Basia_KRK
20:58, 16 sty 2021

Tak na szybko z przeglądu zdjęć, wygląda mi na to, że z drugiej połowy roku nie mam już tak wielu zdjęć z ogrodu. Postaram się wybrać to, co najciekawsze
Pod koniec lata, moim ostatnim zakupem roślinowym (pomijając cebule), była nowa odmiana bodziszka
A jak.. kto mnie zna, ten wie, że je uwielbiam. Tym razem testuję kolejną hybrydę - to Geranium 'Azure Rush'. Czy tak na pierwszy rzut oka widzę jakąś różnicę? Raczej nie, na początku z pokroju wygląda identycznie, może tylko jest lekko delikatniejszy w kolorze, bardziej blady. Oczywiście zrobienie dobrego zdjęcia bodziszkom graniczny z cudem.. nie wiem dlaczego, ale w przypadku tych roślin zawsze ich kolory nie wychodzą takie, jak w rzeczywistości. Ostatnie zdjęcie to Rozanne vs Azure Rush (w białym kółku). Nowy sezon pokaże, które z nich wystartują jako pierwsze i jak długo będą kwitły 
Geranium 'Azure Rush':
Geranium 'Rozanne':
Porównanie (kolory znów inne niż w rzeczywistości, ale widać, że Rozanne ma ciemniejsze kwiaty):
Zawilec japoński / Anemone japonica 'Splendens'. Moje pierwsze sadzonki tej odmiany, śliczny intensywny kolor.
Końcówka sierpnia w ogrodzie - cudowna zieleń starych drzew:

Pod koniec lata, moim ostatnim zakupem roślinowym (pomijając cebule), była nowa odmiana bodziszka

Geranium 'Azure Rush':

Geranium 'Rozanne':

Porównanie (kolory znów inne niż w rzeczywistości, ale widać, że Rozanne ma ciemniejsze kwiaty):

Zawilec japoński / Anemone japonica 'Splendens'. Moje pierwsze sadzonki tej odmiany, śliczny intensywny kolor.

Końcówka sierpnia w ogrodzie - cudowna zieleń starych drzew: