Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:51, 16 cze 2015

Do góry
agam napisał(a)
Madżenka Ty specjalistka różana , doradź proszę co mogę posadzić z The Fairy (mam 3 sztuki co 80cm posadzone)i czy gracek będzie dobry w plecy? Chodzi mi o coś ciemnego, burgundy jakieś???

Cudownie masz i nie dziwię się wcale że po oglądnięciu paru zdjęć różanych połowa forum na różyczkę zapada .

To zalezy jaką masz fairy, bo ja ostatnio widziałam jakieś mini fairy... po dwóch sezonach nadal malutkie 30-40 cm. Ja mam normalne , któe dosrastają do 1 -1,2 m i gracillimusy do nich beda idelane.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:49, 16 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
No dobra...wróciłam... i zamówiłabym te róże, ale dalej nie umiem się zdecydować.

Żon obstawia Othello (bo najtańsze...hehe)
Ty Falstaff, a mi się najbardziej podoba Tradescant

Madżen.... jakbyś mogła....wrzuć fotki
pliiiisssss!!!!!

To już lepiej kup Tradescant - kolor zachwyca, niemal fioletowa purpura, kwitnie obficie. Tylko kup teraz w donicy i juz posadź bo golaski sadzone jesienią nie dadzą efektu...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:48, 16 cze 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Ja właśnie te cuda pooglądałam, narzekasz na kolor Burgundy, tym bardziej jestem jej ciekawa, to właśnie taka słabsza sadzonka ale jeszcze chwilka i kwiatek będzie.
Ostrzegam przed eletą, po jednym sezonie podwoi swoją wysokość.
A czy lubisz kocimiętkę?
I dziękuję pięknie za informację.

Ja mam trzy sadoznki burgundy - wszytkie od słońć ai braku wody mają taki dziwny kolor.

Kocimietki nie lubię... nie wiem dlaczego ale nigdy mnie tak jak jarzmianka nie zachwyciła...
Elata moze rosnąć, niech się podwaja to dobre info
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:47, 16 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Madzen, czytałam że cięłaś buksy. Sadzonkujesz ucięte? nie masz gdzie, pewnie?
Ja planuję (celem ogrodzenia warzywnika buksowym żywopłocikiem), ale wydaje mi się że poczekam jeszcze ze 2 tyg, żeby bardziej zdrewniały te młode przyrosty?

pozdrawiam i cofam się oglądać cuda

Nie sadzonkuję, bo przyjmują się tylko mocno zdrewniałe końćówki a moje nigdy do takiej fazy nie dojrzeją skoro tnę 2-3 razy w seoznie.
U tesciowej ukorzeniam , bo przycinam starego bukszpana i wtykam je do ziemi w zacienionym miejscu a teśc pilnuje podlewania
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:45, 16 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A ja z uporem maniaka wypatruję gdzie ty masz tego perukowca

Po drodze do przechowalnika, jeszcze brzydki, za rok bedzie sie nadawał do ekspozycji

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:44, 16 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko, no ja normalnie nie mam słów. Sekundę mnie nie było, a tu tyle stron do nadrobienia! Widać, że sezon w pełni.
Róże wymiatają wszystko, brak słów. Pięknie. Buksiki, jakie idealne mają kształty, ja tak nie umiem

Naumiesz się Próbuj, bukszpany nie kiełbasa odrosną.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:43, 16 cze 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Nieustająco wprawiasz w zachwyt, przycięte bukszpany uspokajają Twój jakże przepiękny busz.

Busz uporządkowany?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:43, 16 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Przepięknie, masz ogród jak dla mnie idealny. Uporządkowanie połączone z fantazją. Co, ja chciałam, a juz wiem, dasz namiar na róże z Anglii? Będę zamawiała na jesień. Potrzebuję MW i co według Ciebie jest jeszcze w czerwien, która wpada w fiolet?Nie w czerwień broń bożeeeee

Nie mam namiaru na sprzedaż wysyłkową... nie prowadzą, mozna przyjechac, wybrać co stoi na stole i zapłacić

Moze Ascot ? W pąku karmin

potem przechodzi w purpurę, za kilka dni da pokaz

Ma piękny pionowy pokrój, niewysoka (1 m) i całkiem przywoicie kwitła juz rok temu

Poobserwuję jeszcze Red Leonardo da Vinci - bo rok temu pieknie się zapowiadała
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 16 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Marzenka?
1.czy na tej rabacie z rodgesją i carexem montana masz cien ze tak ładnie
Ci to przyrasta czy wystarczająco mokro że w słóncu sobie radzą?
2. Kostki bukszpanowe ciełas od poczatku tylko po obrysie czy od wewnatrz ( tak jakby przeciąc kostkę) też żeby lepiej się zagęszczało?
3. Pieknie !!!!

1. Na tej rabacie docelowo bedzie lekki pólcień za sprawą brzóz, ale na razie pełna patelnia. Rośliny mają mokro (dodatkowo zraszacze trawnika w czasie wiatru na nie pryskają)
2, w tych małych kwadratach nie tnę w środku, w duzych tnę z każdej strony
3. Dziękuję
Po dzisiejszym cięciu, jeszcze wymagają dosadzania i uzupłenienia ale za rok bedą ok. Są krzywe , różnej wielkości...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:36, 16 cze 2015

Do góry
lorka napisał(a)

hihihi dobre

J azapadłam na różyczkomanie po przeczytaniu kilku watków różanych latem ubiegłego roku

Zawsze miałam w swoim lub tesciowej ogrodzie, ale teraz to istne szaleństwo...
Np dzisiaj podziwiam pierwszy w moim życiu kwiat Claire Marshall

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:34, 16 cze 2015

Do góry
kasiakasia napisał(a)
Kurczę super ten lek na stres. Abyś go miała jak najmniej, bo wiesz ... wytniesz w końcu cały ogród Ale strzyżenie idzie CI świetnie

jestem nozycoręka, kocham ciąć odreagowuję, a zawsze jest co ciąć, zatem bez obaw mam skuteczną dawkę leku na stres
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 16 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Obrazkowym nadrobione, tekstem po łebkach...
Ogród bossski, bukszpany po fryzjerze wprowadzaja ład i porządek w poczochrane trawiasto-różane rabaty.
Kosmosy od FInki w brazowych trawch - strzał w dyche !

Co bedziesz stylizować na swojej rabacie z trzmielinkami, tylko ich fryzurki czy jeszcze cos ?

Twoja ascot juz kwitnie u mnie, tradycyjnie 2 tygodnie opóźnienia, ale ja tez ja kocham, jest sliczna
Pozdr.

Na rabacie trzemielinkowej tylko porzadne strzyżenie cisów i posadzone kosmosy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 16 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

a dlaczego

Łobuzica , bo krzywo a nie chce mi sie poprawiać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 16 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Nie ogarniam tego szaleństwa różanego...to jednak nie moja bajka
Ale piękne są to fakt ;

Kup sobie jedną i wsadż w donice Zakochasz się bezpowrotnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 16 cze 2015

Do góry
Madżenka....nas złapało w Bolkowie, byłam u siostrzenicy i tam dni Bolkowa obchodzono, no a potem w domu mnie dognało

Danusia z liliowego pamiętam te pogromy u ciebie Danusiu, mnie oszczędzająco potraktował grad, jakoś tak wybiórczo, od razu znowu mi cie żal, że tyle znowu narozrabiało u ciebie, ciężki ten los ogrodnika; mam nadzieję, że po oględzinach, az tak źle nie będzie
Powoli wywalam rośliny, ciut muszę ogród ograniczyć, chyba wytonować, parę kwiatków mi wystarczypewnie znowu ze 2 lata mi zejdzie, bo co robiłam rok temu, nie wszystko mi się podoba
aha i podziwiam śliczny avatarek

Peppermint....Agnieszko, pamiętam te pogody u was, okropnie było; jak cię denerwuje, to ją wywal i może coś fajniejszego posadzisz? sama mam problem, wszystkiego mi żal, ale z niektórymi powoli bezpowrotnie będę się rozstawać, za dużo mam tego dobra, trzeba będzie wybrać z bólem sercaco do gradu, część tylko ucierpiała, reszta ma się dobrze.

ewaoo4....Ewciu, minęło, w końcu na ogrodzie nie az tak strasznie, ale podlane jest porządnie i ciut chłodniej

kwitną lilie, inne już prawie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:59, 16 cze 2015

Do góry
Madżenka Ty specjalistka różana , doradź proszę co mogę posadzić z The Fairy (mam 3 sztuki co 80cm posadzone)i czy gracek będzie dobry w plecy? Chodzi mi o coś ciemnego, burgundy jakieś???

Cudownie masz i nie dziwię się wcale że po oglądnięciu paru zdjęć różanych połowa forum na różyczkę zapada .
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 07:01, 16 cze 2015

Do góry
Dzieki za porównanie First Lady z Pashminą. Chyba zostane przy First.
"W kolorze blue" 07:00, 16 cze 2015

Do góry
I po jaka cholerę ciełam bukszpany? Przegapiłam wannę!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:55, 16 cze 2015

Do góry
Ja sie zastanawiam jak to mozliwe, ze tyle osob siedzi w pracy i czyta O...... To tak w kwestii wzrostu.....gospodarczego

Gośka pokaz ogród bo towarzystwo trzeba uspokoić, niech wzdychają !
Ogród pod trzema dębami 06:44, 16 cze 2015

Do góry
Chetnie wymienie się na stipę... Moja juz jest za duża i pożarła bukszpany....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies