Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Liliowo i kolorowo:) 17:42, 13 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To dzwonce

Dzwonce są na innych zdjęciach, a na tym to są czyże
Liliowo i kolorowo:) 17:42, 13 mar 2018

Do góry
Jak złożony to nie do rozwikłania. Wiem, że nie tylko sami rodowici tam skąd pochodzę to rodowici bezmozgowcy tak to określam.

Przykre to co piszesz Złożony to nie znaczy nie do rozwikłania, to są zaniedbania latami i nie tylko dotyczy zła jakość powietrza Śląska ale całej Polski i Warszawy też. Obecnie można śledzić mapy zanieczyszczeń i dotyczy to i Zakopanego i Żywca i Gdyni. Zresztą to forum to nie miejsce by się na ten temat rozpisywać ale nieładnie jest wszystkich "wkładać do jednego worka" i obrażać.
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:04, 13 mar 2018

Do góry
Basiu nie jestem namolna. Chcę żebyś tylko zobaczyła zajrzyj na wątek "ogród z wilkiem" str 300 Magda założyła maty.

Zobaczyłam

Elu co do spirit polisch..to tak
jeśli chcesz aby zasłał gęsto całą siatkę to jeden na jedno przęslo
a jak z przerwami to co 4m-5m
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:21, 13 mar 2018

Do góry
Witam należy się cieszyć jak Ptactwo i zwierzęta w ogrodach - oprócz dzikow.
Kasiu i a u ciebie dziki jeszcze grasuja przecież była epidemia i wyginely.

Kiedyś stada biegały a teraz tylko 1 samotny
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:50, 13 mar 2018

Do góry
Witam należy się cieszyć jak Ptactwo i zwierzęta w ogrodach - oprócz dzikow.
Kasiu i a u ciebie dziki jeszcze grasuja przecież była epidemia i wyginely.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:46, 13 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ciesze się, że nasionka się spisałyJa w tym roku niskich odmian nasionka kupiłam, ale wysypie wprost na rabaty bo tak mi lepiej siewy wychodzą niż do pojemnikówWłaśnie przez to zapowiadane ochłodzenie nie wiem co robić czy wysadzać rośliny do gruntu czy jeszcze się wstrzymać

Sylwia ja tam się wstrzymuje. Też lubię do gruntu, ale siałam stipe i werbenę i koperta pełna nasion nie wszystko wysiałam ale Kuwetke więc reszta bezpośrednio do gruntu wysieję jak będę siałam cynie.
Jutro pojadę to może coś ogarnę po zimie, ale gleby nie ruszam niech jeszcze odpoczywa.
Liliowo i kolorowo:) 13:02, 13 mar 2018

Do góry
nebel napisał(a)

Danusiu, lubię zaglądać na Twój wątek, chociaż nie zawsze zostawiam ślad .
Ja już tak mam - jestem obserwatorem...i myślę, że wszyscy są tacy
Pozdrawiam

To dzwonce
Liliowo i kolorowo:) 12:54, 13 mar 2018

Do góry
Jak złożony to nie do rozwikłania. Wiem, że nie tylko sami rodowici tam skąd pochodzę to rodowici bezmozgowcy tak to określam.
Liliowo i kolorowo:) 12:40, 13 mar 2018

Do góry
Danusia, że te ptaki jeszcze nie popadały od tego smrodu który z kominów wylatuje. Widocznie jakieś zaaklimatyzowane.
Tak sie uwzięłam, że nie mogę zrozumieć tych Ślązaków którzy tak kopca.

Danusiu dużo świeżego powietrza życze.

No jak widać nie, haha dobrych ludzi zwierzaki i kwiatki kochają A to Elu nie problem jak piszesz w Ślązakach bo tu mieszkają nie tylko ślązacy o czym sama doskonale wiesz bo też jesteś ślązaczką. Problem jest o wiele bardziej złożony. Moje bażanty nawet jak jest ciepło to nas nie opuszczają
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:18, 13 mar 2018

Do góry
Wczoraj pięknie słonko zachodziło troche chmur trochę czystego nieba.
Dzisiaj tez było ciepło ale bez słońca.
Sylwia jeszcze trochę trzeba poczekać aby wtargnąć pełną parą do robót wiosennych.
Zapowiadają jeszcze ochłodzenie z północy, ale może do was nie dojdzie ja to w centrum to różnie to bywa. Też nie dobrze jak tak ciepło od razu bo soki zaczną krążyć a nie daj Bóg tak jak w zeszłym roku przymrozi i będziemy narzekać.

A ty wiesz, ze posiałam 2 tygodnie temu te twoje orliki (nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszyć) i ładnie schodzą w kuwecie.
Ale byłam w ogrodniczym i były korzenie orlików bardzo ładne odmiany i tez kupiłam jak szaleć to szaleć.

Pozdrawiam Sylwia

Ciesze się, że nasionka się spisałyJa w tym roku niskich odmian nasionka kupiłam, ale wysypie wprost na rabaty bo tak mi lepiej siewy wychodzą niż do pojemnikówWłaśnie przez to zapowiadane ochłodzenie nie wiem co robić czy wysadzać rośliny do gruntu czy jeszcze się wstrzymać
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:14, 12 mar 2018

Do góry
Wczoraj pięknie słonko zachodziło troche chmur trochę czystego nieba.
Dzisiaj tez było ciepło ale bez słońca.
Sylwia jeszcze trochę trzeba poczekać aby wtargnąć pełną parą do robót wiosennych.
Zapowiadają jeszcze ochłodzenie z północy, ale może do was nie dojdzie ja to w centrum to różnie to bywa. Też nie dobrze jak tak ciepło od razu bo soki zaczną krążyć a nie daj Bóg tak jak w zeszłym roku przymrozi i będziemy narzekać.

A ty wiesz, ze posiałam 2 tygodnie temu te twoje orliki (nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszyć) i ładnie schodzą w kuwecie.
Ale byłam w ogrodniczym i były korzenie orlików bardzo ładne odmiany i tez kupiłam jak szaleć to szaleć.

Pozdrawiam Sylwia
Liliowo i kolorowo:) 23:06, 12 mar 2018

Do góry
Danusia, że te ptaki jeszcze nie popadały od tego smrodu który z kominów wylatuje. Widocznie jakieś zaaklimatyzowane.
Tak sie uwzięłam, że nie mogę zrozumieć tych Ślązaków którzy tak kopca.

Danusiu dużo świeżego powietrza życze.
Co i jak? Nowicjuszka 23:02, 12 mar 2018

Do góry
Mira się obudziła. zapomniałam o tobie mimo to kilka razy się wpisywałam. Prześledziłam znowu twój wątek aby być na bieżąco i to taka sprawa.
Swojskie klimaty ogladałam. Tam przy każdej chałupie powinna stac szklarnia tak rejon zasmrodzony, że nie da się tam oddychać a co dopiero warzywa jeść gdzie na liściach jest ten syf z opadających dymów kominowych.

Mira byłam 2 razy w lutym z konieczności uciekałam czym prędzej czegoś takiego dawno nie widziałam z kominów żółty dym leci.
Aż z Chin wspierasz obcy kraj a tu Polskę trzeba wspierać mało nasion u nas ha ha. Nigdy nie powstaniemy z kolan jak tak wszyscy będa obce kraje wspierać.

Coś tam na działce robię ale po takim wyskoku roboczym teraz mnie kości bolą.
Pozdrawiam i weź się za ten swój wątek.

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:29, 12 mar 2018

Do góry
Basiu nie jestem namolna. Chcę żebyś tylko zobaczyła zajrzyj na wątek "ogród z wilkiem" str 300 Magda założyła maty.
Ogród z wilkiem zamkn. 17:02, 12 mar 2018

Do góry

Z tymi matami wiklinowymi od razu ciepłej się zrobiło i ładne tło dla Cisow chyba. Dobrze je przymocujcie bo jak są słabo to wiatr łamie i wiklina się wykrusza. Ja moje jeszcze impregnowalam farba do drewna. Cisy lubią cień lepiej rosną. Ładny widok.

trytytkami je spięłam co ok 10 cm na górze i na dole .....mam nadzieję ,że wystarczy
te stare z zeszłego roku tak były spięte i wytrzymały
widoki dziękują
a dziś znowu takie miałam -słaba fota

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:08, 12 mar 2018

Do góry
Też posadze w tym tygodniu mam balkon oszklony to zima im nie straszna.
Wiolu tak to wiśnia kiku... Jej Kwitnienie zależy od pogody wiosennej, u mnie to różnie bywa w zeszłym roku były mrozy i bardzo dużo roślin zmarzlo więc czekam na kwiatostany.

Sadz sadz, bardzo cieszą te kwiatki
Moja w zeszłym roku kwitła słabo a w tym roku jak mróz jej nie zmrozi to bedzie super
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:10, 12 mar 2018

Do góry
Też posadze w tym tygodniu mam balkon oszklony to zima im nie straszna.
Wiolu tak to wiśnia kiku... Jej Kwitnienie zależy od pogody wiosennej, u mnie to różnie bywa w zeszłym roku były mrozy i bardzo dużo roślin zmarzlo więc czekam na kwiatostany.
Ptasi gaj 13:05, 12 mar 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
To jest wiśnia Kiku-shidare ?
Moja cała w pąkach , też mam nadzieję,ze nie bedzie mrozu jak będzie kwitła...

Wiolu nawiązała sporo pąków tak to kiku... Jeszcze mam jedna z wyprostowanymi odnogami ładniejsza ale Posadzona w złym miejscu i ciągle obwiewana wschodnim wiatrem którego nie lubi. Za duża aby ją przesadzić.

Kwitnienie tych wiśni u mnie zależy od wiatrów i wiosennych przymrozków.
Ogród z wilkiem zamkn. 12:52, 12 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

takie te maty wiklinowe niestety nie było na wysokość siatki -musiałam wybrać na 1,20 -kolejny rozmiar był na 1,50 -a to już za wysokie by były dla mnie

mam nadzieję ,że będą ładne ....zanim cisowy żywopłot urośnie -pózniej ściągnę ....u mnie wiatry szaleją ,to trochę osłona dla roślin będzie i z ulicy też zasłonięte

Z tymi matami wiklinowymi od razu ciepłej się zrobiło i ładne tło dla Cisow chyba. Dobrze je przymocujcie bo jak są słabo to wiatr łamie i wiklina się wykrusza. Ja moje jeszcze impregnowalam farba do drewna. Cisy lubią cień lepiej rosną. Ładny widok.
Ogród Ani :) 12:47, 12 mar 2018

Do góry
Aniu tu zjezdzalas, tu już tniesz szybka jesteś. Też mam sporo Cisow, ale nigdy ich nie ciełam rosły na żywioł. Przed opryskiem promanalem będę musiała też ściąć.
Oj mam dużo cięcia od irgi, cyprysy do tawuł.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies