Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:03, 16 cze 2015

eee_taam napisał(a)
testuj carex elata ...bo sie zastanawiam czy tatarak czy carex ....bo do hakonechloa nie pałam miłością ...beznadziejnie wolno rośnie u mnie i ginie w zimie. ( przesadze ja w wilgotny cień to moze sie ocknie)

Hakone daj szanse w cieniu , u mnie łądnie ruszyły po przesadzeniu. Elata zapowiada się bardzo dobrze, widziałam u Irenki w drugim seoznie, powiem wow!
Madzenka 19:04, 16 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

Też się nad tymi dwoma zastanawiam.tylko czy tatarak nie będzie miał u mnie za sucho?

Na pewno elata ładniejsza teraz ale jak bedzie wyglądała zimą? Tatarak spełnia u mnie rolę wypijania nadmiaru wody i ozdoby jesienią i zimą
Madzenka 19:05, 16 cze 2015

OLD PORT kwitnie, podziwiam za miniaturowy wzrost i wielkosc kwiatów na sztywnych łodygach.

Leosia oskubałam do wazonu bo leałża i nadal ma liczne kwiaty
Juzia 19:05, 16 cze 2015

Madzenka napisał(a)

To już lepiej kup Tradescant - kolor zachwyca, niemal fioletowa purpura, kwitnie obficie. Tylko kup teraz w donicy i juz posadź bo golaski sadzone jesienią nie dadzą efektu...

No jeszcze jest opcja, że jedną Tradescant i jedną Falstaff. Będą pasować dwie różne do siebie i do The Fairy???

No i jeszcze Williamem mnie kuś!!!! To na pewno coś wybiorę!
hehe
Madzenka 19:06, 16 cze 2015

W oczekiwaniu na lawendę.... i werbenę
Madzenka 19:23, 16 cze 2015

popcorn napisał(a)
Juzia, u mnie othello najgorzej rośnie ze wszystkich i najszybciej ze wszystkich łapie czarną plamistość. Nie polecam!

Pisze jej cały czas U mnie tyle purpury, ze moge sobie powozlić na eksprtymenty lub brak kwitnienia ale w szpaler jednakowych róż trzeba wybrać cos niezawodnego o pionowym pokroju
Madzenka 19:25, 16 cze 2015

Juzia napisał(a)

No jeszcze jest opcja, że jedną Tradescant i jedną Falstaff. Będą pasować dwie różne do siebie i do The Fairy???

No i jeszcze Williamem mnie kuś!!!! To na pewno coś wybiorę!
hehe

Szukam wiarygodnego żródła jaki rózmiar ma Tradescant... 0,8-2,5 m... więc Juzia na Twą odpowiedzialność

Falstaffa widziałam w Wojsłąwicach, ma max 1,5 m i pionowy pokrój gdy jest dojrzała. Ma tez piękny cudownie pachnący kwiat.
lorka 19:30, 16 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Mam mam, zakochałam się w niej na innym forum. Ma u mnie paki za chwilę będzie kwitła. Ma kolor zimnej lawendy, czekam czy się ciut ociepli. Ma nietypowy kolor bardzo bladego zimnego różu- nie mylić z trupim ALe lawendy mam niebieskie

o to czekam na zdjecia niecierpliwie
Kindzia 20:08, 16 cze 2015

Kule na mole...i znowu mnie z pantałyku zbiłyście z tą chochlą...marna całe lata jest??? Muszę mieć coś szybciej rosnącego między rzędem kulasków...Figo tamtędy przechodzi, po dużym nie przejdzie, ale po małej chochelce jak najbardziej...i guzik z tego będzie...

Róże se podziwiam...
Juzia 21:33, 16 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Szukam wiarygodnego żródła jaki rózmiar ma Tradescant... 0,8-2,5 m... więc Juzia na Twą odpowiedzialność

Falstaffa widziałam w Wojsłąwicach, ma max 1,5 m i pionowy pokrój gdy jest dojrzała. Ma tez piękny cudownie pachnący kwiat.

Ale wszędzie na fotkach Falstaff jakiś taki jasny jest
Czy to tylko tak się wydaje???