Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój kawałek raju 00:31, 24 cze 2012

Do góry
Dzisiaj żeby zagłuszyć żal z powodu niebytu u Pszczółki i Marty kupiłam trochę roślinek te pięć doniczek żurawek kosztowało mnie 10 zł, podzieliłam je na 11 sadzonek i te roślinki na tej tacy, wszystko po 2 i 1.50 zł także miałam trochę wsadzania , no i pielenie po deszczu zielicho poszło jak burza, po ciemku kończyłam pielenie ogórków dobrze ,że księżyc świecił, a i w pomidorach busz się zrobił, trzeba było to wszystko ogarnąć
zakwitły nowe lilie
Ogród u stóp klasztoru 00:14, 24 cze 2012

Do góry
Wow ,ale piękne widoki pokazujesz u mnie lilie jeszcze w pakach,ale ino ino ......i będą kwitnąć
Ogrodnik mimo woli 23:44, 23 cze 2012

Do góry
no, nie wiem Aniu co Ci radzić... zresztą ja nie lubię udzielać rad jestem pewna, ze i tak już wiesz, co chciałabyś mieć w tym oku !
no, z pewnoscia dasz jakieś rośliny o pływajacych liściach np grzybienie ( lilie wodne) aby pięknie wygladały w lustrze wody...
w strefie przybrzeżnej ( masz spore to oko) też coś umieścisz ... no ja w tej chwili nie mam nic w tym miejscu ( bo sie 'sparzyłam'),
a na brzegu ( ale nie w wodzie) z pewoscia masz masz już wiele pomysłów ! - jak to Ty Aniu - ja w tym miejscu mam hosty, tawułkę, trawy, miodunki, trzykrotkę, irysy syberyjskie, klona palmowego a nawet kosodrzewinę i jukki ....
życzę udanego doboru roslin ! a i tak pewnie będziesz to wciąż zmieniać i doskonalić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:41, 23 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

A to robal okropny. Tak wygryźć lilie. Mnie coś zżera liście papryki wściekle pikantnej. Że też te liście nie mogą być palące jak owoce.

Robal po oprysku polysectem zniknął.

A moje pomidory po oprysku nadal mają mszyce. Nie dorwałam jeszcze tego czegoś co mi gryzie papryki. Zastanawiam się, czy może być to ślimak.

A znalazłaś gdzieś śluz??? W tym roku ślimaków mało, ale jednak są....

Właśnie na papryce nie, ale obok rośnie koper na którym jest pełno śluzu a dodatkowo jakoś tak dziwnie zbielał. Bądź tu człowieku mądry. Papryka i koper rosną pod folią (niewielkich rozmiarów) Żadnych sprawców nie wypatrzyłam. Są tylko ślady żerowania czegoś.

No to kup sobie cukiereczki brosa

Masz rację podkarmię towarzystwo Dzięki.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:39, 23 cze 2012

Do góry
Neska napisał(a)

A to robal okropny. Tak wygryźć lilie. Mnie coś zżera liście papryki wściekle pikantnej. Że też te liście nie mogą być palące jak owoce.

A moje pomidory po oprysku nadal mają mszyce. Nie dorwałam jeszcze tego czegoś co mi gryzie papryki. Zastanawiam się, czy może być to ślimak.

Właśnie na papryce nie, ale obok rośnie koper na którym jest pełno śluzu a dodatkowo jakoś tak dziwnie zbielał. Bądź tu człowieku mądry. Papryka i koper rosną pod folią (niewielkich rozmiarów) Żadnych sprawców nie wypatrzyłam. Są tylko ślady żerowania czegoś.

No to kup sobie cukiereczki brosa

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:38, 23 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:34, 23 cze 2012

Do góry
Neska napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:31, 23 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:29, 23 cze 2012

Do góry
Neska napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 23 cze 2012

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:08, 23 cze 2012

Do góry
Karolina ale ładne te rzeżby kupiłaś lilie i róże śliczne ;0 jak Ty to wszystkio mieścisz
Rododendronowy ogród. 21:24, 23 cze 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Urocze róże.
Ja tak myślałam, że głównie rododendrony, a tu proszę bardzo jaka niespodzianka .

Głownie to są jednak rododendrony ale innych roślin tez trochę mam choc muszę przyznac ze rh je przytłaczają ale jak chcę popatrzec na róże to też je mam, na lilie-są, na dzwonki, piwonie floksy itp- tez są.Pozdrawiam Beo serdecznie.
Kolorowe rabaty 17:50, 23 cze 2012

Do góry
justi napisał(a)
Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
[/quote
Justi odezwę się w nocy

Ta żurawka podobna do ten z awataru,ale jest jeszcze ich ze dwie co można dopatrzeć się podobieństwa
Kolorowe rabaty 10:55, 23 cze 2012

Do góry
Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
Moje poletko 21:39, 22 cze 2012

Do góry
Celinko,praca w ogrodzie to najlepsza terapia na smutki i smuteczki Lilie piękne.A takie robale właśnie dziś u siebie też zauważyłam.Poszłam z zieloną miską do warzywnika i zaraz ją obsiadły!
Moje poletko 21:19, 22 cze 2012

Do góry
cześć Maju
dzisiaj dziabałam i to solidnie! podzieliłam floksy szydlaste i bodziszki. czuję w kościach ,że trochę za dużo.Ale czasami trzeba sie zająć ,jak sie ma psie myśli

zakwitły wyczekiwane, posadzone tej wiosny lilie kolorki mnie zaskoczyły.oraz wysępiony od sąsiadki liliowiec.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:25, 22 cze 2012

Do góry
Irenko, oj tak, najczęściej kupuję jedzenie i właśnie... rośliny...
Ciekawa jestem jak będzie z tymi pomidorami, może akurat
Po przetacznika jadę jutro Spodobał mi się - i - nie kupiłam od razu, tylko najpierw o nim przeczytałam. Więc chociaż nie kupuję "na hurra" jak kiedyś
Lilie lada dzień zakwitną, białe - uwielbiam. A jak pachną!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:21, 22 cze 2012

Do góry
Wejście do domu wygląda z tymi pomidorami oryginalnie, bardzo to ciekawe, poczekamy jak dalej
sporo roślin masz w donicach, a jak zakwitną lilie, będzie jeszcze łądniej
zakupy udane, jesteś juz uzależniona a przetacznik...cudo! ja też chcę
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:05, 22 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ooooo jakie piękne lilie . Ewo fotografka z Ciebie że hej . A i sprzęt porządny masz. Czujesz bluesa czujesz . Pozdrawiam.

Dziękuję , dziękuję bardzo
Ale się dziś pięknie dzień rozpoczął
Również pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę , a Krysię całuje

A ja to co ?

Całuje w oba policzki Ciebie Zbyszku, a Krysię przemiłą ściskam i całuje
i turlam się ze śmiechu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:28, 22 cze 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Ooooo jakie piękne lilie . Ewo fotografka z Ciebie że hej . A i sprzęt porządny masz. Czujesz bluesa czujesz . Pozdrawiam.

Dziękuję , dziękuję bardzo
Ale się dziś pięknie dzień rozpoczął
Również pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę , a Krysię całuje

A ja to co ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies