Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 12:42, 14 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ale wiosennie cudnie

dziś nawet słonko wyszło, a to dawno niewidziany gość, więc tym bardziej miło, tylko w nocy lekko przymroziło.
Tu ma być ogród :) 12:38, 14 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ojaaaa cie ale Ty tego piekna masz

jest już tego trochę, gdybym tylko wiedziała w 2014, że w szarym żwirku białe będą słabo widoczne. W przyszłym roku dosadzę tam niebieskie iryski, powinno być lepiej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 14 mar 2016

Do góry
Słyszałam te botaniczne są niezawodne i kwitną co rok, a zwykłe w większości trzeba traktować jak jednoroczne, choć kilka odmian ponoć się od tej zasady wyłamuje.

Nie obraziłabym się gdyby Spring Green takie były, bo ich mam najwięcej.
Tu ma być ogród :) 12:30, 14 mar 2016

Do góry
Czas krokusów

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:39, 14 mar 2016

Do góry
Pikne te obeliski zaprojektowałaś, a eM pięknie wykonał!

Lista zakupów imponująca.

P.S. Kiedy przycinasz tulipanowca?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:23, 14 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wianek elegancki i te iryski w lawendzie - nie mam jeszcze ani jednego i tej jesieni się to zmieni.

A Zamiokulkasy mam ogromne i nigdy mi nie kwitły, teraz się dowiadują, że one w ogóle moga zakwitnąć. Nawozisz je czymś?

raz w miesiącu dostają http://www.internas.com.pl/ekologiczne/867-Astvit-nawoz-organiczny-1-0L-10-5907437068076.html
Ogródek Iwony 22:47, 13 mar 2016

Do góry
Też w komplecie znajdowała jesienią sporo larw, Myslałam, że to chrząszcz majowy, może jednak to ta kruszczyca.
U kruszczycy widzę włoski, po tym ją można odróżnić od larwy chrząszcza majowego?
Kosolkowa Pasja 22:31, 13 mar 2016

Do góry
I ja czekam aż da się coś popryskac, ale widoki na razie słabe na taka możliwość.
Wianek uroczy, jak zawsze u Ciebie.
Pszczelarnia 22:29, 13 mar 2016

Do góry
Piękne zakupy i jakie gustowne baranki, takich jeszcze nie widzialam!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:17, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A Zamiokulkasy mam ogromne i nigdy mi nie kwitły, teraz się dowiadują, że one w ogóle moga zakwitnąć. Nawozisz je czymś?

Jakie masz donice na nie?? długie łodygi powodują to, że opadają pod ciężarem...jak sobie z tym radzisz ??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:03, 13 mar 2016

Do góry
Wianek elegancki i te iryski w lawendzie - nie mam jeszcze ani jednego i tej jesieni się to zmieni.

Tu ma być ogród :) 19:54, 13 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moge tylko dodac ze jestem z Yary zadowolona ale trzeba ja mocno zalać woda dosłownie az do rozpuszczenia bo inaczej wypala i niszczy trawnik.

Jeśli tylko wynik badania gleby wskaże, że możemy ją używać to na pewno wody już jej nie będziemy żałować

Jola, a czy Te jajeczka przepiórcze na Twoim wianku to prawdziwe czy sztuczne?

A jeśli prawdziwe, to czy zawartości z środka się jakoś pozbywałaś przed przyczepieniem ich do wianka?
Miałam wczoraj kupić, ale się wstrzymałam, bo nie wiedziałam jak się mam do nich zabrać
Tu ma być ogród :) 19:50, 13 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

To faktycznie na odwrót. Ja w tym roku nie nawoze niczego, bo niektóre tuje zaczęły mieć objawy przenawozenia i się przestraszyłem. 5 lat nawozenia musi wystarczyc na jakis czas.

A ten objaw przenawożenia u tuji na czym polega?
Tu ma być ogród :) 19:48, 13 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

użyliśmy ja po suszy we wrześniu ...nic złego o niej nie można powiedzieć ...tylko to że wymaga dużej ilości wody w pażdzierniku nasz trawnik wyglądał doskonale ...nigdy wcześniej tak dorodnego nie mieliśmy

Nie skreślam jej, bo właśnie podejrzewam, że my jej po prostu nie użyliśmy poprawnie (za mało podlane).
Tu ma być ogród :) 19:47, 13 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

jakaś dyskusja była ....i muszę powiedzieć ze takie mam i ja ....sekatorek z tej firmy miałam i sie zamortyzował w zeszłym roku- kupiłam w Tkmax nic szczególnego jednak...rydel/szpadel z firmy F nie przetrwał u mnie sezonu pierwszego - ale był intensywnie używany!

duże nożyce sobie chwale nawet jak sie zamortyzują kupie jeszcze raz ...do ciecia obwódek z bukszpanu (u mnie korytek) sprawdzają się idealnie....teraz obcinam nimi trawy

mam również akumulatorowe małe z firmy B. tnę nimi wszelkie kule lawendy co tylko się da bo idzie szybko ...ale potem małym sekatorkiem poprawiam ...bo listki bukszpanów tak jak piszesz są postrzępione

w moim pojęciu jedno narzędzie do cięcia jak się ma dużo różnorodnych figur to za mało

ufff.... ...juz ...nie lubię długich postów.

Też myślę, że i sekatory i nożyce akumulaturowe i żywopłotowe będą u mnie w ciągłym zastosowaniu i ich zakup nie będzie chybionym wydatkiem. Poza bukszpanami od ubiegłego roku przybyło mi masę traw i lawendy - będzie co robić.

Do cięcia traw nie mam jeszcze żadnego sprzętu, więc cieszy mnie, że te nożyce z powodzeniem stosujecie też w tym celu.
Tu ma być ogród :) 19:39, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A u nas właśnie odwrotnie, tam gdzie było więcej sypnięte zżółkła, parę miesięcy zeszło aż się odbudowała. Kilka osób postawiło diagnozę, że trzeba było lać wodę, aż całkiem się rozpuści i wchłonie, a my zdaliśmy się tylko na opady i pewnie zanim granulki całkiem się rozpuściły to upłynęlo kilka dni.
Taką sytuację miało też kilka innych osób z forum.

To faktycznie na odwrót. Ja w tym roku nie nawoze niczego, bo niektóre tuje zaczęły mieć objawy przenawozenia i się przestraszyłem. 5 lat nawozenia musi wystarczyc na jakis czas.
Tu ma być ogród :) 19:35, 13 mar 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

A u nas właśnie odwrotnie, tam gdzie było więcej sypnięte zżółkła, parę miesięcy zeszło aż się odbudowała. Kilka osób postawiło diagnozę, że trzeba było lać wodę, aż całkiem się rozpuści i wchłonie, a my zdaliśmy się tylko na opady i pewnie zanim granulki całkiem się rozpuściły to upłynęlo kilka dni.

użyliśmy ja po suszy we wrześniu ...nic złego o niej nie można powiedzieć ...tylko to że wymaga dużej ilości wody w pażdzierniku nasz trawnik wyglądał doskonale ...nigdy wcześniej tak dorodnego nie mieliśmy
Tu ma być ogród :) 19:32, 13 mar 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

A skoro już mowa o narzędziach, planuję sobie kupić dobre nożyce do bukszpanów i mam na oku takie z firmy na literę F... nr kat. 114770 - ktoś ma, poleca?

jakaś dyskusja była ....i muszę powiedzieć ze takie mam i ja ....sekatorek z tej firmy miałam i sie zamortyzował w zeszłym roku- kupiłam w Tkmax nic szczególnego jednak...rydel/szpadel z firmy F nie przetrwał u mnie sezonu pierwszego - ale był intensywnie używany!

duże nożyce sobie chwale nawet jak sie zamortyzują kupie jeszcze raz ...do ciecia obwódek z bukszpanu (u mnie korytek) sprawdzają się idealnie....teraz obcinam nimi trawy

mam również akumulatorowe małe z firmy B. tnę nimi wszelkie kule lawendy co tylko się da bo idzie szybko ...ale potem małym sekatorkiem poprawiam ...bo listki bukszpanów tak jak piszesz są postrzępione

w moim pojęciu jedno narzędzie do cięcia jak się ma dużo różnorodnych figur to za mało

ufff.... ...juz ...nie lubię długich postów.
Tu ma być ogród :) 19:31, 13 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

A co wyszło z Yarą Milą? Ja kiedyś też nią nawozem trawnik ale nie podobało mi się, miejsca gdzie więcej sypnalem robiły się bardzo ciemno zielone i odrastaly 2 razy szybciej niż reszta trawnika. Teraz juz nie nawoze..

Tu ma być ogród :) 19:27, 13 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
polecam zadzownic tu http://www.trawy.com.pl/ i podpytac co Pan by ci polecił. te ekspert.

Z tego miejsca właśnie mamy swoją trawę

A pamiętasz jaką masz mieszankę?

My mamy to:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies