Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

siakowa 20:26, 18 mar 2016

Sebek napisał(a)
Ja tez do Was macham Ostatnio zapracowany jestem i nigdzie nie mogę zdążyć, ale dziś w bardzo wysublimowany sposób zdezerterowalem z pracy i wróciłem do domu o 17tej A ze jasno było to zdążyłem okna umyć A jutro będzie dzień litości nad ogrodem Nawet mam co sadzić, bo bukszpany przecenione na 75 % kupiłem Będzie kostka w donicy
buksPany do donic? Hmm myslalam ze juz sadIsz do gruntu
Kacha123 20:31, 18 mar 2016

To ja się dzisiaj z Tobą solidaryzowałam i też pomyłam. I jutro też planuję roboty ogródkowe. Tylko szkoda, że jutro ma być już chłodniej
blyxa 21:44, 18 mar 2016

Ano szkoda. Ja mam stertę drewna do układania w drewutni. Jak chce się popiołem rośliny nawozić, to się trzeba wiosną trochę narobić Oby tylko nie padało.
Jagodaa 22:09, 18 mar 2016

Sebek napisał(a)

Sąsiedzi będą pukac się w głowę, ale zbyt wysokiego nie możesz wertykulowac. Najpierw skoś, a potem potraktuj go sprzetem. Nawet jedna ze szkół mówi, że po pierwszym koszeniu powinno się wertykulowac I zazwyczaj to przypada na porę kwitnienia forsycji

O to super, bo aktualnie nie mam siły na te straszne grabie .
lindsay80 22:21, 18 mar 2016

Porady trawnikowe koduję w glowie, bo i mnie się przydadzą, tez pierwszy raz te zabiegi będę stosowac.
mira 23:53, 18 mar 2016

Wianek zrobiony, okna umyte tak ma być. To ja jutro zmałpuję
Ja mam za to posadzoną cebulę i marchew no i inne i to jest zmiana na starość

pozdrawiam
Milka 06:29, 19 mar 2016

Sebek napisał(a)
Ja tez do Was macham Ostatnio zapracowany jestem i nigdzie nie mogę zdążyć, ale dziś w bardzo wysublimowany sposób zdezerterowalem z pracy i wróciłem do domu o 17tej A ze jasno było to zdążyłem okna umyć A jutro będzie dzień litości nad ogrodem Nawet mam co sadzić, bo bukszpany przecenione na 75 % kupiłem Będzie kostka w donicy

Torpeda facet, a buksy w tej cenie...kostka mniam
Kuba 07:21, 19 mar 2016

Ja się z Tobą też solidaryzuję i nie robię dzisiaj nic tzn. nic na ogrodzie, bo w domu muszę
Madzenka 09:58, 19 mar 2016

siakowa napisał(a)
jak już Cie przydybałam to czy azalie można ciąć w kwadrat? oczywiście po przekwitnięciu? zielona jestm z tej grupy roślin

W kwadrat raczej nie. Japończycy robią z azali poduchy, kwadratowe raczej bedą słabo kwitły i boki moga byc lysawe. Nie radzę. Azalie nie lubia cięcia i w bonzaj kształtuje sie specjalne odmiany. Ja zwykle japonskie przycinam delikatnie aby nie były zbyt poczochrane i rzadkie i daja radę, kwitna co roku obficie.

Na kwadraty lepsze bukszpany oczywiscie. Sebek czekam na Twoje bo ja latem uwielbiam bukszpany w donicach a w tym roku orzy eksmisji spod grabów będe miała sporo na donice i kwadraty do ogrodu
jazzy 10:23, 19 mar 2016

Sebek napisał(a)

Hejka laski!

Jezu jaki piękny! Sorry za pytanie debila, ale te kwiaty żywe są?