Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 13:15, 15 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Od stukać polowa tygodnia po tych rozbierankach czuje się dobrze. U nas teraz 3 na plusie. Najgorzej było w poniedziałek kośćci i stawy bolały ze zginania.

Pij Flexit drink dla sportowcow, nie bedzie problemow. My 4 lata codziennie pijemy. Ze stawami zero problemu.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:47, 15 mar 2018

Do góry
Miluś jak to po rozsypaniu tego przemiału razem z igliwiem masz smardze ?
Ja też mam ale z kory przywiezionej od stałego dostawcy.

Nie mam aż tyle sosen ale połowa ok 50 ale cięcie radykalne. Zwykła sosna ma małe igły czarna takie na 10-15 cm więcej igieł niż patyka. Mam dużo sosen samo siejek w donicach i będę w tym roku je sądzić jeszcze nie wiem gdzie.
Ptasi gaj 11:39, 15 mar 2018

Do góry
Mira104 napisał(a)
Widzę, że już poszłaś pełną parą w prace ogrodowe Uważaj kobito na zdrowie, bo ta pogoda to trochę zdradliwa.

Od stukać polowa tygodnia po tych rozbierankach czuje się dobrze. U nas teraz 3 na plusie. Najgorzej było w poniedziałek kośćci i stawy bolały ze zginania.
Ptasi gaj 11:37, 15 mar 2018

Do góry

Rozdrabniarke to fajna rzecz. To co namiętne wrzucę na nowo powstająca rabatę w lasku sosnowym.
Jeszcze mam dużo do cięcia szczególnie krzaków, ale to już później zrobię.

A my tych sosen i swierkow najwiecej, 100 chyba, tylko wysoko i z tym probkem. Smardze bedziemy miec po tej mielonce
Ptasi gaj 11:36, 15 mar 2018

Do góry
Grazianka napisał(a)
Wyczytalam gdzieś ,żeby rododendrony podlewać,,nawet w zimie jak jest na plusie,bo zimozielone potrzebują wody. Na jesieni zawsze teraz leje im dużo wody i nie zwijają im się liście,wygladaja zdrowo

Moich nie podlewać bo u nas nieustannie lało i mają mokro.
Ptasi gaj 11:35, 15 mar 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Pięknie u Ciebie się robi, też muszę sobie zerwać forsycję do wazonu a do tego jeszcze bazie by się przydały. Zapowiadają przymrozki, wzięłaś się za trawnik?

Nic nie robię do póki nie będzie długotrwałego ocieplenia. To co miałam zrobić obcinanie drzew bo to nagle zrobiłam teraz czekam na ładna pogodę.
Ptasi gaj 11:33, 15 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Praca wre
Tez sie rozbieralam, bo goraco, teraz kaszel mnie meczy.
Namielilas, nas tez to czeka, ale juz po po swietach chyba.
Zetne i ja forsycje do wazonu, zawsze wiosna ci to

Rozdrabniarke to fajna rzecz. To co namiętne wrzucę na nowo powstająca rabatę w lasku sosnowym.
Jeszcze mam dużo do cięcia szczególnie krzaków, ale to już później zrobię.
Przedogródek pod dębem 08:33, 15 mar 2018

Do góry
Witam Wacław piękne miejsce. Rzuć w Ch... To mieszkanie w blokowisku i ten hektar uprawiaj. Żyć nie umierać z takim stawem, rzeka i śnieg uliczkami.

Widzę, że bobry też grasuje na tym terenie widocznie czysta woda w rzece.
Pozdrawiam

Rozbawiłaś mnie.

Nie jest to takie proste. Przed laty miałem zamiar budować tam dom letni ale w życiu jak w kalejdoskopie. Obecnie nie jest to możliwe.

Obecnie żyję w bloku. Mimo, że w bloku, to cisza i spokój, śpiew ptaków i hukanie sów w nocy ( uwielbiam). Przyzwyczaiłem się i jest mi dobrze. Miejscowość niewielka wśród lasów. Sporo sklepów, tych sieciowych także, budują następne, dwie przychodnie, dwie apteki, do miasta niedaleko - wygodnie mi się żyje .
Tak, to prawda, wiele osób z Ogrodowiska podpowiada podobnie jak Ty. Jednak ja się już nie zdecyduję. Wiem, że takiej działki już nie znajdę ale obecnie dla mnie inwestycja zbyt duża

Przedogródek pod dębem 00:11, 15 mar 2018

Do góry
Witam Wacław piękne miejsce. Rzuć w Ch... To mieszkanie w blokowisku i ten hektar uprawiaj. Żyć nie umierać z takim stawem, rzeka i śnieg uliczkami.

Widzę, że bobry też grasuje na tym terenie widocznie czysta woda w rzece.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:49, 14 mar 2018

Do góry
No widzisz wszyscy coś tam mają jak nie urok to.... Nie ma idealnie. Jak czytam wątki to już nie wiem co lepsze piach czy glina, dolina czy wyżyna.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:19, 14 mar 2018

Do góry
Dorota przesledzilam wątek kilka stron wstecz piękna wiosna bzowo-rozanecznikowa. Aż się chce żyć jak widzi ten wybuch kwiatów wiosna. Już nie długo.
Widzę, że różany szał u ciebie u mnie też. Zamówiłam kilka bo mi się podobały ale nie wiem gdzie posadzę na razie w głowie przesadzam. 4 lata temu posadziłam Róże na chybił trafil i teraz trzeba to uporządkować.
Podejmuje decyzje w ostatnim momencie przed sadzenie, jak nie będzie pasowało to przesądza.

Czekam na tę wiosnę z utęsknieniem, ale ogrom prac wiosennych mnie przeraża, nie wiem jak dam radę. Już kiedyś zastanawiałam się nad ogródkiem mniej obsługowym, ale niestety taki chyba nie istnieje. Ja już się zastanawiam nad zestawieniem róż, bo raczej nie chciałabym przesadzać. Za dużo zachodu, lepiej pomyśleć wcześniej, żeby sobie roboty nie dokładać. Tylko, że wybrałam duże róże a mało miejsca na nie przeznaczam, więc trzeba dobrze pokombinować.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:16, 14 mar 2018

Do góry
Dorota przesledzilam wątek kilka stron wstecz piękna wiosna bzowo-rozanecznikowa. Aż się chce żyć jak widzi ten wybuch kwiatów wiosna. Już nie długo.
Widzę, że różany szał u ciebie u mnie też. Zamówiłam kilka bo mi się podobały ale nie wiem gdzie posadzę na razie w głowie przesadzam. 4 lata temu posadziłam Róże na chybił trafil i teraz trzeba to uporządkować.
Podejmuje decyzje w ostatnim momencie przed sadzenie, jak nie będzie pasowało to przesądza.

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:16, 14 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka

Piękne rododendrony będzie dużo kwiecia.
Widzę, że drabiny masz dwie. Kupuje też druga bo pierwsza za niska. Milus zmieniłam jeszcze wczoraj resztę sosnowych.
Dzisiaj ciepło bez słońca deszczyk padał.
Tak, dwie wysokie na 10m, ale do niektórych cięć jednak rusztowanie będziemy rozkładać.
To pogoda, jak u mnie była.
U nas mielenia będzie full, wysypie to potem na rabaty hortensjowe
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:18, 14 mar 2018

Do góry
Najbardziej się cieszę, jak przeglądam stare foty i porównuję z teraźniejszością. Wprost nie do u wierzenia że tak wszystko mogło się zmienić. Ciężka pracą i nakładem finansowym można zmienić bardzo dużo.

Anka pisała o wilgoci to fakt Mazowsze większości ma gline pod humusem. Glina wody nie przepuszcza jak się trafia lata deszczowe to masakra. Sądy stoją w wodzie. U mnie też w części ogrodu dużo wody ale przez mrozy sporo opadło, więc czekam na mróz a nie na śnieg jak to zapowiadają.

Najfajniej jak się porówna stare fotki z nowymi to różnica najbardziej widoczna Ja teraz w zimie jak oglądałam swoje fotki z sezonu to uwierzyć nie mogłam, że to mój ogród oglądam. Baaaardzo już mi się podoba....nawet chyba te z wiosny lata teraz bardziej niż w lecie Jak to doceniamy co mamy jak nie widać, ale za chwilkę znów wybuchną kolory
Faktycznie macie problem z ta woda, ja u siebie drżę tylko jak jest bardzo dużo śniegu i idzie Halny, albo jak dłuuugo obficie pada, a najbardziej się martwię gwałtownym krótkotrwałym opadem, bo moje usytuowanie ogrodu i rowu powoduje, że rów wtedy występuje z brzegów jak rzeka raz rozlał na szerokości 60 metrów, budynki gospodarcze do kolan w wodzie miałam , a na dużym ogrodzie szła woda do wysokości ogniska. Tego i wichur( przez orzecha)oraz gradu boję się najbardziej
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:48, 14 mar 2018

Do góry
Najbardziej się cieszę, jak przeglądam stare foty i porównuję z teraźniejszością. Wprost nie do u wierzenia że tak wszystko mogło się zmienić. Ciężka pracą i nakładem finansowym można zmienić bardzo dużo.

Anka pisała o wilgoci to fakt Mazowsze większości ma gline pod humusem. Glina wody nie przepuszcza jak się trafia lata deszczowe to masakra. Sądy stoją w wodzie. U mnie też w części ogrodu dużo wody ale przez mrozy sporo opadło, więc czekam na mróz a nie na śnieg jak to zapowiadają.
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:12, 14 mar 2018

Do góry
Witam Dorota wpadnę wieczorem teraz oczy się klejąca ładne róże pokazujesz.
Kwiaty we włosach 00:04, 14 mar 2018

Do góry
Witam Gosiu. Ja nie jestem taka skora do prac. U mnie jeszcze zmarznieta ziemia mimo ciepłych dni.
Z trawnika to najpierw muszę kreta przepedzic bo ryje nad siatka. Było mokro wszędzie więc gdzie się doło wszędzie ryly.
Jeszcze mrozy i śnieg ma przyjść nie będę roślin ogołacac trzeba cierpliwie czekać.
Weekendowy ogrod 23:56, 13 mar 2018

Do góry
Jeszcze zapomniałam o klematisie piękny ten ciemny jak się nazywa ile już ma latek.
Weekendowy ogrod 23:53, 13 mar 2018

Do góry
Grazianka napisał(a)
Przyjechaliśmy po 3 tygodniach i tak wygląda trawnik.
Jak sobie radzić z tym ?

To nie jest jeszcze tak źle. Moje krety dostały się nad siatke w trawniku i ryja nad nią. Też mam duże stado kopy takie na pół taczki.
Idę dalej oglądać ostrożki przepiękne. Piękny ogród.
Jeżeli chodzi o rododendrony to trzeba podlewać. Liście się zwijam aby nie utraciły dużo soków wilgoci zawsze tak się dzieje w zimie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:17, 13 mar 2018

Do góry

Sylwia ja tam się wstrzymuje. Też lubię do gruntu, ale siałam stipe i werbenę i koperta pełna nasion nie wszystko wysiałam ale Kuwetke więc reszta bezpośrednio do gruntu wysieję jak będę siałam cynie.
Jutro pojadę to może coś ogarnę po zimie, ale gleby nie ruszam niech jeszcze odpoczywa.

To też jeszcze weekend przeczekam, podobno jakieś ochłodzenie idzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies