przejdzie, ale po małej chochelce jak najbardziej...i guzik z tego będzie...

Róże se podziwiam...

Hakone jesli ma dobre stanowisko (umiarkowany cień, wilgotność i dobre podłoze) to rosnie jak na drożdzach. Wydziałaś pod sosnami u Irenki , niby sucho ale w cieniu przepieknie rosnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 16 cze 2015

Do góry
lorka napisał(a)

o to czekam na zdjecia niecierpliwie

Mam nadzieje, ze w okolicach weekendu dwa krzaczki zakwitną
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:35, 16 cze 2015

Do góry
Mam pełne wazony ostrózek i roz po uelwnych deszczach, na szczęscie gradobicia nie było .
Całe szczęscie ze mamy tyle róż, za chwilę nastepne zakwitna
Typografia ogrodu 22:28, 16 cze 2015

Do góry
Chyba najpiekniejsza odsłonę Novalis u Ciebie w ogrodzie widziałam. Jeszcze trochea sie na nia skusze. Byłaby idealna do mojej kostrzewy i Lavender ice

Jaką ona ma wysokosć?
"W kolorze blue" 19:54, 16 cze 2015

Do góry
Noemi kupowała tego węza, organoleptycznie widziałam i nabrałam ochoty ale co mam zrobic z dwoma wężami po 30 M.... Na bębenach....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:25, 16 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

No jeszcze jest opcja, że jedną Tradescant i jedną Falstaff. Będą pasować dwie różne do siebie i do The Fairy???

No i jeszcze Williamem mnie kuś!!!! To na pewno coś wybiorę!
hehe

Szukam wiarygodnego żródła jaki rózmiar ma Tradescant... 0,8-2,5 m... więc Juzia na Twą odpowiedzialność

Falstaffa widziałam w Wojsłąwicach, ma max 1,5 m i pionowy pokrój gdy jest dojrzała. Ma tez piękny cudownie pachnący kwiat.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 16 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Juzia, u mnie othello najgorzej rośnie ze wszystkich i najszybciej ze wszystkich łapie czarną plamistość. Nie polecam!

Pisze jej cały czas U mnie tyle purpury, ze moge sobie powozlić na eksprtymenty lub brak kwitnienia ale w szpaler jednakowych róż trzeba wybrać cos niezawodnego o pionowym pokroju
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:06, 16 cze 2015

Do góry
W oczekiwaniu na lawendę.... i werbenę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:05, 16 cze 2015

Do góry
OLD PORT kwitnie, podziwiam za miniaturowy wzrost i wielkosc kwiatów na sztywnych łodygach.

Leosia oskubałam do wazonu bo leałża i nadal ma liczne kwiaty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:04, 16 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Też się nad tymi dwoma zastanawiam.tylko czy tatarak nie będzie miał u mnie za sucho?

Na pewno elata ładniejsza teraz ale jak bedzie wyglądała zimą? Tatarak spełnia u mnie rolę wypijania nadmiaru wody i ozdoby jesienią i zimą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:03, 16 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
testuj carex elata ...bo sie zastanawiam czy tatarak czy carex ....bo do hakonechloa nie pałam miłością ...beznadziejnie wolno rośnie u mnie i ginie w zimie. ( przesadze ja w wilgotny cień to moze sie ocknie)

Hakone daj szanse w cieniu , u mnie łądnie ruszyły po przesadzeniu. Elata zapowiada się bardzo dobrze, widziałam u Irenki w drugim seoznie, powiem wow!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:01, 16 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

no jak widzę to zdjęcie to się dopominam o wykład dotyczacy sadzenia róz w kupie

tu sa 3 lub 4 krzaki wsadzone w jednym miejscu?

