ana_art, ty Aniu nie narzekaj, bo w swoim ogrodzie stworzyłaś cuda, wiosną te łany tulipanów i czosnków, trawy i horti, na okrągło masz się czym cieszyć

budleje posadź za ogrodzeniem,może cię nie ustrzelą
małgorzata_s, Gocha...dziś pomęczę
Kindzia, Kasiu, dalie w kolorach do twoich koncepcji, pamiętam, wyślę

....zwłąszcza jedna jest cudna, taki poczochraniec
Debra/ Krysiu, daturę mam pierwszy raz, może nawet postaram się ją przechować w domku letnim, jaki będzie efekt, nie wiem, ale może się udać, bo domek już jest wykańczany, będzie w nim cieplej, jak rok temu....nie narzekam, narzekam na brak czasu i na to, ze nic, ale to nic w ogrodzie nie robię
AgnieszkaW, Agnieszko, dzięki

jeszcze by tak mieć do moich koncepcji te twoje wapienie i kamienie
Mazrenko, trafiłaś w sedno

sama się dziwię

czekam na przylot przyjaciółki z Kanady, widziała rok temu ogród, w fazie zmian, ciekawa jestem, co powie

ona też zapalona ogrodniczka
Beata_S, Beatko, zmienia się ale dość powoli, no i kiedy te rh urosną na 2m, jak u Bogdzi, z cierpliwością u mnie kiepsko
Welka/Ewelinko, to ratuj je, po raz pierwszy słyszę, że coś rusza rozchodniki, wg mnie te bordowe ewentualnie mają problemy, reszta póki, co bez zarzutu

pozdrawiam, hosta od ciebie rośnie w siłę
Mira, też tak mam

dzięki za nasionka, o mało nie wywaliłam!! jeszcze nie siałam, ale powoli się zbieram; teraz dobieram tulipany, ciemne i jasne, ale tylko pełne i myślę, gdzie wkomponować; wpadł mi nowy pomysł, zatem muszę dokupić cisy kule, tak z 10, aby koncepcja wypaliła, czy się uda, nie wiem...muszę wybierać między domkiem letnim i ogrodem
Marzena, werbena naprawdę ze wszystkim się komponuje

za rok chyba będzie jej więcej, ale najpiękniej wygląda w wielkiej kępie

nadal sporo kwitnie, oby, jak najdłużej
Aniu asc, to kordylina australijska, ciut się różni, na zimę do domku chowam, czy przetrwa, nie wiem, okaże się

masz rację, madżenkowy potwór był boski, planuję go za rok
Ula, to jedyna rabata, co do której nie mam żadnych chęci na zmiany, dobre i to
Tess, jak miło się tego słucha

może za 2 lata pokażę w gminie ogród, bo tak ciągle mam opory,
Dzidka, dziękujemy, teraz i tam już miany, ale nie dotarłam z aparatem
Anita1978, Anitko, z żółtego to u mnie tylko te róże i aksamitki, no ba i jeden mieczyk

ale ja jakoś nie bardzo lubię żółty kolor w ogrodzie, nie wiem czemu?
agata19762, Agatko, jaki avatar!!! oj bardzo polecam te roślinki

dzięki
Bogdzia, no jakoś tak ciepłam nasiona, że wyszło mimo woli, jak u Ani, ale cieszę się, ze się podoba
Grażynko, dzięki, za rok coś może wymyślę, bo sianie było na ostatnią chwilę
Kasiek, białą lawenda kwitnie później, ma ciut inne kwiaty, mniej pachnie, ale wygląda uroczo

za mur pochwały M. przekażę
JoannA, Joasiu, bo to pogoda dopisuje i ogród się jakoś stara
Gabrysia, pozdrawiam, jeszcze cit pismem pomęczę
monteverde, Aniu, jakoś tak podróżniczy rok wychodzi

a robota leży

macham
Margarete, Małgosiu, cieszę się

nasionka zbierać będę i mogę wysłać

a trzmielinę oskrzydloną też mam, w tym roku sporo podskoczyła, ale nadal zielona, a to oznacza, że nadal będzie u nas ciepło

oj na te rh to poczekam trochę, zanim mur okryją i zaszaleją, ale chyba warto, no i coś jeszcze tam dam, chyba trawy, ale jak one urosną
Epodlas, Bożenko, to jakieś inne lawendy, bo te moje stare, to już po cięciu, dopiero teraz pięknie od samego dołu rosną, za rok znowu dadzą pokaz
Magda70, no to widzisz, jaki sokoli wzrok ma Ania