Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:18, 30 lip 2020

Do góry
pestka56 napisał(a)
Kasya, ty masz zdaje się kalinę Burkwooda. Nabyłam w zeszłym tygodniu duży krzew w Woli Prażmowskiej, ale oni słabo rośliny opisują, więc nie jestem pewna czy to to Możesz mi pokazać i krzew, i zbliżenia liści.

Krzewu to nie pokaze bo 1 siedzi w krzakach a drugi na pniu, zaplątany w pergole
Do raju daleko - u Ewy 14:55, 30 lip 2020

Do góry

Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:55, 30 lip 2020

Do góry
Witam Was wszystkich serdecznie, od razu na wstępie napiszę, że z ogrodnictwem to mam tyle wspólnego co z lotami w kosmos więc proszę o cierpliwość do mojej osoby . Założyłem "trawnik" ok meisiąc temu dokładnie to chyba był 1 lipca, trawa jakiej użyłem to Substral Trawa Sportowa (niebieskie opakowanie) oraz zmieszałem to z Substral TRAWNIK (nazwóz) tak mi doradziłą Pani w sklepie ogrodniczym. Trawa ładnie urosła, za mną 2 koszenia dosyć wysoko, i i gdzieś po 2 tygodniach od siewu, pokazały się takie dziwne roślinki , jest ich dosyc sporo i strasznie to szpeci, chciałbym się tego pozbyć tylko jak? kiedy najlepiej ? i czym ? szukałem na internecie co to może być ale ciężko mi to rozróżnić

Drugi problem to trawa miejscami jest inna gdzieniegdzie ma inny odcień i rośnie o wiele szybciej co może widać na zdjęciach - nie mam pojęcia co jest tego powodem (domniemam, że skład produkty - 2 rodzaje traw) czy da się temu jakoś zaradzić ?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi i pomoc
Daniel

Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 14:54, 30 lip 2020

Do góry
I rzeczone dziecko

od samego początku tak wspiera mnie w pracy - pod krzesłem przy biurku

jakiś czas temu - w akcji podwórkowej

na świeżo - nieczęste chwile w bezruchu

Do raju daleko - u Ewy 14:53, 30 lip 2020

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 14:51, 30 lip 2020

Do góry
Herzogin Christiana

Tip Top

Do raju daleko - u Ewy 14:48, 30 lip 2020

Do góry
Miss Saori w różnych fazach

i tak samo Schloss Wackerbarth

Do raju daleko - u Ewy 14:46, 30 lip 2020

Do góry
Hortensja Magical Nobless

Hortensja nn - "majtkowy róż" - ale mi się podoba

Ta dopiero w pąkach - moja olbrzymka

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:39, 30 lip 2020

Do góry
Gosiek sie staram

Sylwia tak alstromeria zimowała pod przykryciem czerwona też, dwie nowe biała i lila-fiolet z innego źródła zakup wiosenny jeszcze nie testowane
takie jakby bardziej kompaktowe

na patyku -wyrób własny

Przerabianie ogródka pod swój gust 14:37, 30 lip 2020

Do góry
Uwielbiam te smialkowe mgielki. W sloncu powstaly 3 tygodnie wczesniej niz na tej rabacie w polcieniu.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 14:19, 30 lip 2020

Do góry
I dalej praca nad wytyczeniem rabat

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 14:10, 30 lip 2020

Do góry
Synek - Bob Budowniczy

W kamiennym kręgu od początku 13:39, 30 lip 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Bog, specjalnie dla Ciebie dzisiejsza śliwa dziecięca

Tutaj wiosną obsypana kwiatami

Aniu dziękuję za zdjęcie śliwa bardzo ładna u Ciebie już duża.
Cieszę się że się odezwałaś bo chcę się Ciebie poradzić odnośnie śliwy może najpierw opiszę swój problem.

Tydzień po posadzeniu na niektórych gałązkach liście więdną i żółkną podejrzewam że dałam jej za dużo kompostu bo nie sądzę że od nadmiaru wody czy może gleba powinna być bardziej uboga i sucha?
Posadziłam ją w miejsce po perukowcu dla którego było tam za mokro i mi zgnił choć woda tam nie stoi może być tylko cały czas wilgotna, bryła będzie w półcieniu a gałęzie słońce i półcień.
W necie informują że lubi żyzne podłoże i umiarkowanie wilgotne,wytrzymała na suszę.
Masz swoją kilka lat więc masz jakieś doświadczenie co myślisz na jej temat?
Pozdrawiam Bogusia
Osiedlowy ogródek 13:29, 30 lip 2020

Do góry
I pytanie o wysoką bylinę, która by tu pasowała zamiast ożanki, którą muszę przesadzić bliżej trawnika bo jest za niska.
Jakiś kłosowiec?

Ożanka jest między żółtą rudbekią a wysoką różową jeżówką.
Z lewej str to różowe to krwawnica Robert.

Zuza, Vertigo jest pisadzone pod czereśnią ale zdjęcie kiepskue, na szybko robione, wieć mało co widać.
Na balkonie tak mocno się nie wybarwiała a tu po jednhm dniu złapała głęboki ciemny kolor jest za duża na balkon.

Osiedlowy ogródek 13:20, 30 lip 2020

Do góry
Tawułka chińska Pumila, bardzo ją lubię, kwitnie trochę później, ładnie przyrasta, jest niska i wg mnie bezproblemowa
Idealna na brzeg rabaty.

Anna i Ogród 13:16, 30 lip 2020

Do góry
Witam serdecznie, wpadłam w odwiedziny piękny ogród, jestem zachwycona tym kadrem Kombinuję u siebie przy tarasie aby dać właśnie płyty ze żwirem i pomiędzy rośliny, a tu proszę odwiedzając inne ogrody natrafiłam na Twój wątek i takie widoki... Pozdrawiam

Tu narazie jest ściernisko... 13:08, 30 lip 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
A oto moj sposób na komary. U nas jest taka plaga że nie idzie nic robić. Nie działają żadne środki odstraszające. Za to pomogły spodnie narciarskie, gruby polar, rękawice i stary kapelusz pszczelarski mojego taty. Wygląd może i komiczny ale skuteczny. Oberwałam borówki i fasolkę, przyciełam szałwie i kwiatostany funki. Muszę zobaczyć po ile są kombinezony pszczelarskie na Al...
ale dałaś czadu
Tylko jak wytrzymać w takim stroju gdy na zewnątrz +32 w cieniu?
Do raju daleko - u Ewy 13:02, 30 lip 2020

Do góry
Białe jeżówki też są śliczne

Do raju daleko - u Ewy 12:58, 30 lip 2020

Do góry
Tu w pierwszym rzędzie Diamantino i za nimi nn na pniu

Mix w donicach

A tak mąż przyciął magnolię Leonard Maeesel - mi się podoba

Do raju daleko - u Ewy 12:56, 30 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dziś u mnie duże zachmurzenie i temperatura 18-19'C.

Hortensje Magical Moonlight w donicach mają śliczny kolor - lubię tę limonkę

Hortensje Candelight z jeżówkami

Kwiat hortensji Skyfall

Ewa ja się ostatnio złapałam na tym, że jak się zastanawiam co sadzić to pierwsze przychodzą mi na myśl hortensje

Te Magical są wyprowadzone na nóżkach, czy takie duże urosły ?

Wszystkie wyglądają obłędnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies