Wiola, u mnie wszystkie żurawki i rozchodniki pożarły pędraki, poddałam się po jakimś czasie Paskudztwo...
Sesleri też miejscami mi wyłazi, hmmm o tych robalach nie pomyślałam.
Z seslerią mam jeszcze jeden problem, porosły duże, ale w środku kępy porobiły się takie placki i zastanawiam się czym to spowodowane, może za obficie podlewane były?
Edit: Pędraki i hostom nie przepuszczą, w donicy u mnie nawet były
Dzień dobry,
we wrześniu planuję siew Barenbrug rpr. Poniżej zamieszczam dane, które otrzymałem z OSChiR w Szczecinie. NIestety brak jest jakichkolwiek zaleceń co do nawożenia. Ziemia ogrodowa została nawieziona z dwóch różnych źródeł toteż wykonałem dwa badania. Co robić, aby trawka była galante?
Elewacja wyszła tak jak chciałam, pasuje do reszty
Fajnie,że Ci się podoba ,dzięki !
Na starych rabatach busszzz nowe też za jakiś czas dogonią jak ich robale nie Zjedzą !
Wczoraj przeżyłam szok! i ręce mi opadły
Od niedawna przyglądałam się tym moim sesleriom co sadziłam z podziału w maju, na poszerzonej Dereniowo-brzozowej ....
Niektóre kepy mialy suche źdźbła ,myślałam,że może jakiś grzyb,bo cały czerwiec lało....
Ja wczoraj kucnęłam przy jednej kępie ,żeby wyrwać to suche,a tu mi cała kępa została w ręce bez korzeni
Wzięlam pociagnęłam te kepy co wyglądaly podejrzanie i co wyszły lekko bez korzeni !! Nawet 2 pędraki były jeszcze pod kepami! Wrrr
Nie powiem trafiały się pedraki,jak zrywałam darń,ale żeby zezarly korzenie 7 sesleriom tak szybko, normalnie szok !
Podzieliłam większe kępy i uzupelniłam braki trochę nie ta pora ,ale może będzie ok.
Przy okazji pokulkowałam derenie jak u Asi i liatry wycięłam
Muszę kupić jakiś srodek i zapodać tym robalom !