Miałam dzisiaj rano podobną sytuację Rozmawiałam z Panią, która z radością przyjęła prognozę pogody na pażdziernik przewidującą 25 st. na Dolnym Śląsku. Zdziwiła się bardzo, że wyraziłam obawy o ogród dla którego takie temperatury w pażdzierniku są niewskazane. Pani zaczęła dociekać dlaczego? Tłumaczę, że może być problem z wejsciem roślin w stan spoczynku przed zimą...a Pani na to, przecież już żadnych warzyw nie będzie w ogrodzie...
Ewelinko, dwa ostatnie zdjęcia na tej stronie ale trzeba się przypatrzeć aby dostrzeć cisy. To cis Wojtek. W następnym tygdoniu zrobię porównanie tej rabaty i tempa wzrostu cisów.
Myślę, że cis pasuje do smaragdów. Mam u siebie przed smaragdami i daje fajny efekt i wcale tak wolno nie rośnie
Na duże sadzonki graba szkoda pieniędzy i tak na początku trzeba je mocno skrócić aby rozkrzewił się od dołu.
Hm...w sumie nic nowego nie napisałam a tylko zrobiłam skrót Asi
Ale trzeba podlewać, bo inaczej zasychają.. ja miałam na słoneczku i były marne. Przeniosłam do półcienia i cienia.. i tam bez żadnych zabiegów rosną jak szalone..
Twoje są po prostu CUDNE... z całą rabatą... musiałam trochę cofnąć by je odnaleźć , ale warto było
A ja podobno mam leniwe psy, bo nie biegają wzdłuż płotu i nie ujadają
A tak w ogóle witam w klubie - wypominane mam systematycznie, ze zamiast krzaków (mowa o cisach) powinnam porzeczki i truskawki posadzić... Powinnam?
Podobało by mi się gdyby Ice Dance były przed Red Baronem..ale właśnie trochę martwię się,ze będą miały tam za dużo słońca . Z kolei piszesz,że u Ciebie rosną na słonecznej rabacie i jest ok . Jeśli więc samemu się nie spróbuje, to się człowieka nie przekona. Tylko trzeba się na coś zdecydować