Mój kawałek raju II
23:04, 17 lis 2012
Aniu, ten pokarm ma jakąś nazwę? I gdzie kupiłaś?
Tess, i jak smakowało? To na surowo straszna kwasota, ale w herbatce mniam.
Ania, miło, ze wpadłaś
Dorkow0, dzięki za miłe słowa, ale chyba przesadzone, to szron dodał uroku.
No, za późno Aniu. Za późno, wszyscy (prawie) poszli spać.
Ja też idę, bo rano do pracy trzeba wstać.
Spokojnej nocy Aniu![]()
Póki marzymy - żyjemy...
I przy sadzonkowaniu trudno zostać się na amen tam wysoko... gdzie zimno i tylko śnieg i lód.... brrrrr
Wiec nasze Everesty..... sprowadźmy do Everestów w ogrodzie.. Mam hortensje Everest, zawilce Everest, widziałam jeszcze trawę Everest...... no i czosnki Everest też posiadam..... i psa o takim też imieniu mam![]()
Ja też ODWROTOWIEC...... najpierw sadzę, a potem robię rabaty.. jakoś nigdy nie zrobiłam odwrotnie....![]()
A potem jestem wywrotowcem...... bo nie zawsze się tak da.....
Odwrotowiec i wywrotowiec taż można wrzucić do wątku ze słowotwórstwem ogrodowiskowym.. oczywiście konieczne wyjaśnienie pojęć
Odwracać rabaty? Modelować?
Wpadłam i ja z wizytą,masz piękny dojrzały ogród, cokolwiek dosadzisz ,od razu widać że pięknie się zrobiło.
Nawet mur masz ładniejszy![]()
![]()
Ja też będę podglądała co Ty na nim kombinujesz
Ale winobluszcz pięcioklapowy odradzam, ja go właśnie próbuję całkowicie wyplenić,z marnym skutkiem. Gdzie się nie rozejrzę,tam jeszcze wystawia łebDo szału mnie doprowadza,jak go widzę,tyle pracy mnie kosztował i cały czas jest.
Renatko, niestety nie wyświetlają mi się te stronkinic nie widzę
Tess u Ciebie kwitnie słowo pisane a marzy nam się pismo obrazkowe
Ty się nie obawiaj, wal prosto z mostu, tzn obiektywem po rabatach! Nawet telefonem !!!
Tess będę zaglądała, może odwaga wróci i aparat też zadziałamiłego dnia
Mimo zaległości przeczytałam (...) i z tych tekstów wiem, żeś prawdziwa ogrodniczka, daleko mi do ciebie, bo z sadzonkowaniem nadal na bakier jestem
nie zmieniaj wszystkiego, bo tak wiele pięknych i dojrzałych miejsc jest, ale mały lifting w każdym ogrodzie się przyda
pozdrawiam Tereniu
Kilka lat temu tez z kilku sadzonek cisa ukorzeniła mi się tylko jedna. Teraz to już będzie pokaźna kuleczka
będę częściej zaglądać . ....ale czy ty wszystkie rabaty chcesz wymienić .... trochę szalone . no chyba że będzie ekipa
Dodatkową zaletą popiołu jest ochrona przed ślimakami przypuszczam,ze nie tylko bo zapach jednak kojarzy się odpowiednio z ogniem.
Tereska jak już tak wszystko posadzilaś i cierpisz na brak zajęc to może polataj z metrówka i plan narysuj (chyba że gdzieś jest a ja nie zauważylam to wybacz)
I wtedy zimą zamiast latać z węzem będziesz sobie olówkiem rysować jak czujesz potrzebę zmianTak spojrzalam dziś na poczętek wątku - ależ Ty masz ogromne te drzewa już...
jak dobrze że jesteśprzypomniałaś mi z tym popiołem
musowo u siebie to zrobić
dzięki
A tak. donice z pióropusz... to znaczy paprocią