Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Margarete 12:15, 11 wrz 2013

Dzieki za fotki rh Irenko, fajny pomysł z tym udekorowanym murem, ale bedzie pieknie jak te rh sie rozrosną i zakwitną.
Datura różowa pełna - sliczna , ja mam od lat żóltokremowe w donicy na tarasie, jest kłopt ze znoszeniem jej do garazu ( duza donica) i wnoszeniem ale lubię jej kwiety w pełni lata i ten słodki zapach... ale tak ciemnoróżowej nie widziałam Bedziesz ja rozmnażać ? moge sie usmiechnąc ?

Budleje masz przesliczne - ja mam za mały areał na budleje, jeszcze poza budlejami bym tez chciała trzmieline oskrzydlona żeby jesienia sie czerwieniła... ale miejsca mało... chętnie bede do innych zagladac,żeby nacieszyc oko, jak np. u ciebie

Werbena tak jak trawy dodaje lekkości i uroku rabatom, zbierz nasionka koniecznie, bo to jest ta ładniejsza odmiana werbeny - widziałam u Bogdzi czy u Popcarol tż inna, brzydsza odmianę- takie wąskie kwiatostany ale ta twoja jest super. Ja mam 1 sztuke takiej jak twoja.- tez bede zbierac nasiona.

Róże i floksy śliczne, a biały rozchodnik tez musze gdzies zdobyć bo super wygląda - u ciebie jeszcze w ogrodzie lato w pełni
Pozdrawiam
EPODLAS 18:25, 11 wrz 2013

Irenko, u ciebie jesień kolorowa i śliczna. Mnie zawsze podobał się twój biały mur, stanowi fajne tło dla roślin. Zazdroszczę lawend, bo u mnie padają. Pozdrówka.
Magda70 18:37, 11 wrz 2013

asc napisał(a)
Wynorałam..... w google .. idąc tropem tych rur i zaworów Nie było to łatwe...
Ławeczka Williama Heerleina Lindleya projektanta kanalizacji i wodociągów w Warszawie

Ania...padlam...jakie rury?? ja nic na zdjęciu poza Irenką i panem w szarościach nie widzialam...muszę się znów cofnąć
Magda70 18:40, 11 wrz 2013

Już zauważyłam
Milka 11:28, 12 wrz 2013

ana_art, ty Aniu nie narzekaj, bo w swoim ogrodzie stworzyłaś cuda, wiosną te łany tulipanów i czosnków, trawy i horti, na okrągło masz się czym cieszyć budleje posadź za ogrodzeniem,może cię nie ustrzelą

małgorzata_s, Gocha...dziś pomęczę

Kindzia, Kasiu, dalie w kolorach do twoich koncepcji, pamiętam, wyślę....zwłąszcza jedna jest cudna, taki poczochraniec

Debra/ Krysiu, daturę mam pierwszy raz, może nawet postaram się ją przechować w domku letnim, jaki będzie efekt, nie wiem, ale może się udać, bo domek już jest wykańczany, będzie w nim cieplej, jak rok temu....nie narzekam, narzekam na brak czasu i na to, ze nic, ale to nic w ogrodzie nie robię

AgnieszkaW, Agnieszko, dzięki jeszcze by tak mieć do moich koncepcji te twoje wapienie i kamienie

Mazrenko, trafiłaś w sedno sama się dziwię czekam na przylot przyjaciółki z Kanady, widziała rok temu ogród, w fazie zmian, ciekawa jestem, co powie ona też zapalona ogrodniczka

Beata_S, Beatko, zmienia się ale dość powoli, no i kiedy te rh urosną na 2m, jak u Bogdzi, z cierpliwością u mnie kiepsko

Welka/Ewelinko, to ratuj je, po raz pierwszy słyszę, że coś rusza rozchodniki, wg mnie te bordowe ewentualnie mają problemy, reszta póki, co bez zarzutu pozdrawiam, hosta od ciebie rośnie w siłę

Mira, też tak mam dzięki za nasionka, o mało nie wywaliłam!! jeszcze nie siałam, ale powoli się zbieram; teraz dobieram tulipany, ciemne i jasne, ale tylko pełne i myślę, gdzie wkomponować; wpadł mi nowy pomysł, zatem muszę dokupić cisy kule, tak z 10, aby koncepcja wypaliła, czy się uda, nie wiem...muszę wybierać między domkiem letnim i ogrodem

Marzena, werbena naprawdę ze wszystkim się komponuje za rok chyba będzie jej więcej, ale najpiękniej wygląda w wielkiej kępie nadal sporo kwitnie, oby, jak najdłużej

Aniu asc, to kordylina australijska, ciut się różni, na zimę do domku chowam, czy przetrwa, nie wiem, okaże się masz rację, madżenkowy potwór był boski, planuję go za rok

Ula, to jedyna rabata, co do której nie mam żadnych chęci na zmiany, dobre i to

Tess, jak miło się tego słucha może za 2 lata pokażę w gminie ogród, bo tak ciągle mam opory,

Dzidka, dziękujemy, teraz i tam już miany, ale nie dotarłam z aparatem

Anita1978, Anitko, z żółtego to u mnie tylko te róże i aksamitki, no ba i jeden mieczyk ale ja jakoś nie bardzo lubię żółty kolor w ogrodzie, nie wiem czemu?

agata19762, Agatko, jaki avatar!!! oj bardzo polecam te roślinki dzięki

Bogdzia, no jakoś tak ciepłam nasiona, że wyszło mimo woli, jak u Ani, ale cieszę się, ze się podoba

Grażynko, dzięki, za rok coś może wymyślę, bo sianie było na ostatnią chwilę

Kasiek, białą lawenda kwitnie później, ma ciut inne kwiaty, mniej pachnie, ale wygląda uroczo za mur pochwały M. przekażę

JoannA, Joasiu, bo to pogoda dopisuje i ogród się jakoś stara

Gabrysia, pozdrawiam, jeszcze cit pismem pomęczę

monteverde, Aniu, jakoś tak podróżniczy rok wychodzi a robota leży macham

Margarete, Małgosiu, cieszę się nasionka zbierać będę i mogę wysłać a trzmielinę oskrzydloną też mam, w tym roku sporo podskoczyła, ale nadal zielona, a to oznacza, że nadal będzie u nas ciepło
oj na te rh to poczekam trochę, zanim mur okryją i zaszaleją, ale chyba warto, no i coś jeszcze tam dam, chyba trawy, ale jak one urosną

Epodlas, Bożenko, to jakieś inne lawendy, bo te moje stare, to już po cięciu, dopiero teraz pięknie od samego dołu rosną, za rok znowu dadzą pokaz

Magda70, no to widzisz, jaki sokoli wzrok ma Ania

Debra 11:33, 12 wrz 2013

Magda70 napisał(a)

Ania...padlam...jakie rury?? ja nic na zdjęciu poza Irenką i panem w szarościach nie widzialam...muszę się znów cofnąć

Ławeczka jest rur ))))
Debra 11:34, 12 wrz 2013

Irenko, mnie zawsze powalają te Twoje posty z pracowitą i uważną odpowiedziedzią do każdego.
Podziwiam, wyrazy uznania za taką dbałość o gości
Milka 11:37, 12 wrz 2013

ranki są trudne, bo Dżaga na parapecie i skrobie w okno, porysowane na maksa!

no ale minka i to spojrzenie niewiniątka

i moje skrzyniowo - doniczkowe rośliny, żyją, ale czasami w kiepskiej kondycji, jak nie podleję...

Debra 11:41, 12 wrz 2013

Ładny masz widok z okna.
U mnie koleusy też są w różnej kondycji. Część ma poprzebarwiane liście, a że w Warszawie leje i jest zimno, nie wiem jak długo będą jeszcze ładne.
malgorzata_s... 11:43, 12 wrz 2013

Jaka słodka mordka. Czy to jej wina że ma pazury.Moje drzwi na taras i wejściowe tragedia. No ale dla miłości warto.