Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:09, 01 mar 2016

Marta napisał(a)

Niełatwe W zeszłym roku Limki próbowałam ukorzenić w ziemi i w wodzie. Efekt- w wodzie jeden puścił korzonki, ale i tak zdechł, w ziemi parę pościło listki lecz korzonków nie. Z odkładów- 100% powodzenie ale nie zrażaj się. Trzeba spróbować. Przygnę Ci też do ziemi pędy. Będziesz miała gdyby się nie udało z patyczków

W zeszłym roku pamiętam, że była na O szeroko zakrojona akcja patyczkowa, ciekawe jaka była skuteczność, niestety nie śledziłam tego.

Jak jeszcze pędy mi przygniesz to na pewno coś z tego będzie.

lindsay80 09:16, 01 mar 2016

Kuba napisał(a)
Ja za robienie sadzonek to się nawet nie biorę mam dwie lewe ręce do tego

Moje doświadczenia z rozmnażaniem roślin to jedynie zeszłoroczne sianie stipy i werbeny, a i kilka bukszpanow ukorzenilo sie po cieciu, w tym roku mam ochote na wiecej, bo i lawende planuje rozmnożyć, ale też się może okazac, że mam dwie lewe ręce
lindsay80 09:19, 01 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
Serio z tymi patykami? To ja mam z bukietowych srylion patyków w wodzie i nic mi z tego nie wyjdzie?

Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle. Muszę się zagłębić w temat i doczytać co może wpłynąć na podniesienie skutecznosci tego patykobrania.
Kacha123 09:22, 01 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle. Muszę się zagłębić w temat i doczytać co może wpłynąć na podniesienie skutecznosci tego patykobrania.

To daj znać jak zgłębisz, bo mam blat w kuchni i parapety zapatykowane, a jeszcze nie wszystkie horty pociachałam.
lindsay80 09:27, 01 mar 2016

Kacha123 napisał(a)

To daj znać jak zgłębisz, bo mam blat w kuchni i parapety zapatykowane, a jeszcze nie wszystkie horty pociachałam.

Ok, ja jeszcze nawet nie zaczęłam ciąć, czytam prognozę i pogoda dalej ma nie rozmieszczać, zimno i mokro, więc pewnie zejdzie trochę zanim się za to zabiore.
nawigatorka 10:41, 01 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Czemu się akurat na ta odmianę zdecydowałas?
bo pierwsze jej sadzonki kiedys dostalam od pewnej Pani posiadaczki nadzwyczajnie.duzych egzemplarzy.poza tym sa piekne.wiem ze sie pokladaja.ale jakby mnie to denerwowalo to zawsze moge wymienc
lindsay80 12:55, 01 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
bo pierwsze jej sadzonki kiedys dostalam od pewnej Pani posiadaczki nadzwyczajnie.duzych egzemplarzy.poza tym sa piekne.wiem ze sie pokladaja.ale jakby mnie to denerwowalo to zawsze moge wymienc

poczytałam o niej i ma chyba jedną wadę, niezbyt sztywne pędy, miejmy nadzieję, że jakoś to okiełznasz, przed hortensjami będą rozplenice?

lindsay80 12:56, 01 mar 2016

siakowa, mi chciała niedawno nadać przydomek "wrotyczowa panienka" więc poniższe artykuliki wydają się jak najbardziej na miejscu

https://tajnearchiwumwatykanskie.wordpress.com/2015/08/15/zbierajmy-zakazany-w-ue-wrotycz-tanacetum-vulgare-skutecznie-zwalcza-wszelkie-pasozyty-odstrasza-muchy-komary-i-kleszcze/

http://ekoarka.com.pl/ogrod/163-wrotycz-na-szkodniki-i-choroby
Madzenka 18:30, 01 mar 2016

Wrotyczowa Panienko lecę poczytać, bo juz nie mam kasy aby srylionowy raz nicienie kupowac.

Ps. Wrotyczą tez je lałam....
nawigatorka 18:35, 01 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

poczytałam o niej i ma chyba jedną wadę, niezbyt sztywne pędy, miejmy nadzieję, że jakoś to okiełznasz, przed hortensjami będą rozplenice?

Wiem wiem.ale opinie i doswiadczena z nia sa rozne.przed nimi bedzie hameln i tawula brzozolistna.

Ps nie poznalam Cie