Na pocieszenie powiem Ci że nawet z M dziś rozmawialiśmy, że nasz trawnik coś w tym roku słabiej rusza i mimo nawożenia jest mniej zielony niż powinien być.
Siarczan żelaza kupiłam na mech w trawniku więc może też spróbuję go w całości opryskać, bo to ma być oprysk tak?
Reniu tak to są czosnki główkowate o które się martwię, bo one na początku grudnia już prawie takie były. Potem trochę przymarzły i się połamały, a teraz znowu ruszyły. Ciekawe czy zakwitną?
Dzięki za stipę Iwonko a ja właśnie siedzę i studiuję kwestię nawożenia trawników. Zapodałam mojemu ten mikro plus ale trawa nadal jest mało zielona Czytam, że ciemną zieleń daje żelazo ... no to studiuję ten kierunek i ... dedukuję, że dobry byłby siarczan żelaza ... i już mi glowa pęka od tego wszystkiego ... czytam, że siarczanu żelaza nie można przedawkować i to mi się podoba Może spróbuję go zastosować? Niedługo braknie mi miejsca w garażu na te wszystkie nawozy
pewnie dostaniesz te same.a kontaktowal sie z Toba pan Grzegorz? Naszym zamowieniem zajmowal sie od poczatku do samego zapakowania roslin.nawet poczekal po godzinach
Slicznie masz Aniu Ty miałaś jakiś projekt ogrodu? Wszystko cudnie skomponowane A ten trawnik to normalnie brak słów Jak z katalogu i to w kwietniu!!! nie wiem jak to możliwe?
Ja lałam biohumus, stosowałam nawozy i tak jest blada, żółtawa już nie wspomnę o plackach, gdzie nie rośnie nic i muszę dosiać