Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:24, 07 mar 2016

Do góry
Pięknie Marzenko, gapić się można na Twoje donice dłuuugo, żałuję, że na froncie nie bardzo mam gdzie sobie tak pięknie zrobić, więc u Ciebie się pozachwycam.
Typografia ogrodu 22:22, 06 mar 2016

Do góry
Asiu, gratki, trafiłam do Ciebie pierwszy raz jak było niewiele ponad 20 stron, a tu teraz prawie 1300, masz chyba najbardziej pędzący wątek, ale warto tu wpadać, żeby naładować akumulatory, pooglądać Twoje własnoręcznie wykonane cudowności, nauczyć się czegoś, uwierzyć w siebie - uwielbiam tu przychodzić, mimo, że czasem jak widze ile mam postów do nadrobienia to robi mi się słabo.
Nic się nie zmieniaj!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:20, 06 mar 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)

To fakt. Pracuję intensywnie nad rzeźbą☺.
Ale już nadrabiam zaległości ☺

Anitko najpierw masa
Kasya napisał(a)
Juz dawno chciałam powiedzieć ze mało pokazujesz boki i tyly ogrodowe
Ciagle tylko od frontu
A wszystkie zakątki masz ładne
Zupełnie tez nie pamietam twoich obeliskow

Bo nie mam co pokazywać. Na tyłach stoją meble ogrodowe, worki z bio, których nie odbiorą do kwietnia, sucha choinka... Jak posprzątam pokaże
Z boku też meble.... jakieś puste donice... Normalnie czas się wziąć za robotę
Milka napisał(a)

No wlasnie pstrze na teoja pogoda i ma byc -16, juz panikuje, jak okryć wszystko...
Piekne miejsca odwiedzilas, z wielka ciekawością obejrzalam, tez sie zachwycam.

Irenko nigdzie takich temperatur nie widziałam???? Przejrzałam wszystkie prognozy. Owszem ma być ochłodnienie nawet do 2 stopni w ciągu dnia ale w nocy min -4
Sebek napisał(a)

Jakoś wytrzymam

A ja miałam lenia z wyjściem na ogród, szaro buro, ponuro i zimno. Dobrze że przestało lać!
nicol21 napisał(a)
Świetne zdjęcia!
Korten zaiste wchodzi na salony i to już od jakiś 2 lat go widuję w sklepch.

Podziwiam go u Oli u mnie nie pasuje
Juzia napisał(a)

To nie ja

Juzia dzisiaj rozumiałam Twoją niechęć do ogrodu. Boziu jak ja nie lubie takiej aury. Od razu wszystko bym w ogrodzie zmieniała i robiła rewolucję.... nic mi się nie podoba..
Rench napisał(a)
Dzięki Madżenko za fotorelacje z urlopu. Pięknie i smakowicie

Reniu wiem, ze lubisz Włochy
leon60 napisał(a)
Świetnie się ogląda takie zdjęcia

Olu jak ja lubię Europę. Gdybym mogła rzucić wszystko i podróżować sobie. M by degustował potrawy a ja bym robiła fotki domom i ogrodom
lindsay80 napisał(a)
Fajna relacja z wyjazdu, miło się oglądało zdjęcia.
Pokaż ogródkowe i donicowe

Na poprawę humoru kupiłam sobie trawki
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie było troszkę słoń ca ale teraz ołowiane chmury i kropi. Wiatr do tego.
Chciałam kupić stokrotki ale pogoda nie nastraja i w ogrodniczym brak. Szkoda że na giełdę nie pojechała Też chciałam o fotki donic poprosić

GOsiu u nas stokrotki na każdym kroku, nawet w każdej kwiaciarni są. Kupuj i sadź, będziesz miała swoje słoneczka.
Basilikum napisał(a)
u nas tez jakos nieprzyjemnie sie zrobilo a ja do ogrodu dzis chce choc na chwile. Padalo w nocy i mam nadzieje, ze to juz koniec.
Stokrotki u nas sa juz we wszystkich odcieniach

Iza podobno po chwilowym epizodzie wiosny ma wrócić prawiezima....
No przecież w marcu jak w garncu, sama się przekonuję... A marzec miał mieć temperatury zgodnie z normą wieloletnia. Zatem mamy typową polską wiosnę. Trzeba poczekać do kwietnia
nawigatorka napisał(a)
u nas tez pada ale ja się ciesze bo nawozy wczoraj rozsypane

A moje nie ale jeszcze nie poczyściłam całości ogrodu. jak się ze wszystkim uporam sypnę po całości. Ciągle ma padać więc zdążę
ewa004 napisał(a)
I ja czekam na fotki z ogrodu
Pochwal sie cos tam juz nawywijała

Najpierw kultura wymaga odpowiedzieć na pozdrowienia
siakowa napisał(a)
Marzenka buchananii juz przycinać ? Tylko splatane koncowki?

U mnie buchanani nie ma splątanych końcówek??? takie ma bronze form. Az ją w przyszły weekend dokładnie obejrzę. Ja bym ciachnęła dopiero za tydzień. Niech sie ciut cieplej zrobi. Carexy jakieś wrażliwsze są
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:30, 06 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, przeczytałam, że rabatę z różą Artemis zamierzasz tworzyć, no to wątek zapisuję w obserwowanych i z przyjemnością będę śledzić co tam u Ciebie powstanie.
Sama mam 8 tych róż i właśnie się będę dokształcać co do ich wiosennego cięcia.

Osiem? Wow! Lecę podziwiać
Tu ma być ogród :) 15:20, 06 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ewuś, mam te ciemierniki w donicach na dworze, tylko w te dni gdy był mróz to przenosiłam je do garażu.

Myślę, że Twoje niedługo ruszą, może potrzebują troszkę czasu na aklimatyzację.
A jaką dałaś im ziemię? Może spróbuj pokruszone skorupki jajek podrzucić im w ziemię.

Skorupki dostały jakiś czas temu..ale dalej czekam
Tu ma być ogród :) 14:22, 06 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to troszkę, jeszcze żeby mieć chociaż pewność, że jak się zajedzie to akurat będzie to po co się przyjechało

A wsadzałabyś to kłącze już teraz do gruntu?
W zeszłym roku jak za długo zwlekałam to w końcu mi rośliny pozdychały w tych pakuneczkach.

Bo z tymi "pakuneczkami" to jakaś pomyłka - wygoda handlowa i tyle.
Gołe korzenie obsychają, zamierają, a dosypany torf jest tylko dla picu
Bywa też pomylenie odmian. Jeśli korzenie bardzo są przesuszone to roślina potrafi zbierać się nawet dwa sezony.

Kłącza natychmiast należy wyjąć z torebki i posadzić do wilgotnej ziemi w doniczce. Trzymać w chłodzie... a jeśli nie w chłodzie to w słonecznym miejscu - tak miałam podpędzone lilie na komunię dziecia.
Tu ma być ogród :) 14:11, 06 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Sprawdź, może choć Ty mnie pocieszysz, tyle rozczarowań patykowych u innych, można się zdołować.

U mnie kilka patyczków ładnie się ukorzeniło.

Ale najlepszy sukces odniosłam robiąc sadzonki ze świeżych odrostów jednorocznych, tych niezdrewniałych. Tu sadzonka rok po ukorzenianiu:

A Toszka pisała, ze 100% sukcesu jest robiąc odkłady. W zeszłym roku tez tak ukorzeniłam
Tu ma być ogród :) 12:13, 06 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Szał liliowy się zaczyna
Zawsze sadziłam od razu po zakupieniu do gruntu. Moje juz kiełkuja

Dziewczyny piszą, żeby do lodówki teraz je dać, tak myślałam, że skoro mają mieć zimno to może od razu do gruntu, ale tu chyba chodzi o to, żeby nie zgniły w ziemi, a u mnie teraz jest bardzo mokro.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:07, 06 mar 2016

Do góry
Fajna relacja z wyjazdu, miło się oglądało zdjęcia.

Pokaż ogródkowe i donicowe
Tu ma być ogród :) 12:06, 06 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Masz je w domku?? moje grudniowe(zakupione wtedy)miały piękne pąki.Stały okryte na zewnątrz, zadołowane i dopiero 2 tygodnie temu wysadziłam z donic, w których były zakupione do jednej większej i jakoś pąki nie ruszają. Jak im pomóc? czy wnieść do ciepełka ?? ale przecież lubią chłód.

Ewuś, mam te ciemierniki w donicach na dworze, tylko w te dni gdy był mróz to przenosiłam je do garażu.

Myślę, że Twoje niedługo ruszą, może potrzebują troszkę czasu na aklimatyzację.
A jaką dałaś im ziemię? Może spróbuj pokruszone skorupki jajek podrzucić im w ziemię.
Tu ma być ogród :) 12:02, 06 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a ja dzisiaj wracając zaglądnełam jeszcze za liliami do innego sklepu ale tez nie było ...kupiłam piwonie 4,99 przyda się

a Luki to już został dawno poinstruowany ze musi druga lodówkę kupić bo 3 kartony cebul ma w piwnicy

te najfajniejsze cebule zawsze schodzą na pniu.
Na wiele roślin już zachorowałam, ale na piwonie jeszcze nie, choć u kogoś lubię oglądac, no i ten zapach!

Na szczęście mam wolną szufladę w lodówce, więc je tam zapakuję jeszcze dziś.
Tu ma być ogród :) 11:59, 06 mar 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Tess dziękuje

Cała przyjemność po mojej stronie
Tu ma być ogród :) 11:59, 06 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
pikne ciemierniki

lubię je baaardzo.
Tu ma być ogród :) 21:31, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeszcze raz na prośbę Tess zbliżenia na kwiaty ciemierników.

Masz je w domku?? moje grudniowe(zakupione wtedy)miały piękne pąki.Stały okryte na zewnątrz, zadołowane i dopiero 2 tygodnie temu wysadziłam z donic, w których były zakupione do jednej większej i jakoś pąki nie ruszają. Jak im pomóc? czy wnieść do ciepełka ?? ale przecież lubią chłód.
Tu ma być ogród :) 21:26, 05 mar 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Justyna może nie zgniły, czekaj jeszcze może wyjdą i mile Cię zaskoczą.
O tej lodówce to pierwsze słyszę, ja za radą Lukiego swoje trzymam w garażu i sadzić bede w kwietniu.

A ja wczoraj buty zakupiłam, skoro miały od Ciebie dobrą rekomendację

a ja dzisiaj wracając zaglądnełam jeszcze za liliami do innego sklepu ale tez nie było ...kupiłam piwonie 4,99 przyda się

a Luki to już został dawno poinstruowany ze musi druga lodówkę kupić bo 3 kartony cebul ma w piwnicy
Coś jeszcze, coś więcej... 18:56, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

po ubiegłej wiośnie też doszłam do takich wniosków, jak kiedyś będę kupować krokusy to już tylko te wielkokwiatowe, a rabata z runianką dopiero do zrobienia więc skorzystam z porady.

Warto posadzić koło siebie te i te, bo jak te małe przekwitną to po nich zakwitają te wielkokwiatowe Po latach sadzi się piętrami, ten etap jeszcze przed Tobą
Coś jeszcze, coś więcej... 18:54, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wiesz ja też mam tak wymieszane krokusy kolorami na rabatach i trochę zła byłam na siebie, że tak mi to wyszło, ale jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to jednak nie ma co narzekać, bo fajnie to wygląda.

Tylko wiosną taka pstrokacizna jest do przyjęcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies