Rok temu firma posadziła mi na działce tuje. Rosły sobie dobrze, aż tu dwa miesiące temu zaczęły umierać.
Rośliny rosną w lesie na piaszczystej ziemi.
Jak zobaczyłem ze brązowieją, Kupilem nawóz ze zdjęcia i opryskalem tuje. Bez efektu.
Podlewanie kropelkowe co drugi dzień.
Dzięki za pomoc.
Tydzień temu odwiedziła mnie Gosia z Bylinowej łąki z mamą Tylko jedno zdjęcie pamiątkowe zrobiłyśmy, ale za to na tle mojej róży co ją nazywam Panna Młoda, teraz widać jej rozmiar( róży w sensie)Było bardzo miło i długie rozmowy na różne tematy nie tylko ogrodowePozdrawiam
Witaj Asiu!
Na 111 stronie pokazałam moje białe liliowce.Może coś z nich wybierzesz ??
Każdy ma swoje ulubione kolory.
Ja lubię różne. I takowe mam w ogrodzie.
Ale białe też.
Guzikowiec kwitnie
Basiu witam się i ja Przeczytałam ostatnio cały twój wątek, świetnie wam wszystko wyszło. Zachowaliście stare drzewa w nowoczesnej otoczce, pięknie to gra.
Sezon mamy pogodowo zwariowany, ale deszcze które nam jakiś czas temu szalały w małopolsce niesamowicie sprzyjały roślinom. Też jestem w szoku jak mi wszystko wybujało. Szkoda, że znów dwa tygodnie nie padało. Dziś tak czekałam na deszcz a tu pogodowa lipa...
Bodziszek z bobo ślicznie wygląda. Czytam dużo o bodziszkach, jest tyle odmian, trudno wybrać. Większość dostępna jedynie w necie. Chciałabym taki kwitnący jak najdłużej. Rozanne jest podobno taką odmianą. Trudno o bodziszki w naszych szkółkach, ale w ogrodzie Łobzów widziałam i chyba się skuszę na kilka.
Elu to rozchodnik, dużo mi się namnożył na rabatach.
Udanego wypoczynku i uważaj na siebie.Ja urlop po 17 sierpnia.Pozdrawiam cieplutko i deszczowo, bo u nas dziś cały dzień pada.
Na skarpie - róża okrywowa 'The Fairy' oraz budleja Dawida 'Free Petite Blue Heaven'
Nie załapałam się na pierwsze spektakularne kwitnienie budlei, ale ścięłam przekwitnięte kwiatostany, i liczę na jej ponowne zakwitnięcie, bo widzę dużo nowych kwiatów. Bardzo podoba mi się kolor jej kwiatów, taki lawendowy, zimny, niebiesko-fioletowy, fajnie pasuje do bladego różu 'The Fairy'.