Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:47, 01 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Prawie na bieżąco, podziwiam wszystko co kwitnie, róże już zaczęły, będzie tylko lepiej na jednej piwonii tez mi się tak zrobiło, czarny pąk i pusty potem, było tez na hortensjach, zauważyłam, takie dziwne robale, to chyba one, no niestety wszystkiego się nie upilnuje.

Tak przegapić robale na piowniach? A chodziłam i chuchałam i dmuchałam na nie.... i mam takiego kwiatka na tym krzaku, który zasechł

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:46, 01 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, jesteś kopalnią wiedzy o laurowiśniach. Mam wszystko co trzeba - zdjęcia i słowo pisane. Merci!

Po pierwszej porażce zimą 2011/2012 postanowiłam się nie poddać. Wlaczę o nie i ufam, ze zimy beda łagodne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 01 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Marzenko u mnie róże jeszcze trochę. Kwitnie jedna żółta, jednym kwiatem. Alchymist natomiast zaczyna Jesienne Austiny rachityczne przy tych starych różach, ale pąki mają, co mnie cieszy. Trochę trzeba poczekać, żeby były takie "wyżarte"
Lawenda...Twoja rozwinięta bardziej o miesiąc od mojej...

Jeżówki salonowe mi pies stratował, potem uciekł i schował się w tuje, tylko mu pysk wystawał, paskudnik jeden!!!

kindzia jakies staty z powodu takie pięknego domownika trzeba ponieść
Moje lawendy zacyznają kwitnąć. Mam nadzieję, z e w weekednd dadzą popis
Dla Ciebie moja munstead wood i proncess A. Codziennie je ogladam... szkoda że aparta nie oddaje ich prawdziwych kolorów przy zachodzacym słońcu...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 01 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Doniczkowe inspiracje piekne musze wyciepac moje stokrotki chociaz dzielnie sie trzymaja

No co ty, stokrotki po reanimacji wróciły na stolik na tarasie

Werbeny oczami M. W donicze tez jest taka pink pelargonia... chwilowo nie kwitnie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:33, 01 cze 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Marzenko pięknie u Ciebie
Uwielbiam taki busz

Busz po ujarzmieniu , czyli kulkowisko pod magnolią. Czekam az carexy i kostrzewy nabiorą masy . Kule jeszcze przed cięciem.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:31, 01 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Luizę ma chyba też Marzena

Mam zapączkowana na maxa mimo, ze się pomyliłam i wiosną zamiast ją zakulkowac caichnęłam nisko....
Pierwszy kwiat louis. Na tym zdjeciu kolor przekąłamany a to taki hcłodny delikatny róż, bardoz ją lubię ale rośnie wielka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:27, 01 cze 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Całości nie dogoniłam, ale róże cudne i graby cięte, i laurowiśnie skrócone, i doniczkowo całe ogarnęłam.
Jesteś niedościgniona Ciągle zastanawiam się gdzie upychasz te nowe rośliny
Chociaż ja sama policzyłam, że w ostatnich 2 tygodniach nabyłam 55 doniczek z trawą i też "zniknęły".

Upycham bo nie lubie jak chwasty mają miejsce. Poczekaj za rok u ciebie też bedzie tak gesto
Tu mam busz nieokiełznany... od trzech lat walczę z tą rabatą... wtym roku ma byc cała żółta.... Liliowce, trytomy, róża golden celebralion, ognik jesienią, wiosną złotlin...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:23, 01 cze 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo za rady u mnie odnośnie zaaranżowania róż na rabacie. Oczy nacieszyłam Twoimi zakamarkami. Różanymi i nie tylko. Z tego sezonu, z zeszłorocznego. Skarbnica świetnych pomysłów.
Zaparowanego obiektywu nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że uda się go uratować.
Macham porannie!

Polecam się
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 01 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
turzyce evergold tnę co wiosnę jak najnizej jest łyso po cięciu ale ja nie mam cierpliwosci do wyskubywania.

Moja aktualnie tez brzydka a po zimie taka ładna była.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 01 cze 2015

Do góry
Zeta napisał(a)

A u mnie southern belle zimują jak to jest

Moze nie masz gliny...... i bagna?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 01 cze 2015

Do góry
Chwilowa przewa biegne do ogrodu, musze sprawdzic gdzie jeszcze przecięłam linie i zawezwać na weekend magika od napraw lini....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:37, 01 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Słuchaj Marzeny U mnie Bonica łapie plamistość jako pierwsza. Albo inaczej, kup tę Bonicę, w sumie każdy powinien mieć swoją pierwszą Pózniej bardziej doceniasz inne

O tak
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:37, 01 cze 2015

Do góry
AnaAn napisał(a)
Dzięki za piękne róże Świetne zestawienie. Powiem Ci, że u mnie szału nie ma. Róże późno i krótko cięłam, więc muszę czekać. Póki co cieszą mnie kwiatki Harlow Carr i Rose de Resht.
Gertrudę natomiast zachciało mi się przesadzać w piątek; wszystkie różowe pąki poszły do kosza...
Madżen, a co to za stipa z bratkami? Bardzo ładna.
PS Aparat mam w serwisie.

Aniu moja Rose resht jeszcze nie pęka, ale przesadzałm ja jesienia....
W bratkach rosnie stipa anemanthele sirocco. Nie powinna przezimować ale skoro werbena patagońską u mnei zimuje to moze i ta zima bedzie łagodna...

Aniu ja codziennie wypatruje czy zaczęłaś sezon, a moze komóreczką fotki zrobisz?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 01 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Po tych wszystkich radach chyba wybiorę jednak Bonicę.
Skoro nie choruje to jest idealna dla mnie
Najwyżej poszaleję przy wyborze ciemnych i pewnie się zgłoszę jeszcze

Pozdrawiam ciepło i słonecznie!

Nie poczekaj, jest wiele innych pieknych. Alnwick rose u mnie nie choruje.....
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:31, 01 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
rozark - zobacz jak u Madżenki i Irenki róże kwitną. Tam to dopiero lato

Dementuję wszelkie pomówienia Cardinal u mnie w pakach, dopiero kolor pokazuje a Comte nawet nie pękła w pąku. Kwitna tylko austinki, bo one jakies wczesne są, reszta śpi zawzięcie

Szałwię i przetaczniki polecam od naszej Marty Finki. Mam jej szałwię i jest znakomita, przetaczniki miniaturowe zakupiłam i juz niezłe przyrastają
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:24, 01 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja swoją Marię zabiłam w zeszłym roku. Zapomniałam o niej, a ona jak feniks z popiołów odbiła

Moje powojniki upierdutane przy samej ziemi rowniez odbiły .... I teraz nie konweniują..

Zawołam śmierć slizgaczom, jesli nabędę przywrotnik wiem że wycinać kwiatostan, kaczkę podziwiałam i macham radosnie
Ogród Magdalenka 07:11, 01 cze 2015

Do góry
Magda moja hortensja od nadmiaru wody kiedys padła.... W cieniu ....

Buskzpany gdy sa juz bardziej dojrzałe zdecydowanie lepiej ciąc dwa razy w sezonie. Trzy razy to tnę takie ktore chce szybko uformować i szybko rosną.
"W kolorze blue" 07:08, 01 cze 2015

Do góry
Nie nadążam za Wami, muszę te wszystkie inspirki obejrzeć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies