Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Coś jeszcze, coś więcej... 18:52, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

A wiesz, że one w pierwszym roku były beżowe? A że było ich mało to były niewidoczne... Teraz zżółkły i widać je z daleka, ale wg mnie lepiej będą wyglądać w runiance żółte wielkokwiatowe, te miniatutrowe są widoczne tylko wtedy jak się do nich podejdzie Także weź to pod uwagę

po ubiegłej wiośnie też doszłam do takich wniosków, jak kiedyś będę kupować krokusy to już tylko te wielkokwiatowe, a rabata z runianką dopiero do zrobienia więc skorzystam z porady.
Coś jeszcze, coś więcej... 18:50, 05 mar 2016

Do góry
wiesz ja też mam tak wymieszane krokusy kolorami na rabatach i trochę zła byłam na siebie, że tak mi to wyszło, ale jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to jednak nie ma co narzekać, bo fajnie to wygląda.
Coś jeszcze, coś więcej... 18:49, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
W zeszłym roku zachwyciłam się u Ciebie białymi krokusami we wrzoścach teraz te żółte w runiance skradły moje serce.
No i oczywiście iryski - w przyszłym roku musze się w nie obkupić.

A wiesz, że one w pierwszym roku były beżowe? A że było ich mało to były niewidoczne... Teraz zżółkły i widać je z daleka, ale wg mnie lepiej będą wyglądać w runiance żółte wielkokwiatowe, te miniatutrowe są widoczne tylko wtedy jak się do nich podejdzie Także weź to pod uwagę
Coś jeszcze, coś więcej... 18:43, 05 mar 2016

Do góry
W zeszłym roku zachwyciłam się u Ciebie białymi krokusami we wrzoścach teraz te żółte w runiance skradły moje serce.
No i oczywiście iryski - w przyszłym roku musze się w nie obkupić.
Typografia ogrodu 18:31, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super to zdjęcie, dekoracja jadalni pierwszorzędna, śmiem twierdzić, że nikt Cię tutaj nie przebije w pomysłowości

Myślałam, że to różowe jajo będzie wielokrotnego użytku, ale jeśli tylko 5 zł kosztowało to i tak było warto.
a to salon
Na wielkanoc nie bede szalec z dekoracjami bo chce miec luz w te swieta.na oewno wyciagne tez zeszloroczny wieniec do jadalni bo bardzo go lubie.tyljo musze go na nowo poskrecac bo rozesch sie troche.
Milo mi bardzo z tymi komplemantami.moze kiedys glowa mi ostygnie i sie artystycznie rozladuje ale to chyba jeszcze nie teraz

ale tu jest mnostow pomyslowych osob i ile talentow ostatnie swieta odkryly.i Ty zaliczasz sie do tych osob i widze ze Cie to kreci obserwujac Twojego fb

Co do jaja to ono bylo otwierane i wszystko robilam tak,by uzywac go wuelokrotnie.ale okazalo sie ze beton tak wnikl w miejsce laczenia połówek i sie zaklinowal ze niebdalobsie go inaczej otworzyc niz przez destrukcje.

Koszt niewielki 5 zl i caly pelny worek betonu
Typografia ogrodu 18:25, 05 mar 2016

Do góry
super to zdjęcie, dekoracja jadalni pierwszorzędna, śmiem twierdzić, że nikt Cię tutaj nie przebije w pomysłowości

Myślałam, że to różowe jajo będzie wielokrotnego użytku, ale jeśli tylko 5 zł kosztowało to i tak było warto.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:17, 05 mar 2016

Do góry
Marta, przeczytałam, że rabatę z różą Artemis zamierzasz tworzyć, no to wątek zapisuję w obserwowanych i z przyjemnością będę śledzić co tam u Ciebie powstanie.
Sama mam 8 tych róż i właśnie się będę dokształcać co do ich wiosennego cięcia.
Typografia ogrodu 18:16, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale świetne to gniazdo z jajami! Super sobie to obmyśliłaś.

Zrobiłabyś fotkę tego gniazda z dalszej perspektywy?

A bloczków to Wam wejdzie mnóstwo w te murki.

Właśnie nie obwyslalam.chcialam dac slomiany wianek ale slabo wygladal.wiec poszlam do ogrodu.obcielam galezie wierzby placzacej ktore i tak beda wywalone i uwilam

Dslsza perspektywa?prosze bardzo tylko ciemno troche juz

Bloczkow na wglebnik i mur do tego etapu poszlo 6 palet.jeszcze chyba 4potrzebne.
Ale gdy powstawal mur od wschodniej strony uzywalismy bloczkow zasypowych,ktore zalewalismy betonem.wiec byl jeszcze zwir,cement,codziennie betoniarka...koszmar
Typografia ogrodu 17:49, 05 mar 2016

Do góry
Ale świetne to gniazdo z jajami! Super sobie to obmyśliłaś.

Zrobiłabyś fotkę tego gniazda z dalszej perspektywy?

A bloczków to Wam wejdzie mnóstwo w te murki.
Mój ogród pod górkę... 16:50, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a ja właśnie tak konkretnie przycięłam, niby też mi było szkoda, ale jak już zaczęłam to nie umiałam się opanować, lubię ciąć

No widzisz, jesteś mądrzejsza ode mnie
Mój ogród pod górkę... 16:39, 05 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Pan od grabów tak właśnie kazał mi przyciąć, ale żal mi było (jak zwykle) ogolić je tak na łyso. Będziesz miała gęściejsze i ładniejsze niż ja

a ja właśnie tak konkretnie przycięłam, niby też mi było szkoda, ale jak już zaczęłam to nie umiałam się opanować, lubię ciąć
Mój ogród pod górkę... 16:21, 05 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, piękny ten wianek z fioletem.

I jak na giełdzie, sprzedawcy też już poczuli wiosnę?
Za stokrotkami miałam się wybrać, ale coś mi nie wyszło dziś

Dzięki
Były stokrotki. Dziewczyny kupiły, to się pewnie pochwalą.
Tu ma być ogród :) 15:40, 05 mar 2016

Do góry
Jeszcze raz na prośbę Tess zbliżenia na kwiaty ciemierników.

Tu ma być ogród :) 15:34, 05 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
no takich lili to ja nie widziałam ...bo bym kupiła ...wzasadzie kupiłam juz te pełne w zeszłym roku ...ale za szybko wsadziłam i zgniły ...tak sadze.

Kindzia pisze żeby lilie w kwietniu nawet końcem do gruntu włożyć dopiero a do tego czasu trzymać w lodówce
można tez teraz do doniczki z ziemia je włożyć i trzymać na zewnątrz ...ale na rabaty w kwietniu nawet początkiem maja ...lilii sie nie wykopuje na szczęśćie ...choć ja nic nie wykopuję w zeszłą zima to i mieczyki mi ładnie przezimowały

wychodzi na to ze horty lepiej kupić ...bo kapryśne

Justyna może nie zgniły, czekaj jeszcze może wyjdą i mile Cię zaskoczą.
O tej lodówce to pierwsze słyszę, ja za radą Lukiego swoje trzymam w garażu i sadzić bede w kwietniu.

A ja wczoraj buty zakupiłam, skoro miały od Ciebie dobrą rekomendację
Tu ma być ogród :) 15:30, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi tylko anabelle udało się z patyków ukorzenić... Bukietowych jeszcze nigdy, ale chyba odkład gdzieś mam... Dla cioci

Marta tez zaproponowała mi zrobienie odkładów, więc jakby się z patykami nie udało, to z odkładami na pewno będzie powodzenie.

W marketach już pełno hortensji, cieżko mi się było dziś powstrzymać przed zakupem, ale udało się.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:20, 05 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta turzyca u mnie w zasadzie wymarza, tylko miejscami jest ok, a co roku wymieniam padnięte. Pokazywałam wcześniej jak wygląda pozostała. Testuję różne "trawiaste".

Na tym zdjęciu jest Elata czy Everillo?

Moja Elata nawet po zasuszeniu wygląda inaczej, bardziej ma te liście sianowate, te wyglądają na sztywne.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:09, 05 mar 2016

Do góry
Wszystkie zdjęcia przepiękne.
Przyglądam się tej seledynowej trawce, która po zimie wygląda nienagannie.
Ja mam Elatę i jest całkiem zasuszona, czy u Ciebie jest Everillo?
Czy ta trawa po zimie cały czas jest taka piękna, nie ma gorszych okresów?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:04, 05 mar 2016

Do góry
Takie prezenty od męża to ja też najbardziej lubię.
Mój ogród pod górkę... 15:03, 05 mar 2016

Do góry
Kasiu, piękny ten wianek z fioletem.

I jak na giełdzie, sprzedawcy też już poczuli wiosnę?
Za stokrotkami miałam się wybrać, ale coś mi nie wyszło dziś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies