Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:49, 16 cze 2015

Juzia napisał(a)
No dobra...wróciłam... i zamówiłabym te róże, ale dalej nie umiem się zdecydować.

Żon obstawia Othello (bo najtańsze...hehe)
Ty Falstaff, a mi się najbardziej podoba Tradescant

Madżen.... jakbyś mogła....wrzuć fotki
pliiiisssss!!!!!

To już lepiej kup Tradescant - kolor zachwyca, niemal fioletowa purpura, kwitnie obficie. Tylko kup teraz w donicy i juz posadź bo golaski sadzone jesienią nie dadzą efektu...

Madzenka 18:51, 16 cze 2015

agam napisał(a)
Madżenka Ty specjalistka różana , doradź proszę co mogę posadzić z The Fairy (mam 3 sztuki co 80cm posadzone)i czy gracek będzie dobry w plecy? Chodzi mi o coś ciemnego, burgundy jakieś???

Cudownie masz i nie dziwię się wcale że po oglądnięciu paru zdjęć różanych połowa forum na różyczkę zapada .

To zalezy jaką masz fairy, bo ja ostatnio widziałam jakieś mini fairy... po dwóch sezonach nadal malutkie 30-40 cm. Ja mam normalne , któe dosrastają do 1 -1,2 m i gracillimusy do nich beda idelane.
Madzenka 18:51, 16 cze 2015

Loosiuu napisał(a)
Ale ty masz śliczną tą rodgersję! Kiedy moja będzie wyglądać tak wyjściowo?

Po trzech sezonach bez pryzmrozków majowych... przez dwa ostatnie sezony nie kwitła bo zmarzła w maju....
Madzenka 18:52, 16 cze 2015

tusiawka napisał(a)
Śliczności u Ciebie jak zwykle.

Dzięki ale marzę o Twym ładzie....
Madzenka 18:53, 16 cze 2015

Konstancja30 napisał(a)
Madżen po godzinie jestem na bieżąco z obrazkami ... z tekstem mniej dokładnie niż bym chciała ale odpaliłam iż u Ciebie jest Burgundy a u mnie Rapsody ... to tłumaczy inny odcień ... i anuluje ostrzeżenie względem eksmisji ...

no i ... róże róże róże ... to jest to ...

nie mogę się nie oburzyć faktem iż twój James jest innym Jamsem niż mój ... mój kurdupel na chwilę obecną ( a nie słyszałam by róże upodniały się do właścicieli ... gdybym słyszała to nie miałabym sumienia kupić nawet jednej ) ... w dodatku łodygi wiotkie ... i chłopak trze licem znaczy kwiatem o trotuarrr ... podobnie jak większosć gracji ... wytłumacz mi dlaczego one u Ciebie wszystkie stoją na baczność ...

pozdrawiam i dziekuję za piękny spektakl

James w pełenej krasie. Nie martw sie urośnie, daj mu jeszcze rok... Te kwaity wyższe ode mnie a ja przeciż duża jestem

Madzenka 18:54, 16 cze 2015

wiunia napisał(a)
Piękne róże i buksiki tak elegancko przycięte
Pozdrawiam Marzenko!

Niestey róże dla pełnej krasy potrzebują jeszcze roku

Np Brother Cadfael ni z gruszki ni pieruszki wyskoczył w tym sezonie na 1,3 m a rok temu ledwo się po ziemi czołgał. Piękna róża piowniasta tylko dlaczego wykręciła głowę do sąsiadów
Madzenka 18:56, 16 cze 2015

lorka napisał(a)
o a ja właśnie u nawigatorki pytałam się o lavender ice, czy ktoś ma.. zastanawiam się nad nią.. tylko nie wiem czy ona bardziej różowa czy właśnie lavendowazdjęcia z sieci przekłamują kolor..a zakochałam się w niej

Mam mam, zakochałam się w niej na innym forum. Ma u mnie paki za chwilę będzie kwitła. Ma kolor zimnej lawendy, czekam czy się ciut ociepli. Ma nietypowy kolor bardzo bladego zimnego różu- nie mylić z trupim ALe lawendy mam niebieskie
Madzenka 18:57, 16 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Madżen.. nie opuszczam u ciebie niczego, ale tak jak Konstancja.. obrazki, obrazki ,obrazki.. 20 stron zaległości .
Stipa, bukszpany i róże.. znak formowy Madżen.. czekam na Annę i Szekspira ..

Szekspir dla ciebie. Podparty ale boski, jestem w stanie za kwiaty i obfitość kwitnienia wybaczyc mu tę wiotkość

Gdyby nie ta wiotka kibić poelcałabym go Juzi
[
Madzenka 18:59, 16 cze 2015

Rench napisał(a)
To teraz jeszcze bardziej będe się trzęsła,żeby tej czekoladki nie wyplewić
Pięknie je wyeksponowałaś,jak wszystko z resztą. Gdzie nie spojrzeć,wszystko dopracowane. Tylko pozazdrościć pozostaje
Co ta kruszyca robi różom,nie mogę wyszukać. Ja się durna zachwycałam tym żuczkiem kiedy w róży siedział....

Tak myślę o moich nasadzeniach i jedno mnie denerwuje, ze trawy starują zbyt późno do róż... a ja chciałam im nózki pieknie przesłonic. Moze za rok trawy dojrzalsze szybsze przeslonią te łyse drapaki

Kruszyca wygryza kwiaty róż i piowni, ale za ładna jest aby na nią polować... Ale jak pomyślę co larwy mogą robić...
Madzenka 19:01, 16 cze 2015

eee_taam napisał(a)

no jak widzę to zdjęcie to się dopominam o wykład dotyczacy sadzenia róz w kupie

tu sa 3 lub 4 krzaki wsadzone w jednym miejscu?

Na tym zdjeciu są 3 MW, Princess Anne i Pomponella. Obok James Galway, z tyłu Brother C, po bokach Prince, Tradescant.... sadze gęsto najwyżej bede przesadzać. Gdyby nie ulewne deszcze wygladałoby to dobrze