Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:38, 16 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja nie mogę ją pisze a ty juz nowe foty wystawiła. Ogródek tarasowy piękny. Rybki w czystej wodzie pływają. U mnie jeszcze, cze oczko na czyszczenie czeka, ale lilie już też liście na wodzie są.

Ja teraz wiosną w końcu nie czyściłam, nie zdążyłam. Jesienią liście powycinałam, żeby nie gniły za radą Bogdzi i woda czysta
sylwia_slomc... 22:39, 16 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Ale wszystko soczyste, świeże i piękne .

Magia wiosny nawet chwasty soczyście wyglądają
No i nie pada na razie.
Anitka 23:05, 16 kwi 2018

Śliczne magnolie, ciężko zdecydować, która najpiękniejsza. Ależ wy macie dużą działkę do ogarnięcia.
la_estrellita 23:22, 16 kwi 2018

Wszystkiego nie nadrobię, cofnęłam się tylko o kilka stron. Powiedz mi Dziewczyno, kiedy Ty masz czas to ogarnąć? Ja wstaję rano i wmawiam sobie, że jak zamówię pizzę z rukolą to zapewnię rodzinie zbilansowany posiłek, że wyprasowane ubrania wyszły z mody a podłogi myć nie warto bo i tak zaraz piachu naniosę. I mimo to żadnych postępów w moim "ogrodzie" nie uświadczysz. A u Ciebie czysto, ładnie i jeszcze czas na grilla się znalazł.
sylwia_slomc... 23:38, 16 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Śliczne magnolie, ciężko zdecydować, która najpiękniejsza. Ależ wy macie dużą działkę do ogarnięcia.

Już się doczekać nie mogę kiedy urosną Jeszcze chyba żółta upoluję
sylwia_slomc... 23:44, 16 kwi 2018

la_estrellita napisał(a)
Wszystkiego nie nadrobię, cofnęłam się tylko o kilka stron. Powiedz mi Dziewczyno, kiedy Ty masz czas to ogarnąć? Ja wstaję rano i wmawiam sobie, że jak zamówię pizzę z rukolą to zapewnię rodzinie zbilansowany posiłek, że wyprasowane ubrania wyszły z mody a podłogi myć nie warto bo i tak zaraz piachu naniosę. I mimo to żadnych postępów w moim "ogrodzie" nie uświadczysz. A u Ciebie czysto, ładnie i jeszcze czas na grilla się znalazł.

Czysto to na pewno nie mam, bo chwast w ilościach ogromnych
Ja w ogrodzie robię każdą wolną chwilę, a w soboty ze wsparciem eMa i czasem chłopców. Na błysk nie mam nigdy i zawsze w kolejce pilne roboty czekająObowiązkami w domu się dzielimy i nie ma podziału na prace męskie i kobiece. Książkę czytam przy posiłku, zdjęcia głównie w nocy wrzucam lub późnym wieczorem, U nikogo na wątku w sezonie na bieżąco nie jestem bo nie wyrabiam, a wieczorem zdarza się zasnąć w fotelu na godzinkę Nie jestem z tytanu tylko zwykłą kobitą, która się stara najlepiej jak może;O Obiad tylko na jedno danie i najlepiej za jednym razem na dwa dniA bywały czasy, ze co dzień na dwa dania było, ale nie miałam wtedy ogrodu, a dzieci były małe
Milka 05:11, 17 kwi 2018

Warzywnik wzorcowy i zachwycający
Bogdzia 10:03, 17 kwi 2018

Sylwia u Ciebie byc na bieżąco się nie daje, szlejesz z robotą i tempem na Ogrodowisku ale ogród co rok piękniejszy i podziwiam kolekcję magnolii, fajnie miec tyle miejsca na wszystkie chciejstwa.No i aparaty foto chyba dla Ciebie stworzyli
sylwia_slomc... 10:41, 17 kwi 2018

Milka napisał(a)
Warzywnik wzorcowy i zachwycający

Dziękuję Irenko, zależy mi, żeby był ładny, żeby mi się chciało w nim robić bo dla samych warzyw jakoś mi się ciężko zmobilizować gdy u sąsiadów mam ich masę i każdy chętnie się dzieli. No ale u siebie mam bez nawozów i oprysków , samo zdrowie
Nawet trzy krzaczki pomidorków posadziłam , pod gołym niebem i myślę, że chyba jak by zimno szło nakryję bo maja być bez palikowe niskie i już mikro kwiatuszki mają
sylwia_slomc... 10:43, 17 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Sylwia u Ciebie byc na bieżąco się nie daje, szlejesz z robotą i tempem na Ogrodowisku ale ogród co rok piękniejszy i podziwiam kolekcję magnolii, fajnie miec tyle miejsca na wszystkie chciejstwa.No i aparaty foto chyba dla Ciebie stworzyli

Bożenko, pokochałam robienie zdjęć na równi z ogrodemTylko przy obecnej ostrości zdjęć problem żeby chwastów nie było widać jak są, bo u mnie przy tej wielkości ogrodu zawsze są miejsca gdzie są, szczególnie wiosną jak terazMagnolie uwielbiam