Oj mawet niw wiwsz ile roboty czeka.tym trudniej z wyjechac.ja po.dwoch godzinach w aucie stwierdzilam.ze.jestem juz wypoczeta i moge wracac kopac dalejale czasem musi poczekac.za to po powrocie strzez sie ogrodzie mysli i plany obgadamy na wyjezdzie i od razu lepiej pójdzie
Z tą wymyślnością to trochę podkoloryzowałam dla dodania sobie mocy . Zwykła, ale trochę czasochłonna, brokuł, pomidory, kukurydza, jaka na twardo, sos jogurtowo-czosnkowy.
U mnie wiało, zimno zrobiło się po zachodzie słońca.
powiem Ci ze dla mnie to byla chyba ostatnia chwila bo mama tylko czas w weekendy a jakbhm tegomdzis nie zrobilamto dwa weekendy wypadaja a potem tomuuz czas na promanala
Miałaś szczęście z tym miedzianem, u mnie się dziś nie dało tak wiało, a po południu to już się tak zimno zrobiło, że masakra.
Pluję sobie w brodę, że wczoraj nie popryskałam.
Miło ze wpadłaś róże i stipy - to mi sie bardzo podoba! Największy problem mam właśnie z tymi zimnozielonymi roślinami. Najpierw myślałem Ze obwódka + iglaki to będzie strzał w dziesiątke. A teraz pod waszym wpływem nachodzą mnie myśli ze moze byc tego za dużo.
I jeszcze jedna zagwozdka - czytałam ze ogrod powinien byc spójny. Chociaż miałam to w głowie w zeszłym roku jak zaczęłam czytać ogrodowisko to i tak mam wrażenie ze u mnie jest wszystko od czapy. mpze jak zrobię porządnie z wami choc jedna rabatę dostosowanie i poprawa pozostałych przyjdzie naturalnie.
Jaka jest szerokość tej rabaty i takiego jednego przęsła?
Wg mnie, dobrze myślisz, można zacząć tym samym zestawem roślin co po przeciwnej stronie, tylko w innej konfiguracji, a dalej to już może pomyśleć nad innymi gatunkami?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo na rys. nie ma całej działki pokazanej, z mapki wynika że szerokość działki to 26,5 m, a długość aż 75m (tak coś pisałaś)?
Ta druga krawędź działki może być obsadzona tują, albo świerkiem serbskim (można pomieszać, ale dla mnie to już wyższa szkoła jazdy). Świerki są droższe od tui, ale sadzi się je rzadziej i one same są szersze od tui więc dużo mniej ich wejdzie.
Kopane z gruntu takie do 180 cm kupowałam zeszłej wiosny po 45 zł.