Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 12:21, 22 cze 2012

Wejście do domu wygląda z tymi pomidorami oryginalnie, bardzo to ciekawe, poczekamy jak dalej
sporo roślin masz w donicach, a jak zakwitną lilie, będzie jeszcze łądniej
zakupy udane, jesteś juz uzależniona a przetacznik...cudo! ja też chcę
popcorn 12:25, 22 cze 2012

Irenko, oj tak, najczęściej kupuję jedzenie i właśnie... rośliny...
Ciekawa jestem jak będzie z tymi pomidorami, może akurat
Po przetacznika jadę jutro Spodobał mi się - i - nie kupiłam od razu, tylko najpierw o nim przeczytałam. Więc chociaż nie kupuję "na hurra" jak kiedyś
Lilie lada dzień zakwitną, białe - uwielbiam. A jak pachną!
popcorn 12:39, 22 cze 2012

Ku pamięci: róże angielskie będą we wrześniu, cisy mają 100-120 cm Hicksii ładnie rozkrzewione po 50 zł, inne na jesieni (kopane). www.roza-szczeblewscy.pl/ Łódź ul. Lawinowa
ktoś tam może kupował??
majkel0326 13:12, 22 cze 2012

Karolina,ciekawa jestem co będzie z tych pomidorów.Już widzę miny Waszych gości jak na progu powitają ich pomidory i w dodatku do góry nogami A ten przetacznik jest piękny!
popcorn 13:29, 22 cze 2012

Teściowa wczoraj popatrzyła na mnie jak na kogoś komu 5tej klepki brakuje Ale co tam
Przetacznik rzeczywiście fajny A jutro go dostanę razem z szałwią omszoną! Miłego dnia Majeczko!
popcorn 13:47, 22 cze 2012

Parę nowych fotek ogródkowych - dzisiejsze

Przed domem:

Róża wielkokwiatowa (jedyna która zimę przetrwała i musiała być akurat pomarańczowa... cóż - w fasoli

Ostróżkowo mi

I pierwsza jeżówka:

Liliowce oszalały

I lawenda - nie widać, ale przez rozchodnikami jest z nich obwódka... za rok dwa może będzie ją widać

Limelight zaczyna kwitnąć

Ma więcej kwiatków niż liści...

A tu musiałabym ściąć irgi o połowę chociaż, wykopać 22 czerwone berberysy które wśród irgi zginęły i sadzić cisy
Mala_Mi 16:09, 22 cze 2012

Przetacznik taki mam od 3 lat..i nawet jest gdzieś watek o przetacznikach..... w tym i o tym "grzebieniowym" ....
Mój Przetacznik Veronika Christa&reg.. od lipca do jesieni kwitnie..jest wysoki..... bardzo wysoki... po 3 latach będzie chyba wyższy ode mnie...... foto z zeszłego roku....

Od strony prawnej, nie masz prawa nic robić ,na nie swoim gruncie.... ale za ozdobienie terenu gminnego nikt Cię nie ukarze...... nie boisz się, że irgi stłamszą Ci cisy??? natomiast musisz dbać o estetykę koło swojej posesji..wiec chyba możesz sadzić..... najlepiej zapytać sie w gminie
popcorn 18:35, 22 cze 2012

Aniu to jest dokładnie ten sam przetacznik! W życiu bym nie pomyślała że on taki WIELKI rośnie!!! Wyższy od Ciebie mówisz? O kurczę! Więc muszę mu więcej miejsca niż planowałam przeznaczyć! Ale jajo
Dzięki za uświadomienie mnie
Irgi musiałabym poobcinać baaardzo radykalnie. Stłamsiły berberysy, wyobraź sobie jest tam 22 sztuki - prawie żadnego nie widać... Ale zupełnie wycinać bym nie chciała, bo łyso by tam było??
Chciałam zadzwonić do gminy ale było po 15tej i już nikogo nie było... w poniedziałek zadzwonię.

Pozdrawiam!!
andziulka 20:28, 22 cze 2012

Karolinko, masz bardzo oryginalne wejście z tymi pomidorkami do góry nogami pomarańczowe róże w fasoli są śliczne, lubię takie kolorki, a sąsiedztwo urocze
Pozdrawiam
popcorn 21:51, 22 cze 2012

Hej Andziulka!
Dziękuję w imieniu mojej róży! Jakoś tak pomarańczowo w ogóle się zrobiło, a ja niespecjalnie lubię ten kolor... liliowce, róże pomarańczowe, nawet pierwsza jeżówka... cóż, chyba muszę polubić Nie mogę wszystkich roślin teściowej oddawać

Właśnie gotuję sobie pierwszy bób, nie mogłam się powstrzymać mimo późnej pory - młode strąki, niewielkie nasiona - ale takie są najlepsze I druga połowa meczu Miłego wieczoru!!