Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 09:26, 09 gru 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Zmiana wystroju
Wejścia pilnują gnomy i wprowadzają świąteczną atmosferę.

Pozdrawiam cieplutko Zaglądających.

Pozdrawiam Gospodynię!
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:53, 09 gru 2020

Do góry
Dębowe zakątki 23:00, 08 gru 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ewelinko cieszę się, ze moje bombki ci się podobają.
Dzisiaj jeszcze takie ukończyłam

I taki obraz wczoraj dokończyłam

Bardzo podoba mi się ten obraz naprawdę bardzo ładny, kolory i ten anioł
Ranczo Edy 22:51, 08 gru 2020

Do góry
spokojnej nocyy...

Ranczo Edy 22:50, 08 gru 2020

Do góry

Ranczo Edy 22:47, 08 gru 2020

Do góry
Dopadłam się do wiankowania w końcu ...tak mi tego brakowało

Podwórkowa rehabilitacja 22:30, 08 gru 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Zmiana wystroju

Ale cudne skrzaty buziaczki zostawiam
Ranczo Edy 22:28, 08 gru 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
O, jaka skarpeta! Sama szyłaś? Do takiej dużej to Mikołaj musi cały swój towar wyładować. Dotarł rano?
Pięknie wyglądasz, i na awatarku i na zdjęciu. Ładnemu we wszystkim ładnie!

Haaa witaj Hanuś skarpeta kupiona już długo ją mam haa z Mikołajem to tak wiesz wszyscy zapracowani więc ja nim jestem ale dla mnie Mikołaj jest cały rok co dobrego wpadnie to się cieszę
Dziękuję kochana bardzo mi miło wystroiłam się na nagranie życzeń z pracy ...świetlice nie działają bo nie mogą to robimy co możemy żeby zaznaczyć że coś robimy więc każdy zrobił sobie fotki a w pracy skleili i poszło
Nawet ładnie wyszło

Podwórkowa rehabilitacja 21:59, 08 gru 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Zmiana wystroju

Śliczna kompozycja z gnomami Ale drzwi jak prezencik opakowane to pierwszy raz widzę- rewelka
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:50, 08 gru 2020

Do góry
Elu i dachowka i dach jz mocna zab czasu i galezie z gruszy nadszarpnely.Wogole zastanawiamy sie co z tym budynkiem zrobic.Najlepiej by nam sie podobalo wyburzyc i postawic od nowa.

Gruszy troche zal jak kazdego drzewa,szszcegolnie, ze taka juz stara byla. No ale jak mus to mus.

Gosia moj Emus na zwlnieniu wiecma robota jakos ie idzie. Jak on w domu to ja sie snuje caly dzien na nic nierobieniu

no a traz mam zapas lektury
dotarly zamowione ksiazki

maszynie dodalam nozyczki, bo pusto bylo posrodku

i zabralam sie za kwiatowa panienke

W oflisowym ogrodzie 21:47, 08 gru 2020

Do góry
kamila66 napisał(a)
Mirko działka ma 1400 m. Nie mogę sądzić roślin które nie radzą sobie bez wody bo dużo jej tam nie będzie... ma nieregularny kształt ale gdyby nie trojkat z rozplenicami, który pokazałam na zdjęciu to byłaby kwadratem 38X38

Sylwia płot z tej strony ma 55 metrów, trochę odchodzi na rurę, może 6 m. Kratka ma zatrzymać zające. Tym rowem nie popłynie woda bo on się kończy na następnej działce. Woda może jedynie spłynąć z pola i stać w rowie. Całkiem niedawno była zalana sąsidnia Wieś w równej linii 300 m a w tym rowie wody nie było wcale. Innymi rowami woda szła jak u Ciebie a ten był suchy.

Nie jestem pewna odległości od siebie ale jest to ok 3 km. Działka jest ciepła, nie wieje jak u mnie na górce.
Ten widok zostawiam, nic nie sądzę bo te trawy wyglądają pięknie.

Na rowie rosły sowy

To Twój rów dwa razy dłuższy od mojego, mój ma 22 metry plus mostek 3, razem 25m długości. Jest co robić, kibicuję
Kwiaty we włosach 21:38, 08 gru 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)

A cóż to za piękności Gosiu?
W oflisowym ogrodzie 21:28, 08 gru 2020

Do góry
Mirko działka ma 1400 m. Nie mogę sądzić roślin które nie radzą sobie bez wody bo dużo jej tam nie będzie... ma nieregularny kształt ale gdyby nie trojkat z rozplenicami, który pokazałam na zdjęciu to byłaby kwadratem 38X38

Sylwia płot z tej strony ma 55 metrów, trochę odchodzi na rurę, może 6 m. Kratka ma zatrzymać zające. Tym rowem nie popłynie woda bo on się kończy na następnej działce. Woda może jedynie spłynąć z pola i stać w rowie. Całkiem niedawno była zalana sąsidnia Wieś w równej linii 300 m a w tym rowie wody nie było wcale. Innymi rowami woda szła jak u Ciebie a ten był suchy.

Nie jestem pewna odległości od siebie ale jest to ok 3 km. Działka jest ciepła, nie wieje jak u mnie na górce.
Ten widok zostawiam, nic nie sądzę bo te trawy wyglądają pięknie.

Na rowie rosły sowy

Tu narazie jest ściernisko... 21:24, 08 gru 2020

Do góry
Korzystając z jako takiej pogody staram się uprzątnąć rabaty i nawieźć kompostem. Narazie ogarnęłam dwie.
Widok przed i po.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:21, 08 gru 2020

Do góry
Bo brzegi już prawie mnie satysfakcjonują, jeszcze tylko jak się zagęszczą i dołożyłam na nich rozplenic na jesień, a w przyszłym roku od strony siatki na jesienny efekt dodaje hortensji

między paprociami posadzę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:14, 08 gru 2020

Do góry
W tym roku już było tak

w tym sezonie sporo dosadziłam w ażurach by je zasłonić, mam nadzieję na efekt w przyszłym sezonie
Dębowe zakątki 21:11, 08 gru 2020

Do góry
Ciemiernik biały dla mnie jest przepiękny
On mnie zawsze fascynował.
Zaczyna kwitnienie w pod koniec listopada i tak sobie kwitnie do kwietnia,-maja.
Hmm, kwitnie jakby wbrew naturze. W zimie.
I tyle miesięcy
Inne też są cudne. Ale większość kwitnie później. Albo na wczesną wiosnę.
Troszkę teraz mroziku jest ( -2 ) to ciemierniki położyły się lekko i skuliły w kwitnieniu. Ale kwikną, zżyją cudeńka. Mój zawsze rozkwita pod koniec listopada i tak sobie kwitnie do kwietnia. Może na drugi rok, siewki, które dostałam od Basi , podrosną i też zakwitną ??

W oflisowym ogrodzie 21:08, 08 gru 2020

Do góry
W przerwie pomiędzy lasami posadziłam grab. Cały czas bije się z myślami czy robić tam rabaty proste czy takie jak w oflisowym. Najpier plan był na proste ale przy tym lesie to jakoś mi nie pasuje, chociaż lasy też takie prostokąty, rów jest krzywy dla mnie urokliwy...

Wzdłuż plotu z betonu rosną hortensje chyba 15, Dereń elleganisimma 3 szt i też po 1 grabie co przęsło, bluszcz. Graby kupiłam reszta sadzonki z oflisowego

Tu rosną 3 śliwy dziecięce kupione, reszta z ogrodu : miskant silberpinne, hortensje, Ice Dance, trawy brązowe małe sadzoneczki nic nie widać

Za furtką jarzębina siewka z oflisowego. Lawendy z tarasu nie obcięte gdyż nadal kwitły.
Tu są 3 wiśnie ale aktualnie mam amnezję, kwitną jak migdałek, trawa pampasowa 4 szt ale nie daje wiary, że przetrwa i trawy włosiste

Za rogiem w trójkącie jest 12 rozplenic 4 wiśnie kanzan i po drugiej stronie dwie Umbry nisko szczepiona na ok 80 cm.
Tu narazie jest ściernisko... 20:51, 08 gru 2020

Do góry
Moje ciemierniki dopiero mają pączki. Czekam z niecierpliwością aż rozkwitną.
Dębowe zakątki 20:49, 08 gru 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękne te bombki Najfajniejsze ozdoby to te samemu zrobione.

Ewelinko cieszę się, ze moje bombki ci się podobają.
Dzisiaj jeszcze takie ukończyłam

I taki obraz wczoraj dokończyłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies