Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 18:45, 05 mar 2016

Tu naćkałem chyba najwięcej

Dzisiaj oprócz wycięcia bylin udało mi się wyzbierać liście z rabat, przyciąć kwiaty hortensjom, wyciąć trzcinniki i parę miskantów, oczyścić róże, wyplewić chwasty i wygrabić kawałek trawnika, bo niestety pojawiła się pleśń śniegowa... Moje efektywność wzrasta z roku na rok, bo uwinąłem się w 2,5 godziny, kiedyś potrzebowałem na tego typu prace jakieś 10
Sebek 18:49, 05 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
W zeszłym roku zachwyciłam się u Ciebie białymi krokusami we wrzoścach teraz te żółte w runiance skradły moje serce.
No i oczywiście iryski - w przyszłym roku musze się w nie obkupić.

A wiesz, że one w pierwszym roku były beżowe? A że było ich mało to były niewidoczne... Teraz zżółkły i widać je z daleka, ale wg mnie lepiej będą wyglądać w runiance żółte wielkokwiatowe, te miniatutrowe są widoczne tylko wtedy jak się do nich podejdzie Także weź to pod uwagę
lindsay80 18:50, 05 mar 2016

wiesz ja też mam tak wymieszane krokusy kolorami na rabatach i trochę zła byłam na siebie, że tak mi to wyszło, ale jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to jednak nie ma co narzekać, bo fajnie to wygląda.
lindsay80 18:52, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)

A wiesz, że one w pierwszym roku były beżowe? A że było ich mało to były niewidoczne... Teraz zżółkły i widać je z daleka, ale wg mnie lepiej będą wyglądać w runiance żółte wielkokwiatowe, te miniatutrowe są widoczne tylko wtedy jak się do nich podejdzie Także weź to pod uwagę

po ubiegłej wiośnie też doszłam do takich wniosków, jak kiedyś będę kupować krokusy to już tylko te wielkokwiatowe, a rabata z runianką dopiero do zrobienia więc skorzystam z porady.
leon60 18:52, 05 mar 2016

wiosna !
Sebek 18:54, 05 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
wiesz ja też mam tak wymieszane krokusy kolorami na rabatach i trochę zła byłam na siebie, że tak mi to wyszło, ale jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to jednak nie ma co narzekać, bo fajnie to wygląda.

Tylko wiosną taka pstrokacizna jest do przyjęcia
Sebek 18:56, 05 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

po ubiegłej wiośnie też doszłam do takich wniosków, jak kiedyś będę kupować krokusy to już tylko te wielkokwiatowe, a rabata z runianką dopiero do zrobienia więc skorzystam z porady.

Warto posadzić koło siebie te i te, bo jak te małe przekwitną to po nich zakwitają te wielkokwiatowe Po latach sadzi się piętrami, ten etap jeszcze przed Tobą
Sebek 18:57, 05 mar 2016

leon60 napisał(a)
wiosna !

Dasz wiarę?
leon60 18:58, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)

Dasz wiarę?

wyjątkowo szybko minęła mi ta zima
Zielona 19:51, 05 mar 2016

Ale masz kwiatów, Sebek! I jak zawsze zdjęcia tak podrasowane, że aż się chce oglądać i oglądać i oglądać...

PS Nie lubię już ice dance. Mam focha na ich ekspansywność i będę przenosić na peryferia ogrodu jako zadarniacz Opitoliłam je dzisiaj ze złości sekatorem, bo mam wrażenie, że udusiły rosnące w nich tulipany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies