Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 00:52, 23 cze 2012

asc napisał(a)
U mnie też burza i urwanie hyba chmury jakie..pomasakrowało mi chyba dużo......... za t owody w oczku dużo przybyło...... a czy kwitnik, czy rabata..mi tam wszystko jedno jak sie zwie.... tak jak i z kwatami..byle kolorowo I te kolorowo nas łączy
A sierpień mam nadzieję ,że sie zacznie towarzysko..... liczę na Ciebie....

Ja mam rabaty ...do obsadzenia )))))) I kwietnik już nie tak wielobarwny jak dawniej .To plus jednorocznego nasadzenia co sezon może być inna kompozycja .Na razie tylko róż na niej w bardzo skromnych kilku kwiatkach ))))Ale czekam .Pogoda faktycznie tajemnicza, coś wisi w powietrzu,zapowiadali gwałtowne burze ...
Chłód znowu wstrzymuje wzrost roślin
Ale tak Aniu jak piszesz trzeba się cieszyć każdym dniem, nie liczyć, nie ujmować kiedy nie świeci słońce tylko delektować się każdą chwilą i porą roku.
Ja nie próżnuje w domu bałagan,a ja kulkowałam bukszpany ,przycinałam cisy i pół dnia zbierałam liście bo mi się nie chciało rozłożyć szmat ;( ))))))))))))))))))))
Z każdej strony u mnie tuje i to kolejne wyzwanie na jeszcze czerwiec,,żeby się już chociaż nie zakopać z tym w lipcu
Nie mam jeszcze roślin na rabaty ,ale mam plany za to na sobotę i niedzielę Towarzyskie spotkania i koncert .Poszukam obsadzeń w poniedziałek czy wtorek.Nie ma niektórych rzeczy na których mi zależy.
Hortensja ta która zdobi twój ogród była i jest jeszcze tylko w OBI i cieszę się,że jej za tą cenę nie kupiłam bo jest łysa Nie ma żurawek i trawek szok

Będzie mi miło spotkać się z tobą Aniu ja się wybieram,tylko losowe sprawy ,których mam nadzieję nie nadarzą się, mogą mnie zatrzymać
Martek 01:01, 23 cze 2012

justi napisał(a)
Marta znowu dziś natknęłam sie na ostróżki. Przejeżdzałam koło ogrodniczego w Puławach, jedne były cudne, tworzyły zwarta kępę i wszystkie kwiaty miały tę samą wysokość. No pikne Jak już będę miała chwilę czasu to pojadę tam na buszowanie. W Lbn była burza? Wisi to wszystko i jakoś tak ciężko, mimo że chłodniej.

Pewnie,że jedź pobuszować.Już napisałam wyżej ASC,że nie ma nigdzie roślin jakich potrzebuje w sprzedaży ,ale jakoś to zniosę )))))
Nie miałam do tej pory czasu pojechać gdzieś w poszukiwaniach,ale muszę się w końcu ruszyć.
W sobotę miałam zamówione żurawki i trzykrotki ,ale nie mogłam pojechać
I po żurawkach bo gość już nie będzie stał .
Nie było u nas burzy,wczoraj grzmiało sobie tak trochę ,zbierało się i nie zebrało,dziś już zdecydowanie chłodno było."Profilowałam" bukszpany nie przypominają jeszcze kul,ale na przyszły sezon z pewnością już będzie widać coś))))))))A jaki stożek" wielki " mi wyszedł jak się wzięłam za strzyżenie bukszpanu ))))))))))))))))))))))
Martek 01:05, 23 cze 2012

andziulka napisał(a)
Marto, pięknie u Ciebie wszystko rośnie U nas na Podlasiu już 4 dni pada deszcz

Andziulka nie jest źle mogło być gorzej,ale na kwietniku bujności jeszcze nie ma ,chłodne dni stopowały rośliny .Dziś też chłodno,czasami mżawka teraz mam okno otwarte i wieje może jeszcze przywiać jakieś licho Słyszę też kunę gdzieś pewnie jest druga i się bawią ...?
Nie przejmuj się chociaż tą pogodą ,zawsze to można coś nadrobić w domu chociażby sprawdzić jak się mają nasze pokojowe kwiaty w doniczkach )))
Klamber 07:20, 23 cze 2012

Witaj Marto, nie tylko u Cieie nędznie rośnie, u mnie też po mimo stosowania EMów i biochumusu, to w sumie rosną tylko te co lubią wodę, czyli trawy, hosty, liliowce, to nie powiem wybujały aż nie mogęoczu nacieszyć ale reszta to masakra, warzywa moje wyglądają jak by był początek maja. Przyjmij spóżnione gratulacje ale dzięki temu że spóźnione,to lecę z dopiero rozwiniętym wczoraj moim pierwszym liliowcem. Teraz to się zacznie u mnie. Pozdrawiam Cię.
Mala_Mi 07:42, 23 cze 2012

Gdybyś przyjechała na pewno mogłabym Ci kupić hortensję i przetrzymać do przyjazdu.... 20zł za ładny krzaczek nie majątek... poza tym ta szkółka leży na trasie Lublin-Rzeszów....
Mam dziś chłopakó do pomocy wiec uciekam do ogrodu.... wyrzucam brzoskwinie, bo urosłą wielka..a nie owocuje, b oalbo przymrozek, albo inne neszczęscie..kosiarką przy niej nie idzie skosić.. nie będe trzymać owocówke z których nie ma pożytku...wolę posadzić coś innego... inne owoce są równie smaczne
Mala_Mi 07:45, 23 cze 2012

Widzę, że wpisał się równocześnie Robert.... potwierdza moje rozumowanie, że jak jest woda, to i EM-y nie pomogą.. cudów nie ma....
justi 10:55, 23 cze 2012

Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
Martek 17:47, 23 cze 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Marto, nie tylko u Cieie nędznie rośnie, u mnie też po mimo stosowania EMów i biochumusu, to w sumie rosną tylko te co lubią wodę, czyli trawy, hosty, liliowce, to nie powiem wybujały aż nie mogęoczu nacieszyć ale reszta to masakra, warzywa moje wyglądają jak by był początek maja. Przyjmij spóżnione gratulacje ale dzięki temu że spóźnione,to lecę z dopiero rozwiniętym wczoraj moim pierwszym liliowcem. Teraz to się zacznie u mnie. Pozdrawiam Cię.

Robercie bardzo dziękuję za całą treść i liliowca u mnie nie kwitnie jeszcze,ale mam takiego samego ,nie do zdarcia gość
Martek 17:49, 23 cze 2012

asc napisał(a)
Gdybyś przyjechała na pewno mogłabym Ci kupić hortensję i przetrzymać do przyjazdu.... 20zł za ładny krzaczek nie majątek... poza tym ta szkółka leży na trasie Lublin-Rzeszów....
Mam dziś chłopakó do pomocy wiec uciekam do ogrodu.... wyrzucam brzoskwinie, bo urosłą wielka..a nie owocuje, b oalbo przymrozek, albo inne neszczęscie..kosiarką przy niej nie idzie skosić.. nie będe trzymać owocówke z których nie ma pożytku...wolę posadzić coś innego... inne owoce są równie smaczne

Ania nie wiem czy nie będę prosić o to u mnie coś ma być dopiero za 2 tygodnie.Jak nie będzie na 100 % to poproszę jak to nie będzie kłopot
Lecę teraz,mąż mnie na imprezę do knajpy ciągnie,a ja tyle pracy w domu i ogrodzie.Samą mnie wywala bo to z moimi dziewczynami i opiekunką grupy opijanie szkoły Na razie
Martek 17:50, 23 cze 2012

justi napisał(a)
Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
[/quote
Justi odezwę się w nocy

Ta żurawka podobna do ten z awataru,ale jest jeszcze ich ze dwie co można dopatrzeć się podobieństwa