Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 23:08, 23 cze 2012

Karolina ale ładne te rzeżby kupiłaś lilie i róże śliczne ;0 jak Ty to wszystkio mieścisz
popcorn 08:08, 24 cze 2012

Krysiu dzięki Mieści się już ledwo ledwo
pozdrówka!
Ana 12:18, 24 cze 2012

popcarol napisał(a)
Hmmm witaj Siostro

Piekne!!! W sumie to takie podrdzewiale maja urok ogromny ale mialas szczęscie!
popcorn 12:57, 24 cze 2012

Ten mniejszy jest prawie ok, na większym widać więcej śladów rdzy. Na razie niech stoją, jak Młoda będzie u Babci pewnie się za nie wezmę. Tyle że Hammerite jest czarny... hmm.
Dzięki Aniu!

Niedawno wróciliśmy z lasu, pojeździliśmy trochę po ścieżkach rowerami. I nazbieraliśmy 1,5 litra jagód, mniam. Właśnie zjedliśmy naleśniki z jagódkami Fajnie się mieszka na wsi! W niedziele w Warszawie można było pospacerować po centrum handlowym lub po parku tak przepełnionym ludźmi że było się zmęczonym tłumem... no i te nagrzane betonowe ścieżki ... brr...
Diana 18:56, 24 cze 2012

popcarol napisał(a)

Wejście wygląda tak:

Fajnie to wygląda pojemniki na pomidorki wyglądają jak lampiony
Diana 18:57, 24 cze 2012

rzezby śliczne
motylla 19:17, 24 cze 2012

Ptaki świetne - niemal jak Hasiorowe
popcorn 19:42, 24 cze 2012

Diano - myślałam że pojemniki na pomidory będą jasnozielone, wolałabym takie... no ale jak się nie ma co się lubi... będą lepiej wyglądały jak krzaki pomidorów będą duże i może jakieś czerwone pomidorki na nich zawisną
Stałam przy figurach ptaków ze 20 minut, w końcu wytargowałam 75 zł za oba. Jak jeszcze tę rabatę zagospodaruję do końca - będę zadowolona
Dzięki Dano, Gosiu

Dzisiaj leniwy dzień, rano trochę pojeździliśmy po lesie, potem poszłyśmy z Młodą na lody. Gorąco było, włączyliśmy zraszacz i latałyśmy półnagie po trawniku Fajnie było M w tym czasie na tarasie z nieodłacznym laptopem na kolanach...
A potem leżaczek, gazetki i tarasik
Przed chwilą podlałam warzywnik bo bób prawie na ziemi (powoli się podnosi!) i wytrzebiłam trochę chwastów w międzyczasie (zraszacz wahadłowy robi całą robotę z podlewaniem, trzeba go tylko 1x przestawić wzdłuż tarasu i przy płocie (tam gdzie kiedyś wyrośnie cisowy żywopłot). Kilka cisów padło, ale ze 65 rośnie i ma się dobrze
Podlałam Limelighty florovitem, a ogórki rozcieńczoną gnojówką (na szczęście przefermentowana więc już nie tak bardzo fuj). I po niedzieli
Miłego!
ircia 20:44, 24 cze 2012

Karolka - rzeźby cudne!!! I wiesz co..... Aż mi się żal zrobiło, jak przeczytałam, że chcesz usuwać z nich rdzę.... Przemyśl..... Ja bym je właśnie w takim stanie zostawiła.... Dla mnie takie mają swój urok Ale to moje zdanie
popcorn 20:47, 24 cze 2012

Irciu podobają mi się coraz bardziej, właśnie przy nich trochę postałam - w promieniach zachodzącego słonka fajnie wyglądają
Na razie stoją, ale jak zaczną niszczeć (podstawy są najbardziej naruszone), będę je musiała odmalować... ale może właśnie tylko podstawy?
Dziękuję