Typografia ogrodu
21:05, 01 mar 2016
Oby mnie nikt przyvtym nie przeklinal

poczytałam o niej i ma chyba jedną wadę, niezbyt sztywne pędy, miejmy nadzieję, że jakoś to okiełznasz, przed hortensjami będą rozplenice?
U mnie też już dziś biało.
W zeszlym roku to jeszcze koniec marca taki zimny był.
Ciekawe czy u Ciebie też jeszcze dzisiaj dowaliło?
bo pierwsze jej sadzonki kiedys dostalam od pewnej Pani posiadaczki nadzwyczajnie.duzych egzemplarzy.poza tym sa piekne.wiem ze sie pokladaja.ale jakby mnie to denerwowalo to zawsze moge wymienc
Czemu się akurat na ta odmianę zdecydowałas?
To daj znać jak zgłębisz, bo mam blat w kuchni i parapety zapatykowane, a jeszcze nie wszystkie horty pociachałam.
Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle. Muszę się zagłębić w temat i doczytać co może wpłynąć na podniesienie skutecznosci tego patykobrania.
Serio z tymi patykami? To ja mam z bukietowych srylion patyków w wodzie i nic mi z tego nie wyjdzie?
Ja za robienie sadzonek to się nawet nie bioręmam dwie lewe ręce do tego
NiełatweW zeszłym roku Limki próbowałam ukorzenić w ziemi i w wodzie. Efekt- w wodzie jeden puścił korzonki, ale i tak zdechł, w ziemi parę pościło listki lecz korzonków nie. Z odkładów- 100% powodzenie
ale nie zrażaj się. Trzeba spróbować. Przygnę Ci też do ziemi pędy. Będziesz miała gdyby się nie udało z patyczków
![]()
Chyba tez w tym roku patyki hortensji powtykam do ziemi. Moze cos z tego będzie