Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:33, 01 cze 2015

deszczowymaj napisał(a)
Marzenko pięknie u Ciebie
Uwielbiam taki busz

Busz po ujarzmieniu , czyli kulkowisko pod magnolią. Czekam az carexy i kostrzewy nabiorą masy . Kule jeszcze przed cięciem.
Madzenka 21:35, 01 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
Doniczkowe inspiracje piekne musze wyciepac moje stokrotki chociaz dzielnie sie trzymaja

No co ty, stokrotki po reanimacji wróciły na stolik na tarasie

Werbeny oczami M. W donicze tez jest taka pink pelargonia... chwilowo nie kwitnie

Madzenka 21:37, 01 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Marzenko u mnie róże jeszcze trochę. Kwitnie jedna żółta, jednym kwiatem. Alchymist natomiast zaczyna Jesienne Austiny rachityczne przy tych starych różach, ale pąki mają, co mnie cieszy. Trochę trzeba poczekać, żeby były takie "wyżarte"
Lawenda...Twoja rozwinięta bardziej o miesiąc od mojej...

Jeżówki salonowe mi pies stratował, potem uciekł i schował się w tuje, tylko mu pysk wystawał, paskudnik jeden!!!

kindzia jakies staty z powodu takie pięknego domownika trzeba ponieść
Moje lawendy zacyznają kwitnąć. Mam nadzieję, z e w weekednd dadzą popis
Dla Ciebie moja munstead wood i proncess A. Codziennie je ogladam... szkoda że aparta nie oddaje ich prawdziwych kolorów przy zachodzacym słońcu...

popcorn 21:39, 01 cze 2015

Jak Ci już róże kwitną, na całego! Jednak zawsze u Was cieplej! pozdrawiam!
Kulkowisko piękne
Paulaa 21:45, 01 cze 2015

Piękny busz

Madzenka napisał(a)

Busz po ujarzmieniu , czyli kulkowisko pod magnolią. Czekam az carexy i kostrzewy nabiorą masy . Kule jeszcze przed cięciem.
Madzenka 21:46, 01 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, jesteś kopalnią wiedzy o laurowiśniach. Mam wszystko co trzeba - zdjęcia i słowo pisane. Merci!

Po pierwszej porażce zimą 2011/2012 postanowiłam się nie poddać. Wlaczę o nie i ufam, ze zimy beda łagodne
Madzenka 21:47, 01 cze 2015

Milka napisał(a)
Prawie na bieżąco, podziwiam wszystko co kwitnie, róże już zaczęły, będzie tylko lepiej na jednej piwonii tez mi się tak zrobiło, czarny pąk i pusty potem, było tez na hortensjach, zauważyłam, takie dziwne robale, to chyba one, no niestety wszystkiego się nie upilnuje.

Tak przegapić robale na piowniach? A chodziłam i chuchałam i dmuchałam na nie.... i mam takiego kwiatka na tym krzaku, który zasechł

bleebla 21:48, 01 cze 2015

Czy Tobie stipy już kwitną, czy zdjęcie tak wyszło ???
Madzenka 21:48, 01 cze 2015

Margarete napisał(a)

I znów pieknie u ciebie i pieknie...a jak zakwitnie na przykład ta rabata powyżej i wszystkie pozostałe to bedzie jeszcze piekniej...
Ciesza mnie twoje róże prawie jak moje - u mnie Leos sadzony jesienią nie jest wyrywny co do wzrostu ale paków ma duzo...juz sie na niego doczekac nie moge . Pozostałe róże w normie, paki są, koloru jeszcze nie widac bo zimnica była do weekendu, mszyce w normie, opryski były... czekam na swój różany spektakl

Myśle, ze efekt ubiegłorocznej różyczki bedziemy w tym roku podziwiać w wielu ogrodach na O
Madzenka 21:55, 01 cze 2015

Ensata napisał(a)
Marzen, planuję MUNSTEAD WOOD, ale...patrzę, bo do mnie mówi tylko z białym, niebieski mi nie konweniuje tu, z czym ją masz? Widziałam tylko zielone dookoła?

Wg mnie z tym ostrym różem Princess nie za bardzo. Najpięknie wygladały u mnie w ubiegłym roku purpury z bladym różem. W plecach MW mam James'a Galway (piękny bladawiec tylko wieeeelki) i Gertrudę Jekyll (liczę że nie bedzie miała intensywnego koloru jak Princess Anne

Czekam aż Alnwick i Qeen of Sweden, Geoff Hamilton zakawitną z Falstaffem , Othello, Gillotkami w kolorze purpury (wybacz ale palce sobie mozna połamać pisząc ich nazwy...) A w nogach posadziąłm im jeszcze old port.

Wszytsko zależy czy te rózne odcienie bedą pasowac... bo jak nie to bedzie jesienią wielkie kopanie.

Tu np Darcey Bussel z Gertrudą (ciut mogłaby być jaśniejsza, zobaczymy jak się wybarwi w upalne dni)