Na tym zdjeciu są 3 MW, Princess Anne i Pomponella. Obok James Galway, z tyłu Brother C, po bokach Prince, Tradescant.... sadze gęsto najwyżej bede przesadzać. Gdyby nie ulewne deszcze wygladałoby to dobrze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:59, 16 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
To teraz jeszcze bardziej będe się trzęsła,żeby tej czekoladki nie wyplewić
Pięknie je wyeksponowałaś,jak wszystko z resztą. Gdzie nie spojrzeć,wszystko dopracowane. Tylko pozazdrościć pozostaje
Co ta kruszyca robi różom,nie mogę wyszukać. Ja się durna zachwycałam tym żuczkiem kiedy w róży siedział....

Tak myślę o moich nasadzeniach i jedno mnie denerwuje, ze trawy starują zbyt późno do róż... a ja chciałam im nózki pieknie przesłonic. Moze za rok trawy dojrzalsze szybsze przeslonią te łyse drapaki

Kruszyca wygryza kwiaty róż i piowni, ale za ładna jest aby na nią polować... Ale jak pomyślę co larwy mogą robić...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:57, 16 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen.. nie opuszczam u ciebie niczego, ale tak jak Konstancja.. obrazki, obrazki ,obrazki.. 20 stron zaległości .
Stipa, bukszpany i róże.. znak formowy Madżen.. czekam na Annę i Szekspira ..

Szekspir dla ciebie. Podparty ale boski, jestem w stanie za kwiaty i obfitość kwitnienia wybaczyc mu tę wiotkość

Gdyby nie ta wiotka kibić poelcałabym go Juzi
[
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 16 cze 2015

Do góry
lorka napisał(a)
o a ja właśnie u nawigatorki pytałam się o lavender ice, czy ktoś ma.. zastanawiam się nad nią.. tylko nie wiem czy ona bardziej różowa czy właśnie lavendowazdjęcia z sieci przekłamują kolor..a zakochałam się w niej

Mam mam, zakochałam się w niej na innym forum. Ma u mnie paki za chwilę będzie kwitła. Ma kolor zimnej lawendy, czekam czy się ciut ociepli. Ma nietypowy kolor bardzo bladego zimnego różu- nie mylić z trupim ALe lawendy mam niebieskie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:54, 16 cze 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Piękne róże i buksiki tak elegancko przycięte
Pozdrawiam Marzenko!

Niestey róże dla pełnej krasy potrzebują jeszcze roku

Np Brother Cadfael ni z gruszki ni pieruszki wyskoczył w tym sezonie na 1,3 m a rok temu ledwo się po ziemi czołgał. Piękna róża piowniasta tylko dlaczego wykręciła głowę do sąsiadów
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:53, 16 cze 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen po godzinie jestem na bieżąco z obrazkami ... z tekstem mniej dokładnie niż bym chciała ale odpaliłam iż u Ciebie jest Burgundy a u mnie Rapsody ... to tłumaczy inny odcień ... i anuluje ostrzeżenie względem eksmisji ...

no i ... róże róże róże ... to jest to ...

nie mogę się nie oburzyć faktem iż twój James jest innym Jamsem niż mój ... mój kurdupel na chwilę obecną ( a nie słyszałam by róże upodniały się do właścicieli ... gdybym słyszała to nie miałabym sumienia kupić nawet jednej ) ... w dodatku łodygi wiotkie ... i chłopak trze licem znaczy kwiatem o trotuarrr ... podobnie jak większosć gracji ... wytłumacz mi dlaczego one u Ciebie wszystkie stoją na baczność ...

pozdrawiam i dziekuję za piękny spektakl

James w pełenej krasie. Nie martw sie urośnie, daj mu jeszcze rok... Te kwaity wyższe ode mnie a ja przeciż duża jestem

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:52, 16 cze 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Śliczności u Ciebie jak zwykle.

Dzięki ale marzę o Twym ładzie....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:51, 16 cze 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Ale ty masz śliczną tą rodgersję! Kiedy moja będzie wyglądać tak wyjściowo?

Po trzech sezonach bez pryzmrozków majowych... przez dwa ostatnie sezony nie kwitła bo zmarzła w maju....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies