Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:37, 11 wrz 2013

anna_studio napisał(a)

Anetko....cudnie....wypasione
buziole jak tak patrze na to zdjęcie to nie mogę doczekać się chwili gdy thuje podrosną jeszcze drugie tyle
anna_studio 22:44, 11 wrz 2013

....a wiesz....też tak sobie pomyślałam
bo domek sąsiadów teraz ma piękne tło....
Zielona 22:51, 11 wrz 2013

Ana - ile sztuk hortensji masz posadzonych w tym pasie pod domem Sąsiada? To limki?
Madzenka 22:57, 11 wrz 2013

Macham Aniu, dawaj kolejne zdjęcia tulipanów
Zielona 09:02, 12 wrz 2013

Spać nie mogłam przez to forum! Czy to normalne? Chyba tak... Wiesz, Ana... dałaś mi do myślenia z tym projektem od Danusi Dobrej Dusi. Myślisz, ze bez Jej rysunków, sama nie dałabyś rady? Czekałam tyle lat z ogrodem /od wprowadzenia minęło 6 lat/ i wciąż opierałam się, kiedy Goście upierali się, żeby nam jakieś drzewa na siłę sadzić. Bo ja niestety taka "pod linijkę" jestem. Chciałam wszystko spójnie od początku zaplanować. Nawet, jeśli roślin od razu nie posadzę, chciałam mieć wizję, co gdzie będzie. I teraz albo z poszczególnymi rabatami po prośbie na forum będę się kłaniała, albo powinnam napisać do Danusi... Wciąż miałam nadzieję, że dam radę. Skoro z domem dałam... Ech... Nie wiem, co powinnam zrobić
ana_art 10:15, 12 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Spać nie mogłam przez to forum! Czy to normalne? Chyba tak... Wiesz, Ana... dałaś mi do myślenia z tym projektem od Danusi Dobrej Dusi. Myślisz, ze bez Jej rysunków, sama nie dałabyś rady? Czekałam tyle lat z ogrodem /od wprowadzenia minęło 6 lat/ i wciąż opierałam się, kiedy Goście upierali się, żeby nam jakieś drzewa na siłę sadzić. Bo ja niestety taka "pod linijkę" jestem. Chciałam wszystko spójnie od początku zaplanować. Nawet, jeśli roślin od razu nie posadzę, chciałam mieć wizję, co gdzie będzie. I teraz albo z poszczególnymi rabatami po prośbie na forum będę się kłaniała, albo powinnam napisać do Danusi... Wciąż miałam nadzieję, że dam radę. Skoro z domem dałam... Ech... Nie wiem, co powinnam zrobić

Nie wiem czy Cie pocieszę ale wszyscyprzez to przechodzili... to naturalny stan rzeczy
W domu mieszkamy od 2010r, jako że bylam wstanie błogosławionym hahaah nic nie robiłam, wiosną 2011 zaczeliśmy coś robić, jakies rabaki , posadziliśmy brzozy i wedy trafilam na ogrodowisko, oglądałam zachwycałam się, coś tam wsadzałam, przesadzałam i stwierdziłam że niestety z kompozycją rabatową to ja nie dam rady (pomimo tego że zawodowo zajmuję się ukladaniem 'klocków' by tworzyły ładną kompozycję). Jesienią podjełam decyzje o profesjonalnym projekcie zgłosiłam się do Gardenarium i zimą otrzymałam projekt, a od wiosny 2012 zaczełam go realizować, powoli rabata po rabacie. Jako że miałam plan to było mi łatwo, roboczy projekt prze cały czas nosiłam w torebce i pilnowałam się by nic poza tym co jest w planie nie kupić w ogrodniczym. Ja jestem BARDZO zadowolona z tego że miałam projekt.
ana_art 10:26, 12 wrz 2013

anna_studio napisał(a)
....a wiesz....też tak sobie pomyślałam
bo domek sąsiadów teraz ma piękne tło....
sąsiedzi mają inne zdanie ...
ana_art 10:38, 12 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Macham Aniu, dawaj kolejne zdjęcia tulipanów
jesień jest
BarbaraM 10:41, 12 wrz 2013

Aniu,proszę Cię jeszcze raz żebyś do mnie wpadła.
Ja tam mam kilka dylematów.
Mniej więcej na stronie 130 i pytania dzisiejsze...
Elik 10:48, 12 wrz 2013

Hej Anetko, przyszłam obejrzeć cebulowe i mam jedno wielkie ACH. 300 krokusów na jednej rabacie! Widok nieziemski. I te tulipany! Muszę przemyśleć ilości u mnie
Podpowiedz laikowi - czyli krokusy i tulipany najlepiej posadzić tak, żeby po nich coś jeszcze rosło? Liście tulipanów też potem brzydko wyglądają? A jak jest z wykopywaniem tych cebul? Trzeba je potem jakoś co jakiś czas wykopywać? Bo kurcze... na rabatce rosną jeszcze przecież inne rośliny.